Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Aleksej78 » 2014 » Май » 3
Aleksej78 «Свобода» мародерствує на Житомирщині

Aleksej78


Оценка: 3.7/5 Голосов: 15

«Свобода» мародерствує на Житомирщині

03.05.2014, 01:14:27 2182 3.7 1

В Житомирі – лихо. Новим губернатором області призначено керівника обласного осередку партії «Свобода» Сидіра Кізіна. Так – того самого адвоката-рейдера, який разом з Андрієм Портновим тримав адвокатську контору «Портнов, Кізін і партнери», широкознану в колах юридичної громадськості під прізвиськом «Кізіно». І який найбільше уславився після рейдерського захоплення «Житомирських ласощів». Тепер у пана Кізіна новий об’єкт юридичного наступу – сайт «ОРД», якому керівництво житомирської області вирішило помститись за статтю півторарічної давнини, де висміювалась Партія Регіонів.

 

Ми не жартуємо. Та й які можуть бути жарти: Житомирська обласна державна адміністрація офіційно оголосила, що сайт «ОРД» півтора роки тому опублікував «наклеп» на обласний осередок Партії Регіонів та його очільника, екс-губернатора Рижука. Ось ця стаття під назвою «Житомирські засранці»:

 

http://ord-ua.com/2012/08/29/zhitomirski-zasrantsi/

 

В ній йшлося про те, як влітку 20102 року житомирські «регіонали» в розпал кампанії по виборах до Верховної Ради України вирішили влаштувати місцевий «Казантип» — так званий фестиваль електронної музики «Угар Ангара» на підтримку свого кандидата, губернатора Рижука. Який контингент відвідує подібні «фестивалі» — загальновідомо. Тому влада не ризикнула зібрати наркоманів десь у центрі міста. Натомість під охороною міліції обкурених і обколених «виборців» привезли на територію унікального спортивного закладу, що донедавна базувався в Житомирі – Авіаційно-спортивного центру ім. Валентини Закорецької.

 

 

Донедавна Житомир був єдиним містом України, де під час урочистостей спортсмени виконували показові стрибки з парашутом на центральні площі. Тепер цього не буде – новому губернатору заважає військово-патріотичне виховання молоді.

 

Кажемо «базувався», бо, переживши морок попередньої влади, Авіаспортцентр не зміг пережити владу нинішню – «свободівських» шакалят, які стали на захист колишнього губернатора-придурка. Не маючи змоги якось помститись сайту «ОРД» чи безпосередньо автору, нова влада вирішила знищити Авіаційно-спортивний центр.

 

Власне, це ніколи не було секретом: постійний автор «ОРД» Володимир Бойко, який і написав статтю «Житомирські засранці», та інструктор з парашутно-десантної підготовки, голова Правління Авіаційно-спортивного центру ім. Валентини Закорецької Володимир Бойко – це одна й та ж особа. Та й редакція сайту «ОРД» не є чужою для цього спортивного закладу – не даремно ж на сайті розміщено банер Авіспортцентру. Тому, не маючи змоги хоча б якось вкусити редакцію, Житомирська ОДА вирішила розігнати в області спортивні секції з парашутного багатоборства, заборонити змагання, а заодно – продати аеродром.

 

 

Щоби ніхто не сумнівався, що це все – помста за публікацію, Облдержадміністрація звернулась з позовом до Житомирського окружного адміністративного суду, вимагаючи визнати «заднім числом» недійсним колишній договір про співпрацю між ОДА та Авіаспортцентром, строк дії якого давно сплинув. Мотивація – не можна співпрацювати з організацією, керівник якої написав на сайті «ОРД» пасквіль на Партію Регіонів. А оскільки на юридичний геній пана Кізіна надії мало, Житомирська ОДА на бюджетні гроші найняла приватну адвокатську компанію для представництва інтересів у суді.

 

Ще раз кажемо – це все відбувається в квітні 2014 року. Відбувається в Житомирі, який посідає перше місце в Україні за рівнем підліткової злочинності. Відбувається за умови війни, коли в країні оголошено часткову мобілізацію. А в цей момент на Житомирщині ліквідовуються гуртки з військово-патріотичного виховання й продаються аеродроми.

 

Ось невеличкий сюжет про те, чим Авіаспортцентр ім. В.Закорецької займався ще недавно.

 

 

 

Займався без жодної державної допомоги, без копійки бюджетних грошей. Проводив змагання, вів гуртки, опікувався допризовною молоддю. Більше на Житомирщині цього не буде – Авіаспортцентр вирішив перебазуватись в іншу область. Нехай тепер військово-патріотичним вихованням займається Кізін та його вірна соратниця, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА Раїса Гула. Урешті-решт, це – їх службовий обов’язок, а зовсім не ентузіастів-спортсменів.

 

Щоправда, впевненості в тому, що Кізін і Гула довго протримаються в своїх кріслах, не має. Більш того, є впевненість, що зовсім скоро цю «солодку парочку» поженуть з владних кабінетів туалетним віником. Очевидно, Кізін, остаточно втративши зв’язок з реальністю, думає, що він може безперешкодно переслідувати журналістів за публікації , забороняти спортивні змагання та закривати гуртки з військово-патріотичного виховання. Не кажучи вже про продаж аеродромів.

 

 

Хочемо проінформувати житомирського губернатора, що про його безумства вже знають у профільних комітетах Верховної Ради та Секретаріаті РНБОУ. Твердо обіцяємо, що найближчим часом за всіма цими фактами буде відкрите кримінальне провадження. А доки подаємо звернення на ім’я голови підкомітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, де докладно розповідається, чим нині займається «Свобода» на Житомирщині.

 

 

Голові підкомітету з питань телебачення і радіомовлення Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації

КНЯЖИЦЬКОМУ М.Л.

 

Шановний Миколо Леонідовичу!

 

Прошу Вас терміново винести на розгляд Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації кричущий випадок переслідування керівництвом Житомирської обласної державної адміністрації журналіста за те, що півтора роки тому він опублікував на сайті «ОРД» критичну статтю про голову обласного осередку Партії Регіонів С.Рижука (в минулому – голова Житомирської ОДА).

 

З метою помститись за цю публікацію Житомирська ОДА, яку нині очолює представник партії «Свобода» С.Кізін, заборонила в області будь-які спортивні заходи з парашутного спорту, заборонила вести в навчальних закладах гуртки з парашутного багатоборства, заборонила проведення заходів з військово-патріотичного виховання молоді, заборонила популяризацію парашутно-десантної справи та вимагає припинення діяльності унікальної організації – Авіаційно-спортивного центру ім. Валентини Закорецької. Свої вимоги Житомирська ОДА мотивує тим, що цю організацію очолює той самий журналіст, який посмів сказати криве слово на Партію Регіонів. Від самого ж журналіста – тобто мене – Житомирська ОДА вимагає, щоби я змінив громадянство на російське та виїхав на мешкання до Російської Федерації.

 

Все це безумство керівництво Житомирської ОДА коїть за таких обставин.

 

Я, Володимир Бойко, є журналістом, який вже 23 роки працює в жанрі журналістського розслідування. За цей час мною опубліковано сотні статей в провідних друкованих та інтернет-виданнях України, за моєї участі вийшла в світ велика кількість сюжетів на телебаченні та радіо. Одночасно я маю професію інструктора з парашутно-десантної підготовки та очолюю Авіаційно-спортивний центр ім. Валентини Закорецької, розташований у м.Житомир.

 

Цей унікальний заклад має статус громадської організації і був створений спортсменами-парашутистами та льотчиками з метою розвитку авіаційних видів спорту, втілення в життя Концепції національно-патріотичного виховання та Концепції допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді.

 

За час існування Авіаспортцентру ім. В.Закорецької наша спортивна команда взяла участь у багатьох міжнародних заходах з парашутного спорту, сотні молодих людей з Житомирської, Київської та Рівненської областей виконали на нашій базі свій перший стрибок з парашутом, інструктори Авіаспортцентру ім. В.Закорецької вели різноманітні парашутні гуртки, а Житомир став єдиним містом України, де спортсмени в дні свят виконували показові стрибки з парашутом на центральні площі.

 

У 2011 році Авіаспортцентр ім. В.Закорецької провів І-й Відкритий чемпіонат Житомирської області з парашутно-атлетичного багатоборства (стрибки з парашутом, легкоатлетичний біг, плавання), участь у якому взяли команди з 4-х країн, при цьому Україна була представлена спортсменами з 5-х областей. Ця вся величезна робота нами проводилась на особисті кошти членів Авіаспортцентру ім. В.Закорецької або на гроші спонсорів без жодної допомоги з боку місцевої влади – Житомирська облдержадміністрація обмежилась лише тим, що уклала з нами договір, яким делегувала Авіаспортцентру ім. В.Закорецької повноваження здійснювати на території області всю ту організаційну роботу, якою мають, взагалі-то, займатись чиновники.

 

Але більше подібних змагань не буде. У ніч з 23 на 24 серпня 2012 року на нашу базу без нашого відома увірвались керманичі місцевого осередку Партії Регіонів – секретар Житомирської міськради Н.Леонченко та заступник голови Облдержадміністрації В.Болюрко – разом з якими прибуло біля 2 тисяч молодих людей, що страждали на наркотичну залежність. Як виявилось, у такий спосіб місцева влада вирішила провести на території аеродрому нічний «фестиваль електронної музики» під назвою «Угар Ангара» на підтримку кандидата Партії Регіонів (ним був голова Облдержадміністрації С.Рижук) на виборах до Верховної Ради України.

 

Всю ніч на аеродромі під прапорами Партії Регіонів тривав продаж наркотиків, одурманені учасники «фестивалю» намагались розгромити ангари, де стояли літаки, розкладали багаття, потрощили два літаки АН-2, що стояли на рульожних доріжках. Організатори «фестивалю» підключились до електрощитової й всю ніч споживали електроенергію за наш рахунок. А оскільки лідери житомирських «регіоналів» не навчені користуватись туалетом, на ранок вся наша база становила собою суцільну вбиральню, де в калюжах фекалій валялись наркомани, обгорнуті в прапори «Партії Регіонів».

 

Цей дикий випадок мав величезний суспільний резонанс, про нього повідомили практично всі ЗМІ України, були сюжети по центральних телевізійних каналах і на радіо «Ера». Оскільки на мої, як керівника Авіаспортцентру ім. В.Закорецької, вимоги прибрати наслідки «фестивалю» та відшкодувати завдані збитки ані осередок Партії Регіонів, ані Житомирська облдержадміністрація не реагували, я написав статтю «Житомирські засранці» з гострою критикою діяльності голови Облдержадміністрації С.Рижука, який замість того, щоби підтримувати унікальну спортивну організацію, влаштував на її базі фестиваль важких наркотиків.

 

Вказана стаття була розміщена на сайті «ОРД» 29.08.2012 за адресою http://ord-ua.com/2012/08/29/zhitomirski-zasrantsi/ , після чого начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Р.Гула негайно прийняла рішення про розірвання в односторонньому порядку договору про співпрацю з Авіаспортцентром ім. В.Закорецької та заборону на території області будь-яких заходів з авіаційних видів спорту.

 

Як пояснив у бесіді зі мною заступник начальника вказаного Головного управління В.Корж, це рішення є покаранням за мою статтю «Житомирські засранці». В.Корж заявив, що цю статтю мене начебто примусили написати політичні опоненти Партії Регіонів, тому керівництво Головного управління має вжити заходи з тим, щоби більше подібних публікацій не було. Через це – пояснив В.Корж – Облдержадміністрація з метою тиску на мене, як журналіста, в односторонньому порядку розірвала договір про співробітництво з Авіаспортцентром ім. В.Закорецької, заборонила проведення на території Житомирської області будь-яких офіційних змагань та навчально-тренувальних зборів з парашутного спорту, а також заборонила формування збірної команди області з парашутного спорту – для того, щоби я на покарання за свої публікації не зміг брати участь у національних та міжнародних змаганнях.

 

У зв’язку з цим Авіаспортцентр ім. В.Закорецької звернувся до Житомирського окружного адміністративного суду з позовом, у якому попрохав визнати рішення Житомирської ОДА про одностороннє розривання договору про співпрацю з нашою громадською організацією протиправним. Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 8 квітня 2913 року в справі № 0670/8839/12 позов у цій частині був задоволений. Тим не менш, Житомирська облдержадміністрація й надалі не реагувала на письмові звернення Авіаспортцентру ім. В.Закорецької та ігнорувала судове рішення, що вступило в законну силу.

 

Через це Авіаспортцентр ім. В.Закорецької знову звернувся з позовом до Житомирського окружного адміністративного суду, в якому попрохав визнати протиправною відмову Житомирської обласної державної адміністрації включити до календарного плану фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів Житомирської області на 2013 навчально-тренувальні збори з парашутного спорту, а також зобов’язати Департамент сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА (на той момент Головне управління було реорганізовано в Департамент) включити до календарного плану два турніри – ІІ Відкритий чемпіонат Житомирської області з парашутного багатоборства та Кубок пам’яті Валентини Закорецької з класичного парашутизму.

 

У судовому засіданні по справі №806/2793/13-а в липні 2013 року представник відповідача В. Корж заявив, що, яким би не було судове рішення, Житомирська ОДА все однаково не допустить проведення в області жодних заходів з військово-патріотичного виховання молоді, змагань з парашутного спорту, формування збірної команди. В.Корж пояснив у суді це тим, що я, як керівник Авіаспортцентру ім. В.Закорецької, повинен бути покараний за те, що написав «наклеп» на Партію Регіонів та особисто С.Рижука на сайті «ОРД». Як заявив В. Корж у судовому засіданні, цей «наклеп» начебто полягав у тому, що фестиваль «Угар Ангара», у ході якого продавались наркотики, насправді організував Житомирській міський осередок Партії Регіонів, а в мої статті було написано, що до цього причетний обласний осередок.

 

Окрім того, в судовому засіданні В.Корж від імені Житомирської облдержадміністрації заявив вимогу, щоби я уїжджав у Росію й саме там брав участь у змаганнях з парашутного спорту, оскільки, зі слів В.Коржа, Житомирська ОДА не допустить, щоби я міг працювати в Україні за фахом після того, що я написав про Партію Регіонів. На моє зауваження, що я, як громадянин України, не можу брати участь у національних змаганнях іншої держави, В.Корж заявив, що я маю змінити громадянство на російське.

 

Одначе Житомирський окружний адміністративний суд, попри красномовство представника Облдержадміністрації, знову визнав дії Житомирської ОДА протиправними, а також зобов’язав відповідача не чинити перешкод в діяльності Авіаспортцентру ім. В.Закорецької та включити до календарного плану фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів Житомирської області на 2013 рік низку заходів з парашутного спорту. І знову керівництво Житомирської облдержадміністрації відмовилось виконувати рішення суду, мотивуючи це тим, що я, як керівник Авіаспортцентру ім.В.Закорецької, написав для Інтернет-видання «ОРД» статтю «Житомирські засранці», в якій піддав критиці діяльність керівника житомирського обласного осередку Партії Регіонів.

 

У зв’язку з тим, що в діях Р.Гули та В.Коржа були явні ознаки злочину, відповідальність за який передбачена ч.2 ст. ст.171 КК України, а саме: переслідування журналіста за виконання професійних обов’язків, за критику, здійснюване службовою особою або групою осіб за попередньою змовою, я в липні 2013 року звернувся до прокуратури Житомирської області з повідомленням про злочин. Але мою заяву прокуратура розглядати відмовилась, переславши її до Корольовського райвідділу УМВС України в Житомирської області, звідкіля відповіді я не одержав до цього дня. З цього приводу я звертався до суду з вимогою зобов’язати прокурора області та Корольовський райвідділ виконати настанови Кримінального процесуального кодексу України та внести моє повідомлення в Єдиний реєстр досудових розслідувань, але суддя Корольовського районного суду відмовився навіть відкрити провадження.

 

Після того, як в Житомирській області до влади прийшла партія «Свобода», а Обласну державну адміністрацію очолив голова обласного осередку цієї партії С.Кізін, Житомирська ОДА розпочала новий етап боротьби за честь і гідність Партії Регіонів. Зокрема, Житомирська ОДА з метою помститись за статтю «Житомирські засранці» не тільки заборонила проведення будь-яких заходів з військово-патріотичного виховання молоді, не тільки відмовилась включати в календарний план області змагання з авіаційних видів спорту, не тільки розігнала парашутні гуртки, але навіть подала позов до Авіаспортцентру ім. В.Закорецької, вимагаючи «заднім числом» визнати недійсним той договір про співпрацю, який був колись укладений між нами й строк дії якого давно вже сплинув. Для представництва своїх інтересів у суді Облдержадміністрація навіть найняла приватного адвоката, виплативши йому чималий гонорар. Позов зараз перебуває в стадії розгляду, представник позивача взагалі не здатний пояснити, навіщо він поданий, які правові наслідки матиме оголошення недійсним неіснуючого договору й у чому полягають інтереси держави. Натомість начальник Департаменту сім’ї, молоді та спорту Р.Гула активно коментує судовий процес і заявляє, що вона разом з С.Кізіним таки доб’ється, щоби всі в області побачили – про владу не можна писати погано, влада є святою, а якщо якийсь журналіст спробує відкрити рота на голову облдержадміністрації (нехай навіть колишнього) чи правлячу партію (якою б вона не була), на нього чекає покарання.

 

Те, що зараз коїться в Житомирській області, не має аналогів у історії України. За критичну публікацію переслідують навіть не самого автора – керівництво області з метою помститись журналісту систематично знищує будь-яку військово-патріотичну роботу серед молоді, забороняє спортивні змагання, ліквідовує гуртки з позашкільної роботи. І це в умовах, коли країна перебуває в стані війни, а Житомирська область посідає перше місце в Україні за рівнем підліткової злочинності.

 

За таких умов Авіаційно-спортивний центр ім. Валентини Закорецької прийняв рішення перебазуватись в іншу область, зараз здійснюється вивезення устаткування та інвентарю з м.Житомир.

 

У той же час прошу розглянути інформацію про злочинну діяльність керівників Житомирської обласної державної адміністрації по придушенню свободи слова на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації. Вважаю за доцільним запросити для розгляду цього питання мене, голову Житомирської обласної державної адміністрації С.Кізіна та представника Міністерства внутрішніх справ України на рівні заступника міністра.

 

Прошу Вас за результатами перевірки наведених вище фактів ініціювати звернення Комітету до в.о. Президента України з пропозицією звільнити С.Кізіна з посади голови Житомирської обласної державної адміністрації.

 

Володимир БОЙКО

http://ord-ua.org/2014/04/28/svoboda-maroderstvuye-na-zhitomirschini/?lpage=1

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
RapidDuck
1 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 11:29:26, 03.05.2014 [Материал]

В чем суть?
"Тому влада не ризикнула зібрати наркоманів десь у центрі міста. "

Я приехал глянуть на сборище наркоманов - это был ужас и просто дикий ужас.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо