Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » garold » 2016 » Январь » 13
garold Проверка показаний счетчиков возложена исключительно на коммунальщиков.

garold


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

Проверка показаний счетчиков возложена исключительно на коммунальщиков.

13.01.2016, 12:53:48 3252 4.2 1

Новый закон "О метрологии и метрологической деятельности" возлагает ответственность за поверку счетчиков исключительно на коммунальщиков, сообщил заместитель министра экономразвития и торговли Максим Нефедов.

"1 января 2016 года вступил в действие закон "О метрологии и метрологической деятельности" … В законе закрыли двусмысленности, которые позволяли "креативным" коммунальщикам дополнительно брать 300-500 грн каждые три года за поверку счетчиков. Теперь можно ссылаться на ст.17, п.4 – плата за обслуживание счетчиков уже включена в тариф, дополнительно платить ничего не нужно", - передает слова Нефедова Хроника.инфо со ссылкой на Интерфакс-Украина.

Как сообщалось, в прошлом году Кабинет министров утвердил перечень категорий законодательно регулируемых средств измерительной техники, которая подлежит периодической поверке.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
RoSSRS
1 Roman (RoSSRS)   • 22:08:03, 13.01.2016 [Материал]

Дякую!
ось цей пункт 4 повністю (http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/1314-18) -
4. Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, здійснюються за рахунок суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

Відповідальність за своєчасність проведення періодичної повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, покладається на суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

Періодична повірка проводиться за рахунок тарифів на електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

Порядок подання таких засобів на періодичну повірку, обслуговування та ремонт, а також порядок оплати за періодичну повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) встановлюються Кабінетом Міністрів України.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо