Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Apsurdolog » 2014 » Октябрь » 7
Apsurdolog Нові грані екологічного просвітництва в рамках проекту SPARE.

Apsurdolog


Оценка: 4.0/5 Голосов: 3

Нові грані екологічного просвітництва в рамках проекту SPARE.

07.10.2014, 08:15:11 1767 4.0 1

Є серед мальовничих просторів Полісся село Березівка. Тут, ось уже більше шістдесяти п’яти років, функціонує #Березівський навчально-реабілітаційний центр. Знаний в Україні, як солідний та якісний навчальний заклад для дітей, що мають вади слуху.

Починаючи з 2014 року в нашому центрі, запроваджений курс «Я і енергія» за програмою проекту #SPARE в Україні. Можна наголосити, що подібний досвід – унікальний, з точки зору цільової аудиторії. Жодного випадку впровадження проекту #SPARE в навчальний процес дітей, що мають особливі потреби, досі не було. Натомість, слід віддати належне керівнику #Березівського навчально-реабілітаційного центру Любові Петрівні Васянович. Вона побачила у змісті цього курсу, нові шляхи залучення наших учнів до вирішення однієї з болючих проблем сучасної України – проблеми енергозбереження та економії енергоресурсів.

Викладає курс досвідчений педагог, вчитель вищої категорії – Ігор Миколайович #Ковтун. Він учасник багатьох екологічних проектів, зокрема у жовтні 2014 року, взяв участь в #ШЕГА(Школі Екологічного Громадського Активіста).

Особливу подяку за впровадження уроків «Я і енергія» висловлюємо Олені Мельниковій – керівнику екологічної організації #«Еремурус», національному координатору проекту #SPARE в Україні. Саме вона, на безоплатній основі, забезпечила нас навчально-методичними посібниками (підручники, плакати, ігри, тощо).

Першими кроками становлення проекту в школі стали: оформлення куточка #SPARE в Україні, створення пункту збору відпрацьованих елементів живлення. Безпосередньо уроки, проходять у щойно відремонтованому, спеціалізованому кабінеті біології. Завдяки чудовим підручникам, насиченим багатьма ілюстраціями, діти з вадами слуху легко і невимушено сприймають програмний матеріал, активно беруть участь в розв’язанні завдань на відповідають на запитання. Ігрові завдання у вигляді пазлів сприяють надійнішому закріпленню вивченого. У планах вчителя та учнів, розробка та здійснення декількох екологічних проектів, зокрема пов’язаних з проблемами місцевої малої річки #Гніль, практикою роздільного збирання сміття, альтернативних джерел електричної енергії. Плануємо в цих питаннях тісно співпрацювати з ГО #«Щит Житомирщини».

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
1 fb Sergey Chuyan   • 13:31:39, 08.10.2014 [Материал]

На жаль подібні проекти виключно на плечах активістів. Державної підтримки ми не побачимо мабуть декілька років...Але річка починається з струмка...Тому так тримати!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо