Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » ecostar » 2014 » Август » 7
ecostar Куди поділась ртуть?

ecostar


Оценка: 3.7/5 Голосов: 3

Куди поділась ртуть?

07.08.2014, 09:56:03 1510 3.7 1

Небезпека, що породжується господарською діяльністю людини, сьогодні вже перевищує всі розміри та результати природних катастроф та катаклізмів. Вона з усіх боків підступила до життєвого середовища людини. На сьогодні ртутьвміщуючі відходи наносять шкоду здоров'ю людей, в тому числі і незворотні ушкодження центральної нервової системи. Також, з попаданням до організму людини через органи дихання, пари ртуті акумулюються та залишаються там на все життя.

Так, 17.04.2014 року на території Житомирської області (Володарсько–Волинський район) внаслідок необережного поводження з ртутевмісним приладом на ПАТ «Володарсько-Волинський льонозавод» відбувся розлив ртуті, працівники ДСНС провели демеркуризацію ртуті в кількості 0,31 кг та 28.05.2014 року – в кількості ще 11,45 кг ртуті знайшли. Постає перше питання – Звідки на даному підприємстві зберігалася така кількість небезпечних відходів?

А тепер найцікавише. Ємності з ртуттю передали директору підприємства, який, в свою чергу, передав ТОВ «Добробут Еко-Україна» за актом передач від 16.05.14 та 20.06.14. Інше питання – де близько місяця розпилялися пари ртуті та зберігалися ртутьвмісні відходи з підприємства? Згідно із відповіддю з ТОВ «Добробут Еко-Україна», яка була надана на лист-запит від 25.06.2014 року (зауважте після 2 акту-передачі від 20.06.14 за яким прийняли 11,45 кг і не тільки), дане підприємство прийняло 0,31 кг розлитої ртуті. Так куди же поділися 11,45 кг ртуті?

Зауважимо: підприємство ТОВ «Добробут Еко-Україна» має всі ліцензії, але зареєстроване у м. Черкасах, на території Житомирської області представництва (філії) не має (не зареєстровані). Проте, договори на роботи укладаються (без погодження маршрутів перевезення, без належного страхування, а саме головне без складських приміщень на території області).

Хоча директор заводу укладав договір і підписував акти в приміщенні громадської організації, яка знаходиться в м. Житомирі. Може, ртутьвмісні відходи весь час знаходились в приміщенні цієї організації і ми з вами цим всім дихали? Так хто винен? Куди сховали відходи ртуті? (Як завжди, відправили на міське звалище). Чи ми з вами далі дихаємо парами ртуті?
Питань багато, а відповідь одна: ймовірно, досить прикриватися військовими діями. Війна – це боляче, але страшніше, коли гинуть люди від недбальства та наживи інших людей через техногенну катастрофу.

P.S. Місяць розлита ртуть зберігалась в домі директора заводу. Як здоров'я родини директора завода та його сусідів? Чи знали вони про цей факт? Тією кількістю ртуті, яку знайшли, можна було потихеньку всю область знищити...

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
ecostar
1 Экология (ecostar)   • 23:36:47, 07.08.2014 [Материал]

Да...саме цікаве забула написати, сьогодні нагадали, ще до приїзду МНС, директор "попросив" зібрати ртуть самим працівникам підприємства (без дотримання всіх вимог). А тепер здогадайтесь, що було далі з цим працівником... (все таємниче стає явним).


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо