Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » snova » 2014 » Май » 29
snova Мер і «Правий сектор» розбиралися із зарплатами на «Луцьктеплі»

snova


Оценка: 2.6/5 Голосов: 10

Мер і «Правий сектор» розбиралися із зарплатами на «Луцьктеплі»

29.05.2014, 23:31:32 1905 2.6 1

На збори працівників КП «Луцьктепло» прийшли представники «Правого сектору» та міський голова Микола Романюк, щоб розібратися, якіпретензії має колектив до директораОлександра Киричука.

Збори відбулися у актовій залі підприємства у четвер, 29 травня.

На початку зборів працівники вирішили розібратися із тим, скільки заробляють робітники та адміністративний персонал. За переконанням багатьох працівників, керівництво встановлює собі надбавки, в той час, як робітники їх не отримують.

За словами керівника бухгалтерського відділу «Луцьктепла» Ольги Кравчук, «космічних зарплат» на підприємстві немає, а персонал, мовляв, заробляє достатньо. Так, Кравчук розповіла, що у неї зарплата - 6400 гривень.

Директор підприємства Олександр Киричук відзначив, що середня зарплат на «Луцьктеплі» - 3251 гривня, а середня по області – 2445 гривень. При цьому середня зарплата управлінського персоналу – 4700 гривень, тобто вони «не наживаються» на робітниках. Щодо своєї зарплати, то Киричук розповів, що отримує 6500 гривень.

Екс-керівник профспілки підприємства Неоніла Слюсар завила, що працівників примусово хочуть перевести на 4-денний робочий тиждень під загрозою звільнення. Натомість Киричук пояснив, що це планують зробити, якщо підприємство відключать від газу.

«Ідуть важкі перемовини із Росією. Нас можуть відключити від газу. В такому режимі працюють половина підприємств в Україні. Рівне, Кіровоград. Там навіть немає такого питання, як гаряче водопостачання. Тому треба виходити із ситуації, якщо завтра припинять подачу природного газу», - відзначив Киричук.

За словами Ольги Кравчук, на переведенні працівників на чотириденний робочий тиждень могли зекономити 840 тисяч. «Якщо відключать газ, нам не вистачить грошей заплатити вам зарплату», - відзначила керівник бухгалтерського відділу.

Олександр Киричук додав, що на даний час рівень сплат населенням за тепло знизився із 93% до 70%, тому «Луцьктепло» за місяць недоотримує близько мільйона гривень. Щоб компенсувати це, можливо, треба буде брати кредити, тому економити таки доведеться.

Обурення працівників викликала теза Киричука по те, що він не отримує премій. Бо, за переконанням багатьох із них, адміністративний персонал, мовляв, отримує великі премії та надбавки у той час, коли на підприємстві великі борги. 

Також претензії колективу викликало створення служби безпеки підприємства, працівники якої, за словами одного із працівників Миколи Федотова, залякують працівників та «не виконують важливої роботи».

Натомість Киричук відзначив, що служба безпеки відрізає доступ до тепла злісним неплатникам (борги більше 11000 гривень). Так, завдяки їх роботі, мовляв, вдалося зекономити значні суми. 

Прикреплённые изображения:
snova Мер і «Правий сектор» розбиралися із зарплатами на «Луцьктеплі»
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
telefon
1 джавахарлал нюру (telefon)   • 00:07:50, 30.05.2014 [Материал]

Ну и?
ППР (посидели, позвиздели, разошлись)?


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо