Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » snova » 2015 » Апрель » 28
snova Печалька 2

snova


Оценка: 2.3/5 Голосов: 12

Печалька 2

28.04.2015, 21:51:19 2181 2.3 2

ДЕСАНТНИКИ СПРОБУВАЛИ РОЗЗБРОЇТИ ПІДРОЗДІЛ “ПРАВОГО СЕКТОРА”

Підрозділи 95-ї аеромобільної та 25-ї парашутно-десантної бригад виставили блок-пости навколо бази “Правого сектора” в селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області.
Великомихайлівка знаходиться поза зоною т.зв. антитерористичної операції, і будь-які дії військових у цій зоні повинні бути регламентовані законодавством України, яке забороняє ВСУ виконання будь-яких функцій, пов’язаних із забезпеченням громадського порядку.
“Цензор.Нет” звернувся до лідера “ПС” і раднику начальника Генштабу Дмитра Яроша: “Наша база була блокована без всяких попереджень підрозділами десантників 25-і 95-й бригад, разом з бронетехнікою і важким озброєнням були виставлені блок-пости молодих, тільки мобілізованих солдатів. Вони зупинили одну з наших машин, і зажадали від бійців здати зброю. На мій дзвінок начальник Генерального штабу Віктор Муженко відразу не відповів і ми не змогли негайно обговорити ситуацію. Хоча було очевидно, що без наказу Генштабу ця операція не могла бути проведена. Я зв’язався з командуванням десантників, з якими ми разом билися весь рік, і бойові командири гарантували мені, що вони не повернуть зброю проти своїх братів з “Правого сектора”, які б погані накази не давали політикани. Я дав наказ усім підрозділам “Правого сектора”- зброю не здавати. Нам ніхто не може заборонити захищати нашу землю і битися з російськими агресорами. Але і не піддаватися на провокації… Я бачу, що військове і політичне керівництво вирішило навмисно спровокувати конфлікт. Підштовхнути бійців “ПС” на неправомірні дії щодо солдатів ВСУ, щоб дискредитувати добровольчі загони. Так от – провокація не пройде. Ми свою зброю в боях з ворогом добували. Сьогоднішні дії військового командування – це виняткова за цинізмом і підлості провокація проти патріотів України. Зараз на території бази “ПС” зберігається порядок, несе службу бойова охорона. Настрій нормальний, до провокацій ми давно звикли, воювати зі своїми бойовими товаришами на радість безсовісним політиканам ми не станемо.
Як народний депутат я буду вимагати ретельного розслідування інциденту. Відповідальність за провокацію і спробу зіштовхнути військовослужбовців і бійців “ПС” несе політичне і військове керівництво. Я розраховую на швидку реакцію влади та пояснення по даній справі. Я хочу почути відповідь, на якій підставі була зроблена провокація проти одного з найбільш боєздатних українських підрозділів на фронті”.


«Безпосередньо біля нашої бази в районі Пісків знаходяться підрозділи ЗСУ, але не зрозуміло, що відбувається. Нагадаю, що останнім часом Правий сектор вів переговори з Міноборони і Генштабом з питання легалізації ДУК ПС. Нам обіцяли, що все буде нормально, тому сьогоднішня ситуація не зрозуміла. Зараз у нас є питання до тих, хто віддає накази оточувати базу ДУК, який з першого дня захищає країну на сході», - сказав він.

Керівник інформаційного центру «Правого сектора» також нагадав, що нещодавно лідер Правого сектора Дмитро Ярош погодився прийняти посаду радника глави Генштабу. За словами Скоропадського, на даний момент в оперативному режимі ведуться переговори з представниками ЗСУ. «Ми чекаємо розвитку подій», - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше на сайті ДУК ПС з'явилася інформація, що вперше за історію участі добровольчого батальйону в АТО на дальню базу ПС наведено важке озброєння української армії. «Присутня бронетехніка, її озброєння спрямоване прямо на базу Правого сектора», - йдеться в повідомленні.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
Кот
1 Которович (Кот)   • 09:45:36, 29.04.2015 [Материал]

С таким подходом видимо ничем хорошим это не закончится
nvvetal
2 Ololo (nvvetal)   • 12:48:59, 29.04.2015 [Материал]

https://www.youtube.com/watch?v=E6v23xJlrgk


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо