Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » viktorzt » 2016 » Август » 12
viktorzt Український квартет “Гетьман” утер носа Путіну

viktorzt


Оценка: 2.4/5 Голосов: 14

Український квартет “Гетьман” утер носа Путіну

12.08.2016, 13:09:52 6265 2.4 11

Утвердження держави починається з гуманітарної сфери. Саме мова, культура, мистецтво формують той “дух, що тіло рве до бою” за свою землю і свій народ. Криза в Криму – це результат відсутності належної політики популяризації української мови, культури, цінностей на зросійщеному півострові. Та й на так званій материковій Україні за часів незалежності не було послідовної ґрунтовної програми українізації. Все українське поодинокими сплесками поширювалося силами окремих небайдужих особистостей та колективів. Держава ж без бою віддала перемогу в боротьбі за душі українців російським фільмам про ментів і їхній дешевій попсі та голівудським жахачкам і американському репу. Ці гіпнотичні ритми без сенсу, наче відбійний молоток, вибили з мізків нашого люду останні краплі самоусвідомлення.

Учасники знаменитого квартету “Гетьман” ще 2007 року в інтерв’ю говорили: “Те, що держава так ганебно ставиться до ефіру, це в майбутньому дуже лясне в зворотному напрямі”. Страшне пророцтво здійснилося. Державні мужі спохватилися лише після анексії Криму й розв’язаної Росією війни на Донбасі. Президент Петро Порошенко підписав закон, який встановлює 35-відсоткові квоти для україномовних пісень в ефірі українських телерадіоорганізацій.

Про ці та інші тенденції в сфері популяризації української культури ми говорили в Житомирі з учасниками всіма улюбленого квартету “Гетьман”. Артисти, які є народними не лише за статусом, а й за своєю суттю, вже 25 років популяризують українську пісню, культуру, мову на Батьківщині та по всьому світу. Певно, немає такого куточка на землі, де б з успіхом не виступав “Гетьман”. Слухати цей український колектив вважають за честь королі й президенти. Навіть сьогоднішній ідеологічний ворог України Володимир Путін свого часу змушений був визнати: “Все в Росії є, а ось такого квартету, як «Гетьман», немає”.

Ми ж на Житомирщині особливо пишаємося тим, що керівник цього легендарного квартету – народний артист України Андрій Кондратюк є нашим земляком. Він народився у селі Плехові Черняхівського району. Для його побратимів наш рідний край також став близьким серцю.

Артисти “Гетьмана” розповіли, що цьогоріч планують великий ювілейний сольний концерт у палаці “Україна”. І взагалі нині кожен їхній виступ фактично присвячений 25-річчю колективу. Адже з однаковою самовіддачею вони готують і дають концерт як у королівських володіннях Бельгії чи в Кайзерівському палаці у Відні, так і в обласному чи районному центрі Київщини або Житомирщини.

Учасники квартету “Гетьман” працюють у складі Академічного ансамблю пісні і танцю Національної Гвардії України, з яким і завітали в Житомир, аби привітати поліцейських області з річницею створення Національної поліції. Також на сцену Житомирського театру ім. І. Кочерги вийшли колеги “Гетьманів” – знаменита співачка, народна артистка України Валентина Степова, всіма улюблений актор і конферансьє Дмитро Оскін та багато інших знакових особистостей в українській культурі.

Про колег ми говорили з учасниками “Гетьмана” й під час інтерв’ю. Нове керівництво Першого каналу українського телебачення прибрало з ефіру Михайла Поплавського і пишається цим. Учасник квартету “Гетьман” Петро Заєць говорить, що можна любити чи не любити Поплавського, але заперечити його вклад в пропуляризацію української пісні неможливо.

Михайло Михайлович є автором і продюсером програм “Наша пісня”, “Шеф-кухар країни” та інших телепроектів, у яких українські артисти могли представити себе й свою творчість. Це був один з небагатьох майданчиків для нашої пісні в часи й проукраїнської й антиукраїнської влади. А проект “Крок до зірок” – це взагалі єдиний в Україні телевізійний дитячий проект, у якому безкоштовно брали участь найталановитіші діти-вокалісти та хореографічні колективи з усієї країни. Сьогодні цих проектів нема в ефірі Першого.

До речі, якщо говорити про маленьких українців, то для них дуже важливим є мудра порада й особистий приклад професіоналів і патріотів, які відбулися як особистості, пройшли великий творчий і життєвий шлях. Зокрема, це на своїй життєвій ситуації демонструє артист квартету “Гетьман” Петро Максимович, який говорить про секрет успіху відверто: “Мені все життя щастило на гарних людей. Починаючи з тих колективів, де я працював, закладів, де навчався, частин, де я служив. Ці гарні люди свідомо й несвідомо направляли мене, підштовхували”.

Сьогодні квартет “Гетьман” багато виступає для захисників Батьківщини в зоні АТО, а також під час концертів за кордоном розповідає світовій спільноті правду про ситуацію в Україні.

“Після концертів квартету “Гетьман” наш слухач не побіжить до Захарченка й Плотницького”,- говорить Андрій Кондратюк.


Музика “Гетьмана” формує справжніх патріотів України. Навіть сама велична назва колективу змушує згадати, що ми козацького роду й мусимо боронити рідну землю, як це робили предки-козаки.

Щоправда, як розповідає учасник квартету Геннадій Кас’яненко, назву “Гетьман” на початку 90-х забороняли, колективу радили переназватися. Але позиція артистів, як і їхніх прихильників, була і є стійкою.

“Ми як організувалися як квартет “Гетьман” на основі української мелодії, нашого українського слова, духу, нашої ментальності, так ми є по сьогодні”, – говорить Андрій Кондратюк.

А ще артисти наголошують, що ми маємо бути єдиними й дієвими. Андрій Кондратюк підкреслює, що сьогодні в Україні триває гібридний геноцид. І ми ще не бачимо на екранах телебачення достаньо української мови, українського співу. Ми не бачимо навіть етнічних українців. Тому нам, українцям, попри великі складнощі, потрібно відстоювати свій етнос.

За матеріалами сайту "Форте мьюзік"

Прикреплённые изображения:
viktorzt Український квартет “Гетьман” утер носа Путіну viktorzt Український квартет “Гетьман” утер носа Путіну viktorzt Український квартет “Гетьман” утер носа Путіну viktorzt Український квартет “Гетьман” утер носа Путіну viktorzt Український квартет “Гетьман” утер носа Путіну viktorzt Український квартет “Гетьман” утер носа Путіну viktorzt Український квартет “Гетьман” утер носа Путіну viktorzt Український квартет “Гетьман” утер носа Путіну
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 11
Berserk80
1 Che (Berserk80)   • 14:19:03, 12.08.2016 [Материал]

"Український квартет “Гетьман” утер носа Путіну"
А Путин знает про это?
или как в анекдоте.
-Куме я этим москалям на красной площади насрал!!!
-А полицаи тебя не поймали???
-Да ни, вони не заметили, я же в штаны срал.
Сашко
2 Alex (Сашко)   • 15:17:30, 12.08.2016 [Материал]

Петросян одобряет?
nik41
3 nikolay (nik41)   • 15:45:22, 12.08.2016 [Материал]

На1.
Це був Тарасс ще 1993 роцi.
Це не питання, це вiн сам натякав.
TarasS
4 Тарас (TarasS)   • 15:51:53, 12.08.2016 [Материал]

Дедушка, перестаньте нюхать мак и кушать козявки! Доктор запрещает!
TarasS
5 Тарас (TarasS)   • 16:05:40, 12.08.2016 [Материал]

"Путин знает про это?"

Передай йому сам через Ростов:

-Юстас Ботоксу самолет около самолет-
viktorzt
6 Мельниченко Віктор Михайлович (viktorzt)   • 16:10:23, 12.08.2016 [Материал]

Роз"яснення для адептів Путіна. І не тільки.

У 2001 році квартет "Гетьман" був запрошений на зустріч президентів у Криму. На військовому кораблі артисти три години йшли від Севастополя до «Артека». Тривала творча зустріч (окрім "Гетьмана", там були провідні оперні артисти). Володимиру Путіну дуже сподобався виступ "Гетьмана", і пізніше він сказав: «Велика Россия, все у нас есть, а такого квартета нет».
Berserk80
7 Che (Berserk80)   • 17:40:22, 12.08.2016 [Материал]

Хм...
А есть пруф? Ну где он так сказал?
Berserk80
8 Che (Berserk80)   • 17:54:59, 12.08.2016 [Материал]

он после этого должен сделать себе харакири, или как минимум аппетит потерять....Вопрос в другом он про это знает?
У Артура Кларка был такой роман "Конец детства". Так вот там инопланетяне выставили людям ультиматум. Не буду рассказывать какой суть не в этом. Люди оскорбились и шмальнули ядерными ракетами по инопланетянам.
В итоге...Самое страшное для землян было, что никакой реакции за этим не последовало. Совсем!!! Никто не был уничтожен. Никто даже не заметил...
Это было самым большим унижением Планеты Земля.
Земля сдалась.
А вот сейчас Путин унижен, растоптан, обесчещен. Я рад за Украину. Тут все не так в том романе.
snova
9 oleg (snova)   • 08:17:54, 13.08.2016 [Материал]

Про что єто они? Гурт непоганий. Путін не до чого
TarasS
10 Тарас (TarasS)   • 09:02:03, 13.08.2016 [Материал]

"пока гербалайфом от ТараССа не заразился"

Заражаються сказом від приблудних собак. А у мене та у Юрка на авах герби наших предків. Кацапським приблудам цього не збагнути.
TarasS
11 Тарас (TarasS)   • 11:39:49, 13.08.2016 [Материал]

"Ты реально думаешь, что наличие герба делает тебя адекватней или умней?"

Я розумніший, грамотніший та освіченіший за тебе - і з гербом, і без нього. Але наявність герба дає ще особливе відчуття Чести, Гідности та Гордости. Церква та монастир, які побудували мої предки в Никизиничах в середині XVII ст., ДОСІ стоять. Нащадки приблудної татарви цього ніколи не зрозуміють.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо