Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » VDm » 2015 » Апрель » 9
VDm Кто теперь должен кормить "кормильцев" с Донбасса?

VDm


Оценка: 2.5/5 Голосов: 8

Кто теперь должен кормить "кормильцев" с Донбасса?

09.04.2015, 12:49:14 2571 2.5 1

Забезпечувати життєдіяльність окупованих територій за міжнародним законодавством мають окупанти. Про це в коментарі порталу «Главное» розповів військовий експерт Національного інституту стратегічних досліджень Анатолій Павленко.

«Статті 4 і 6 Женевської конвенції регулюють питання окупованих територій. Україна прийняла закон про окуповані території. Женевська конвенція свідчить, що забезпеченням цих регіонів і їхнім відновленням мають займатися окупанти. Це обумовлено міжнародним правом», – сказав Павленко.

Тому Україна, за його словами, має нагадати сепаратистам про їхні обов’язки виплачувати пенсії та повністю утримувати підконтрольні території.

«Женевською і Гаазькою конвенціями також встановлені правила утримання та обміну військовополоненими. Наприклад, полонених офіцерів не можна змушувати працювати. Обидві сторони конфлікту повинні сповіщати, кого полонили і в якому стані вони знаходяться. Під час оголошення перемир’я обовязково має відбуватися обмін військовополоненими. Якщо полонений важко захворів, його повинні повернути протилежній стороні. Важкохворих полонених повертають обов’язково. Також полонені мають право на листування. Під час Другої світової цих правил дотримувалися всі країни, крім СРСР, який не підписав Женевську конвенцію. А сепаратисти влаштували безграмотну сільську самодіяльність, відмовляючись обмінювати полонених, якщо Україна не почне їм давати гроші на соціальні потреби», – переконаний експерт.

Також Павленко розкритикував українське військове керівництво за відсутність апеляцій до міжнародного законодавства і військового Трибуналу з цих питань.

http://socportal.info/2015/04/09/ekspert-rozpoviv-hto-teper-maye-goduvati-donbas.html

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
Hoakina
1 Марина (Hoakina)   • 13:56:36, 09.04.2015 [Материал]

до речі, не підписана Женевська конвенція призвела до того, що дотошні щодо законів німці піддавали тортурам в полоні тільки радянських солдат.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо