Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Paritet » 2016 » Март » 9
Paritet Від риторики весни, букетів і ніжності до фокусу на реальних потребах і проблемах жінок

Paritet


Оценка: 5/5 Голосов: 1

Від риторики весни, букетів і ніжності до фокусу на реальних потребах і проблемах жінок

09.03.2016, 23:52:14 2067 0.0 1

9 березня 2016р. відбулася подіумна дискусія, лейтмотивом якої стала фраза «Нескінченні побажання весни в душі, краси і грації НЕ вирішують реальних проблем жінок», присвячена аналізу традицій відзначення 8 Березня та актуалізації сучасних жіночих проблем. Ініціатором проведення даного заходу є Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Паритет» за підтримки Українського Жіночого Фонду та Фонду ООН із викорінення насильства щодо жінок та дівчат. 
Під час заходу обговорювалися такі питання:
- Контексти відзначення 8 Березня: свято квітів і ніжності чи день прав жінок?
- Чи є приводи для свята? 
- Які дискримінаційні практики щодо жінок найбільш поширені?
- Яка роль жінок у соціально-економічному розвитку?
- Які пріоритети і потреби жінок?
У ролі спікерок були залучені Юліана Паранько – журналістка, фрілансерка сайту кампанії проти сексизму у ЗМІ та політиці «Повага», учасниця численних міжнародних заходів на гендерну тематику, Тетяна Парфентієва – депутатка Житомирської районної ради, Світлана Євченко – головний спеціаліст управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради, Наталія Тарасенко – Голова громадської організації «Паритет».
Під час дискусії учасниці звернули увагу на низку проблем, з якими зіштовхуються жінки в сучасних умовах: дискримінація під час працевлаштування, проблеми реінтеграції після відпустки по догляду за дитиною, домашнє насильство, питання прийняття рішень та доступу до влади, недостатнє визнання та поціновування участі жінок у військовому конфлікті на сході України, баланс сімейної та професійної сфер, гендерні стереотипи висвітлення жінок у ЗМІ та ін.  У підсумку була висвітлена думка стосовно доцільності зміни підходів до відзначення 8 Березня – від риторики весни, букетів і ніжності до фокусу на реальних потребах і проблемах жінок.
Дякуємо усім учасницям/учасникам за активну участь та конструктивні думки.

Прикреплённые изображения:
Paritet Від риторики весни, букетів і ніжності до фокусу на реальних потребах і проблемах жінок Paritet Від риторики весни, букетів і ніжності до фокусу на реальних потребах і проблемах жінок Paritet Від риторики весни, букетів і ніжності до фокусу на реальних потребах і проблемах жінок Paritet Від риторики весни, букетів і ніжності до фокусу на реальних потребах і проблемах жінок Paritet Від риторики весни, букетів і ніжності до фокусу на реальних потребах і проблемах жінок Paritet Від риторики весни, букетів і ніжності до фокусу на реальних потребах і проблемах жінок Paritet Від риторики весни, букетів і ніжності до фокусу на реальних потребах і проблемах жінок Paritet Від риторики весни, букетів і ніжності до фокусу на реальних потребах і проблемах жінок
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
Sams2
1 Александр (Sams2)   • 19:15:21, 10.03.2016 [Материал]

Ой, что вы знаете! То ли дело в Рассее-матушке, новый законопроект выдвинула г-жа Мизулина! Вот выдержка из него:

"Женщина должна слушать своего мужа беспрекословно. Она не имеет права вступать в сексуальные контакты до брака, не имеет права изменять и первой подавать на развод. Женщина не должна перечить, или ругаться на своего супруга, а также заниматься работой, которая не по нраву ее законному избраннику. Женщина — это мать и хранитель семейного очага. Её долг растить детей, скотину и гортензии (любимые цветы Е.Мизулиной — прим.ред."

http://intersucks.ru/elena-mizulina-razrabotala-svod-prav-i-obyazannostey-zhenshhin-v-brake/


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо