Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » skyborn » 2016 » Сентябрь » 12
skyborn А такое масштабное воровство  Житомир видел уже не раз

skyborn


Оценка: 4.2/5 Голосов: 10

А такое масштабное воровство Житомир видел уже не раз

12.09.2016, 17:10:15 3471 4.2 8

http://chaspolissya.com.ua/policy-and-economy/zhitomirski-aktivisti-perevirili-yak-v-misti-remontuyut-dorogi-za-byudzhetni-groshi/
 

нформаційно-аналітичний портал «Вголос.zt» перевірив, наскільки якісно були виконані ремонтні роботи прибудинкових територій за бюджетні кошти, які почалися на початку літа.

«При первинному дослідженні договорів, виявилося, що в Житомирі усі підрядні роботи з ремонту дорожнього покриття виконує або ПАТ «ЖШБУ-19», або ФОП Петросян О. Ш. Якщо у першого суми вищі, то у другого об’єктів набагато більше. Якщо підрахувати, що ПАТ «ЖШБУ-19» та ФОП Петросян О. Ш. в результаті отримали приблизно однакові суми. До речі, за нашою інформацією, у ФОП Петросян О. Ш. на фірмі зареєстровано 6 працівників, але не завадило йому отримати майже 20 об’єктів, які потрібно було зробити за 4 місяці. Та й до першої виникало багато питань, адже власником ПАТ «ЖШБУ-19» є дружина заступника міського голови Олександра Фещенка, який за дивним збігом обставин, як раз і вирішує де ремонтувати дороги», — повідомляє портал.

Активісти вирішили розпочати з об’єктів, на яких виконувалися поточні, а не капітальні ремонти. Вони обрали 4 адреси зі списку і виявилося, що в усіх один підрядник – ФОП Петросян О.Ш.

oficerska-5

«Вулиця Офіцерська, 5. Вартість робіт – 54 000 грн. Роботи закінчилися 3 червня, ревізію ми проводили за два місяці після того, як об’єкт був зданий. Замість нового шару асфальту та сумлінно зроблених доріжок, ми побачили ремонт нашвидкуруч, який в деяких місцях вже почав осипатися. Біля підвалів дивним чином з’явилися горби, а ділянки біля люків просто були закидані щебенем. За договором, замовник має право відмовитися від прийняття закінчених робіт у разі виявлення недоліків, і вимагати від підрядника безоплатного їх виправлення. Проте виходить, що або асфальт «посипався» та згорбився за два місяці, або ж замовника, тобто керівництво ВЖРЕП №14, такий ремонт дорожнього покриття цілком влаштував, бо жодних претензій або невдоволень у нього не було», — йдеться в повідомленні.

oficerska-7

Активісти перевірили, що при перевірці наступної ділянки вони виявили, що там ремонт навіть не починався.

«Вулиця Офіцерська, 7. Вартість робіт – 50 000грн. Ми свідомо обрали адреси, які були поруч, бо так, по-перше, легше порівняти якість виконаних робіт, по-друге, можна поспілкуватися з місцевими жителями, які і самі бачать, як зробили дорогу біля їх будинку і сусідського. За договором між ВЖРЕПом №14 та ФОП Петросян О.Ш. роботи мали починатися у квітні, а згідно акту виконаних робіт, об’єкт був зданий 4 червня. Жодних недоліків або зауважень замовником виявлено не було (жодним чином у документах це не вказано), усе було підписано і тема на цьому закрилася. Проте роботи за даною адресою навіть НЕ ПОЧИНАЛИСЯ! 50 000 грн., які остаточно були перераховані 8 червня підряднику, пішли просто йому в кишеню, і, можливо, частково осіли у начальника ВЖРЕПу №14. Як зазначають жителі Офіцерської, 7, вони навіть і не здогадувалися, що для ремонту дороги біля їхнього будинку виділялися бюджетні кошти. Якби не наше розслідування, то про цю аферу так ніхто би і не дізнався», — зазначено про другу ділянку.

gogolivska-19-21

«Вулиця Гоголівська 19, 21. Терміни виконання 19 травня-19 липня. Загальна сума по цим об’єктам – 100 000 грн.Об’єднати їх можна через те, що будинки стоять літерою «Г» і найбільше результат «ремонту» видно на спільній території дворів. Це такий собі квадрат, на який тонким шаром поклали асфальт. Тонким, бо за декілька метрів видно старе покриття, і відрізняються вони лише за кольором. Хоча за кошторисом покриття має бути товщиною 5 см. Зазначимо, що ділянку біля люків поклали обережно, що не можна сказати про входи до під’їздів. Також ми нарахували до 10 латок на два об’єкти, і це, власне, і весь ремонт. На 100 000 гривень. І знову ж таки, жодних претензій з боку замовника і контролюючих органів – місцевої влади.
На фотографіях ви можете власним оком оцінити якість виконаних робіт», — йдеться в повідомленні.

Також активісти заявили про порушення вимог щодо оформлення документації.

«Пред’явлені ВЖРЕПами документи не відповідають нормам чинного законодавства. Наприклад, дефектні акти, які не містять вичерпної інформації. В локальних кошторисах, актах виконаних робіт та довідках про вартість виконаних робіт немає детальної інформації щодо того які саме виконувалися роботи або які саме матеріали і скільки їх використовувалося. Тобто незрозуміло, скільки було використано щебеню, асфальтно-бетонної суміші тощо. Такі документи складені з порушеннями вимог Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» та Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку затвердженого наказом Міністерства фінансів України. На підставі цих документів оплата коштів не повинна була б відбуватися ні в якому разі. Якщо кошториси були підготовлені таким чином, то з цього випливає, що роботи приймалися також без особливих перевірок. Ось так на мільйони бюджетних коштів у нашому місті роблять ремонти прибудинкових територій. Ми аналізували лише ту інформацію, яку нам надали ВЖРЕПи та частково міська рада. Але маючи вже певний досвід в таких розслідуваннях, ми підозрюємо, що є об’єкти, які від нас приховали», — йдеться у розслідуванні.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 8
RoSSRS
1 Roman (RoSSRS)   • 18:15:42, 12.09.2016 [Материал]

дякую за повідомлення. Прошу тримати в курсі справ про перебіг подій, бо дуже вже дістали ось такі оборутки.
Hoakina
2 Марина (Hoakina)   • 19:37:25, 12.09.2016 [Материал]

цікаво, чим кінчиться. Бо розголос - це тільки половина справи.
mighty
3 Владимир (mighty)   • 19:41:00, 12.09.2016 [Материал]

Это другие активисты или из параллельного блога? http://zhzh.info/blog/2016-09-12-19851
antikorZt
4 Антикорупційний рух Житомирщини (antikorZt)   • 07:11:29, 13.09.2016 [Материал]

Цим розслідуванням займалися ми. Чому у статті посилання на інших людей та редакції ітернет-видань- нам невідомо.
Клоун
5 Сергей Полищук (Клоун)   • 07:19:09, 13.09.2016 [Материал]

Картина Репина - ПЛАГИАТ! Никто не застрахован. Эту же новость разместили раньше Зачем выдавать за своё, совершенно чужое? Умом не понять! http://zhzh.info/blog/2016-09-12-19851
Vgolos
7 Вголос.zt (Vgolos)   • 09:11:55, 13.09.2016 [Материал]

Перед тим, як звинувачувати, потрібно розібратися у ситуації. На «Вголос.zt» матеріал розміщений у блогах. І жодного слова немає про те, що розслідування проводила редакція.
Vgolos
6 Вголос.zt (Vgolos)   • 09:05:59, 13.09.2016 [Материал]

Поправте, будь ласка, авторство матеріалу. Ремонтні роботи перевіряв не «Вголос.zt», а Володимир Гірук з Антикорупційного руху Житомирщини. Матеріал був розміщений у блогах «Вголос.zt». skyborn взяв текст з блогу: http://vgolos.zt.ua/.
Cobalt
8 Cobalt (Cobalt)   • 22:14:12, 13.09.2016 [Материал]

Не спорьте, кто раньше разгласил. Спорьте, кто раньше их посадит!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо