Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Hoakina » 2014 » Август » 4
Hoakina Діва.

Hoakina


Оценка: 3.4/5 Голосов: 22

Діва.

04.08.2014, 18:14:21 2317 3.4 3

Сьогодні ювілей видатної української драматичної актриси Марії Заньковецької - 160 років. Вона прима знаменитого театру корифеїв, першого українського професійного театру, що попри численні заборони українського сценічного слова і цензурні утиски, мав грандіозний успіх в Україні і далеко за її межами. Значний внесок у це зробила геніальна українська актриса Марія Заньковецька. Вона була символом театру, провідною зіркою, дівою - не менш знаною і обожнюваною, ніж зірки її часу - Сара Бернар, М. Єрмолова. Непоказна зовнішність, маленький зріст... і вибух емоцій, пристрасті... у це при тому, що заборона на перекладені на українську твори світової драматургії не дала їй зіграти Джульєту чи Офелію... Чехов писав про неї "Заньковецька – страшна сила!” і згадував про неї та її чоловіка М. Садовського у знаменитій "Чайці".
Більше про видатну акторку можна почитати тут http://primetour.ua/ru/company/articles/Znana-i-neznana-Mariya--Zankovetska-.html

Прикреплённые изображения:
Hoakina Діва. Hoakina Діва.
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
3DSchuminator
1 Michael Schumacher (3DSchuminator)   • 20:35:06, 04.08.2014 [Материал]

Честно говоря, узнал о ней благодаря стартовой страничке гугла. Поколение пепси, не дать не взять... Затем стал гуглить из любопытства дальше, действительно звезда своего времени, выдающаяся женщина и актриса.
Hoakina
2 Марина (Hoakina)   • 20:50:51, 04.08.2014 [Материал]

На 1. Так, дякуємо гуглу. Надзвичайно талановита актриса, але світового визнання не мала, бо народилась українкою, через цензуру і заборони вона не могла грати в зарубіжних п*єсах. Однак вона була свідома свого вибору і відмовлялася покинути українську сцену задля імператорських театрів. Хоча пропозиції були і не раз.
TarasS
3 Тарас (TarasS)   • 11:54:12, 05.08.2014 [Материал]

Актриса влаштовується в один зі львівських театрів за часів "бабці Австрії". Директор запитує.
- Як Ваше прізвище?
- Курочка...
- От якби Ви називалися "Заньковецька" - я б узяв Вас навіть без прослуховування!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо