Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » an1234 » 2014 » Сентябрь » 4
an1234 Команда Яценюка може «завалити» економіку та торгівлю

an1234


Оценка: 3.0/5 Голосов: 18

Команда Яценюка може «завалити» економіку та торгівлю

04.09.2014, 14:13:49 1881 3.0 3

Уряд Арсенія Яценюка за півроку роботи показав грандіозні результати: тенденцію до падіння ВВП, девальвацію гривні та як наслідок збідніння всього українського народу. Зазвичай у нас люблять свої помилки списувати на попередників. Проте, на результати роботи команди колишнього фінансово-економічного блоку уряду на чолі з Сергієм Арбузовим гріх нарікати.

Можна багато говорити про попередників, але професійності у команди Арбузова не віднімеш. Посудіть самі, не дивлячись на складні умови та нульове зростання у 2013 році до кінця року економіка почала набирати оберти. В результаті зростання 3,7% у четвертому кварталі. За підсумками року отримали профіцит бюджету $2 млрд, що свідчить про приріст надходження грошей з-за кордону у порівнянні із відтоком капіталу. Це вдруге країна отримала профіцит бюджету після початку економічної кризи, вперше у 2010 році. І, по суті, це свідчило про початок зростання економіки, про що зараз можна забути.

Ставка команди Арбузова на збереження та розвиток торгівельних відносин із ЄС дав би свої результати. Під його керівництвом минулого року завершилась підготовка до підписання про асоціацію з ЄС, яку нова влада так і не спромоглась ратифікувати. А це фактично відмова від квот та мит в торгівлі між Україною та ЄС і можливість ослабити залежність нашого торгівельного балансу від Росії. Нажаль, нинішня влада навіть не змогла скористатись тим, що вже зроблено до них.

Команда Яценюка, замість продовження роботи у правильному руслі, вирішила робити все навпаки. Девальвація гривні в 1,5 рази, зростання тарифів на газ, водопостачання, електроенергію – це перші короткострокові результати роботи нової команди. Інфляцію більше 11% вже відчули всі українці на власному гаманці. Тотальний рівень збідніння народу в результаті таких дій просто вражає. Не говорячи про такий показник, як ВВП, що впав на 5,9%. Порівняти таке падіння можна тільки з першим роком світової кризи.
Наляканий маніпуляціями з доларом бізнес вимиває гроші з України. І це на фоні того, що держава все ще імпортує більше, ніж експортує. Тобто можна очікувати ще більшого падіння гривні.

Якщо нинішній прем’єр залишиться у руля, то за економіку України стає доволі страшно.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
TarasS
1 Тарас (TarasS)   • 15:02:27, 04.09.2014 [Материал]

"Ставка команди Арбузова на збереження та розвиток торгівельних відносин із ЄС дав би свої результати."

Прошмандовки Свинюковича і Путлера, ви ще не втомилися?
коррупционер
2 владимир (коррупционер)   • 19:36:53, 04.09.2014 [Материал]

Смерд,чьих будешь?

надеюсь так понятней да?
boda2004
3 Олександр Боднарашик (boda2004)   • 20:21:30, 04.09.2014 [Материал]

Сергей Геннадиевич, залогиньтесь!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо