Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » snova » 2014 » Июль » 27
snova Кто готов к защите Родины?

snova


Оценка: 2.6/5 Голосов: 10

Кто готов к защите Родины?

27.07.2014, 22:32:50 3274 2.6 14

Як неодноразово повідомлялося, на Вінничині формується курінь УНСО. Його мета -звільнення українських земель від московських окупантів та їх «п’ятої колони». Більш детальну інформацію про згаданий підрозділ, його завдання та підготовку мені погодилися надати командир куреня сотник УНСО Олег Ольжич та старший інструктор куреня, поручник УНСО Богдан Богун.

О. Ольжич 
На цей день укомплектована перша сотня куреня УНСО, яка проходить військову підготовку в тренувальному таборі. Коли стрільці пройдуть належний вишкіл – вони окремим підрозділом з своїми безпосередніми командирами будуть прикомандировані до однієї з військових частин МО. України й поїдуть на Схід воювати проти окупантів. Про те, щоб наші бійці були розкидані по різних формуваннях - не може бути й мови. Адже, як свідчить досвід, це ні до чого гарного не призводить.
Наше завдання на часі - сформувати дієздатний підрозділ, тобто, курінь (батальйон) в повному штатному складі як і має бути. Ми не збираємося посилати в зону військових дій невишколених людей, як гарматне м’ясо. Що, на жаль, зараз практикується в більшості українських формувань. В нашому підрозділі панує військова дисципліна й порядок, якщо люди не витримують режиму підготовки чи не згідні з організаційними засадами УНСО - їх одразу відсилаємо назад. Адже бажаючих долучитися до наших лав достатня кількість. Тому, ми навіть обмежили на певний час набір до куреня, більшість бажаючих записуємо до резерву. Але візьмемо поза чергою фахівців: артилеристів, саперів, снайперів, які патріотично налаштовані. Хто гадає тут заробити грошей - помиляється. Підрозділ в нас добровольчий, формується за рахунок пожертв не байдужих громадян й платні стрільцям поки що не передбачено, на жаль.
Але, незважаючи на складнощі формування куреня триває в штатному режимі, новобранці з нетерпінням чекають завершення навчального процесу, рвуться в бій…

Б. Богун
Так склалося, що на даний момент в інструкторсько-старшинському складі куреня зібрані як ветерани УНСО, котрі мають практичний військовий досвід в багатьох «гарячих точках», так і молоде покоління, яке довгий час працювало над собою, проводячи вишколи й тренування, й вже мають досвід в АТО. Тобто, не переривається зв’язок поколінь та кращих традицій УНСО. Як одні так і інші діляться між собою набутим досвідом, який потім передають особовому складу підрозділу.
За короткий час (чотири тижні) наші стрільці мають знати необхідний мінімум з наступних дисциплін: стройова, вогнева підготовка, саперна та інженерна справа, тактика бою на різній місцевості, топографія, медична підготовка, основи артилерійської справи та інші. Окрім цього, вони мають стати спрацьованим підрозділом, розуміти один одного та взаємодіяти між собою в різних ситуаціях в бою. Тобто, стати колективом однодумців, завжди відчувати плече свого товарища.
Не всім це легко дається, але хто хоче навчитися, ті постійно працюють над собою й допомагають побратимам. Головний принцип нашої підготовки - зробити все можливе, щоб наші стрільці повернулися додому живими переможцями, а не мертвими героями! Для цього робимо все можливе, що залежить від нас.

Розмову провів поручник УНСО В. Вальтер

Прикреплённые изображения:
snova Кто готов к защите Родины? snova Кто готов к защите Родины? snova Кто готов к защите Родины? snova Кто готов к защите Родины?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 14
Sams2
1 Александр (Sams2)   • 08:38:48, 28.07.2014 [Материал]

Один простой вопрос, чисто технический: На каком основании они вооружены, и откуда оружие?
snova
13 oleg (snova)   • 18:59:44, 28.07.2014 [Материал]

Курень входит в ВСУ.
3DSchuminator
2 Michael Schumacher (3DSchuminator)   • 09:31:49, 28.07.2014 [Материал]

купили в военторге, это мирное ополчение™
А чем мы хуже крымчан и донетчан?
Sams2
3 Александр (Sams2)   • 09:42:48, 28.07.2014 [Материал]

Такие же бандиты и террористы, или как?
3DSchuminator
4 Michael Schumacher (3DSchuminator)   • 09:47:40, 28.07.2014 [Материал]

ну как сказать... вот партизаны в ВОВ тоже имели незареганное оружие, часто трофейное... тоже бандиты и террористы?
Sams2
5 Александр (Sams2)   • 10:34:22, 28.07.2014 [Материал]

Партизан еще и власть снабжала, и зачастую партизанские отряды считались воинскими подразделениями. Здесь же имеет место быть общественная организация, и не более того. Не слишком ли много оружия в стране гуляет у кого попало? Может, пора уже в стране хоть какую-то законность восстанавливать?
3DSchuminator
7 Michael Schumacher (3DSchuminator)   • 10:55:44, 28.07.2014 [Материал]

"снабжала, зачастую, считались..." слова. Идет война. Респект тем, кто берет в руки оружие и защищает страну.

>> Не слишком ли много оружия в стране гуляет у кого попало?

Если интересует мое мнение - то ответ: нет, не слишком, а очень мало, критически мало.

>> Может, пора уже в стране хоть какую-то законность восстанавливать?

сначала - победа над врагом.

И да, если интересует очень кем считались и как снабжались полесские партизаны - могу организовать встречу со своим 104-летним прадедом. Он расскажет, кто там кого кем считал и чем снабжал, чтоб не было розовых иллюзий.

з.ы. цитирую "Коли стрільці пройдуть належний вишкіл – вони окремим підрозділом з своїми безпосередніми командирами будуть прикомандировані до однієї з військових частин МО. України й поїдуть на Схід воювати проти окупантів."
разве это не относится к: "зачастую партизанские отряды считались воинскими подразделениями"?
Sams2
8 Александр (Sams2)   • 11:33:00, 28.07.2014 [Материал]

Когда они станут частью военного подразделения - согласен. И я совсем не против тщательной воинской подготовки, особенно сейчас. Я на то, чтобы это было все нормально, законно, цивилизовано. Если у них боевое оружие - значит, неучтенное, и неизвестно, где оно выплывет еще. Хватит уже "революционной необходимости", из-за нее и крым просрали, и война в стране.
3DSchuminator
9 Michael Schumacher (3DSchuminator)   • 11:41:16, 28.07.2014 [Материал]

Не стану спорить почему крым просрали и война в стране, так-как мы люди разных поколений и интерфейсы коммуникации у нас практически не совместимы. Никто друг друга не услышит и каждый останется при своих. Смысл?
Но по поводу огнестрельного оружия - его и зареганного у населения прилично. Но я за то, чтоб было еще больше.
Sams2
10 Александр (Sams2)   • 13:12:31, 28.07.2014 [Материал]

Так зареганых стволов и до всего этого дурдома волом было, а дурдома не было. Я кстати, за продажу оружия населению. И за то, чтобы если на тебя какой-то дятел захотел направить ствол, он трижды подумал бы - а вдруг у тебя тоже есть ствол, да и еще мощнее. Но стволы должны быть под контролем.
3DSchuminator
11 Michael Schumacher (3DSchuminator)   • 13:18:56, 28.07.2014 [Материал]

ачивмент анлокед:
===============
|согласие достигнуто|
===============
:)
Sams2
12 Александр (Sams2)   • 13:29:14, 28.07.2014 [Материал]

Типа - аминь.
VDm
6 Dmitro (VDm)   • 10:52:00, 28.07.2014 [Материал]

Я правильно понимаю, что у чувака на последней фотке в руках - ППШ? Если это так, то и остальное оружие (скорее всего) - макеты или "страйкбол", т.е. ничего незаконного.
snova
14 oleg (snova)   • 19:00:25, 28.07.2014 [Материал]

Страйболовского НИЧЕГО НЕТ.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо