Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Hoakina » 2016 » Май » 2
Hoakina Камінь із красивою назвою: турмалін

Hoakina


Оценка: 4.5/5 Голосов: 8

Камінь із красивою назвою: турмалін

02.05.2016, 10:41:52 2568 4.5 4

Турмалін в залежності від виду належить до дорогоцінних або напівдорогоцінних каменів. Він також широко використовується у радіотехніці. Кольорових різновидів турмаліну надзвичайно багато, найбільш цінними є прозорі форми зеленого, синього і червоного кольору. Але й інші кольори досить привабливі. Красива назва каменю походить із сингальської мови, на якій розмовляють представники найчисельнішого етносу Шрі-Ланки.
Чорний різновид турмаліну називається шерл. У давнину часто його використовували для прикрас, які носили у дні трауру. Шерл також зустрічається у вигляді чорних кристалів усередині кварца, які проростають найрізноманітнішими формами. Саме такий шерл у прикрасі на фото. Зблизька камінці мають дуже цікавий вигляд.

Турмалін широко використовується як камінь-оберіг. Його властивості залежать від кольору, але всі різновиди позитивно впливають на здатність мислити логічно. Також турмалін здатен захистити від негативної енергетики і підняти настрій своєму господарю.

В кольє на фото, яке я назвала "Гречаний мед", представлені сколи шерла, вони не шліфовані, тому камінь постає у первісному вигляді.  Прикраса існує в єдиному екземплярі, бо куплені камені були давно і більше там не продаються. Захотілось поєднати матові камінці з блискучим бісером з золотистою серединкою, такий контраст виглядає досить органічно.

Маленька порада: при виборі прозорого турмаліну переконайтесь у його натуральності. Такі камінці продаються тільки в ювелірних крамницях і повинні мати сертифікат. Прозорий турмалін підробляють, використовуючи скло.
Кольє "Гречаний мед". Купити можна за посиланням http://oberegy.org.ua/magazin/?pid=20&catid=16
 

Прикреплённые изображения:
Hoakina Камінь із красивою назвою: турмалін Hoakina Камінь із красивою назвою: турмалін
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 4
snova
1 oleg (snova)   • 16:28:52, 02.05.2016 [Материал]

очень красиво
Hoakina
2 Марина (Hoakina)   • 17:56:10, 02.05.2016 [Материал]

Дякую!
Arina1985
3 Арина (Arina1985)   • 20:22:12, 02.05.2016 [Материал]

Марин, а Вы не хотите выставлять свои изделия на улице во время праздников? Мы сегодня ходили к библиотеке на выставку крашанок и видели палатки с подобным товаром.
Hoakina
4 Марина (Hoakina)   • 07:01:41, 03.05.2016 [Материал]

На 3. Там є деякі мої вироби, планую ще виставити.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо