Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » kefir » 2015 » Март » 26
kefir Все йде за планом: прогнози Рея Курцвейла на 2019-2099 роки

kefir


Оценка: 5.0/5 Голосов: 5

Все йде за планом: прогнози Рея Курцвейла на 2019-2099 роки

26.03.2015, 11:04:11 1971 5.0 2

Відомий футуролог і технічний директор Google за 20 років у своїх книгах, блогах, інтерв'ю та лекціях розписав наше майбутнє по роках. UaModna пропонує вам ознайомитись з його передбаченнями в хронологічному порядку.

Технічний директор Google і найвідоміший технологічний футуролог Рей Курцвейл виступив на початку цього року з черговою порцією пророкувань. Будучи одним з головних дослідників сучасних досягнень в галузі штучного інтелекту, Курцвейл публікує свої прогнози з 1990-х років, багато з яких стали академічними. Але якщо ще п'ять років тому він частіше оперував довгими періодами (2030-ті, 2040-ві роки), то останнім часом в передбаченнях вченого з'явилася хронологічна стрункість. Можливо, на точність вплинула його робота в найбільшій інтернет-компанії, де футуролог опинився на передовій багатьох інноваційних розробок.


2019 – Проводи та кабелі для персональних і периферійних пристроїв будь-якої сфери відійдуть у минуле.

2020 – Персональні комп’ютери досягнуть обчислювальної потужності на рівні з людським мозком.

2021 – безпровідний доступ до інтернету покриє 85% поверхні Землі.

2022 – В США та Європі будуть прийматися закони, що регулюють відносини людей і роботів. Діяльність роботів, їх права, обов’язки та інші обмеження будуть формалізовані.

2024 – Елементи комп’ютерного інтелекту стануть обов’язковими в автомобілях. Людям заборонять сідати за кермо авто, не обладнаного комп’ютерними помічниками.

2025 – Поява масового ринку гаджетів-імплантантів.

2026 – Завдяки науковому прогресу, за одиницю часу ми будемо продовжувати своє життя на більше часу, ніж минуло.

2027 – Персональний робот, здатний на повністю автономні складні дії, стане такою ж звичною річчю, як холодильник чи кавоварка

2028 Сонячна енергія стане настільки дешевою і розповсюдженою, що відповідатиме всій сумарній енергетичній потребі людства.

2029 – Комп’ютер зможе пройти тест Тюрінга, доводячи наявність у нього розуму в людському розумінні цього слова. Цього досягнуть завдяки комп’ютерній симуляції людського мозку.

2030 – Розквіт нанотехнологій в промисловості, що призведе до значного здешевлення виробництва всіх продуктів.

2031 3D-принтери для друкування людських органів використовуватимуться в лікарнях будь-якого рівня.

2032 – Нанороботи почнуть використовувати в медичних цілях. Вони зможуть доставляти поживні речовини до клітин людини і видаляти відходи. Вони також здійснять детальне сканування людського мозку, що дозволить зрозуміти деталі його роботи.

2033 Самокеровані автомобілі заповнять дороги.

2034 – Перше побачення людини зі штучним інтелектом. Фільм "Вона" у вдосконаленому вигляді: віртуальну кохану можна обладнати "тілом", проектуючи зображення на сітківку ока, - наприклад, за допомогою контактних лінз або окулярів віртуальної реальності.

2035 – Космічна техніка стає достатньо розвинутою, щоби забезпечити постійний захист Землі від загрози зіткнутися з астероїдами.

2036 – Використовуючи підхід до біології, як до програмування, людству вперше вдасться запрограмувати клітини на лікування хвороб, а використання 3D-принтерів дозволить вирощувати нові тканини і органи.

2037 – Гігантський прорив у розумінні таємниці людського мозку. Будуть визначені сотні різних субрегіонів зі спеціалізованими функціями. Деякі з алгоритмів, які кодують розвиток цих регіонів, будуть розшифровані і включені до нейронної мережі комп’ютерів.

2038 – Поява роботизованих людей, продуктів трансгуманістичних технологій. Вони будуть обладнані додатковим інтелектом (наприклад, орієнтованим на конкретну вузьку сферу знань, повністю охопити яку людський мозок не здатен) і різноманітними опціями-імпалнтантами – від очей-камер до додаткових рук-протезів.

2039 – Наномашини будуть імплантуватися прямо в мозок і здійснювати довільний ввід і вивід сигналів з клітин мозку. Це призведе до віртуальної реальності "повного занурення", яка не потребуватиме жодного додаткового обладнання.

2040 – Пошукові системи стануть основою для гаджетів, які виживлятимуться в людський організм. Пошук буде здійснюватись не тільки за допомогою мови, а й за допомогою думок, а результати пошукових запитів будуть виводитись на екран тих же лінз чи окулярів.

2041 – Гранична пропускна здатність інтернету стане в 500 млн разів більшою, ніж сьогодні.

2042 – Перша потенційна реалізація безсмертя – завдяки армії нанороботів, яка буде доповнювати імунну систему і "вичищати" хвороби.

2043 – Людське тіло зможе приймати будь-яку форму, завдяки великій кількості нанороботів. Внутрішні органи будуть заміняти кібернетичними пристроями набагато кращої якості.

2044 – Небіологічний інтелект стане в мільярди разів більш розумним, ніж біологічний.

2045 – Настання технологічної сингулярності. Земля перетвориться на один гігантський комп’ютер.

2099 – процес технологічної сингулярності розповсюджується на весь Всесвіт. 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
Hoakina
1 Марина (Hoakina)   • 11:43:58, 26.03.2015 [Материал]

а я вірю
TarasS
2 Тарас (TarasS)   • 13:15:27, 26.03.2015 [Материал]

2016 - Наноробот ХY6L0 розпочинає тотальну війну у Європі. Всі наступні пункти скасовуються.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо