Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Valentyn » 2014 » Декабрь » 30
Valentyn «Маршрутчики», що забирають права

Valentyn


Оценка: 5.0/5 Голосов: 4

«Маршрутчики», що забирають права

29.12.2014, 22:10:13 2040 5.0 6

Проїзд рутках для пасажирів досить часто перетворюється на цікавий квест. Особливо для пільговиків. Непоодинокі ситуації, коли дітей з багатодітних сімей просто викидають з автобусів. Найчастiше інші пасажири або не втручаються, або пропонують заплатити за такого супутника.
Я спробував розiбратися в цьому питаннi. Розглянемо декілька ситуацій.
Бувають випадки, коли пільговику відмовляють в безкоштовному проїзді. Але якщо звернутися до Закону України «Про автомобільний транспорт», то у ч. 2, ст. 37, побачимо: «Автомобільному перевізнику, який здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування,, забороняється відмовлятися від пільгового перевезення».
В деяких маршрутках є оголошення про обмеження кількості пільгових місць, наприклад на маршрутах - №4, №37, а також часто це можна почути зі слів водіїв в різних «маршрутках» У відповіді на мій інформаційних запит, було чітко зазначено: «Діючим транпортним законодавством не передбачено обмежень щодо кількості місць для пільгових категорій» (детальніше в додатку № 1 та 2).
Найбільш неприємні ситуації пов’язанні з дітьми з багатодітних сімей, (до речі, сам я відношусь до цієї категорії). У нас в Житомирі останні роки водії стверджували, що ця категорія не є пільговою. Навіть в роздрукованих переліках ця категорія не вказувалася. Але Закон України «Про охорону дитинства», ст. 13 передбачає безкоштовний проїзд для дітей з багатодітних сімей.
Насправді, добитися нормального обслуговування пільговиків в місцевому транспорті досить просто: знати і роз’яснювати іншим законні права пасажира та права і обов’язки водія, не бути байдужими при конфліктах у транпорті.
Якщо ви хочете докорінно змінити ситуацію в місті, можна звернутися до управління транспорту та зв’язку зі скаргою або ж написати скаргу в прокуратуру.
В наступній статті я опишу дії, які ми вживали, і результати, яких ми досягли.
Оскільки я активно і мої однопартійці з партії «Демократичний Альянс» займаємося цим питанням, буду радий отримати від вас додаткову інформацію. Пишіть за електронною адресою: [email protected].

Додаток № 1
Запит на публічну інформацію

Додаток № 2
Відповідь на запит


Прикреплённые изображения:
Valentyn «Маршрутчики», що забирають права Valentyn «Маршрутчики», що забирають права
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 6
amberis
1 Інгварь (amberis)   • 01:58:32, 30.12.2014 [Материал]

О файно! Стикнулися із такою ситуацією на автостанції що на «Хлібному» ринку. Залюбки долучимося до вирішення цього питання.
macs-v
2 Macs (macs-v)   • 09:55:17, 30.12.2014 [Материал]

Вы подняли очень важный вопрос.
Даже знание своих прав и наличие документа не всегда есть аргумент для водителя.
Водители или не знают или игнорируют нормы законодательства.
Встречал подобное как на пригородных маршрутах, так и в маршрутках города.
Hoakina
3 Марина (Hoakina)   • 10:54:53, 30.12.2014 [Материал]

є питання. А що за дивна категорія пільговіків молодого віку до 35 десь з документами, схожим на паспорт? Останній раз при мені такий документ показувала добре одягнута дама без явних ознак інвалідності квітучого виду. Сказала посвідчення. Ні під одну з категорій вона не підходить.
5 fb Natalya Slobodyanyuk   • 01:28:18, 31.01.2015 [Материал]

На безкоштовний проїзд право мають депутати, представники поліції в робочий час. Може, хтось з таких?
Flint2000
4 sergey (Flint2000)   • 12:37:04, 30.12.2014 [Материал]

Ці пільги вже не актуальні, нові зміни до законів практично анулюють більшисть пільг.
6 fb Natalya Slobodyanyuk   • 01:33:32, 31.01.2015 [Материал]

Питання необізнаності пасажирів. Ми дітей навчаємо, як себе вести, коли водій поводиться не тактично: записують номер маршруту, час. Ми передзвонюємо до начальства. Оскільки трохи шуму вже наробили по цій темі, більш-менш допомагає. Пільги по старій схемі зберігаються до липня, здається.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо