Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Drobovik » 2016 » Ноябрь » 4
Drobovik «Студенти Соціально-психологічного факультету страйкують у зв'язку з тим що ректор Саух вчора змінив декана».

Drobovik


Оценка: 3.0/5 Голосов: 4

«Студенти Соціально-психологічного факультету страйкують у зв'язку з тим що ректор Саух вчора змінив декана».

04.11.2016, 10:55:27 1896 3.0 1

Такими заголовками наповнені сьогодні майже всі інформаційні мережі області.

Відповідно до ст.43 Закону України «Про вищу освіту» керівник факультету обирається вченою радою вищого навчального закладу з урахуванням пропозицій факультету.

То ж захотілося розібратися хто кого повинен призначати і чи є підґрунтя для страйку у студентства.
Отож, вчену раду вищого навчального закладу очолює керівник вишу. До складу Вченої ради входять за посадами: заступники керівника вищого навчального закладу; декани; головний бухгалтер; керівники органів самоврядування вищого навчального закладу; виборні представники, які представляють науково-педагогічних працівників і обираються з числа завідуючих кафедрами, професорів, докторів наук; виборні представники, які представляють інших працівників вищого навчального закладу і які працюють у ньому на постійній основі, відповідно до квот, визначених у статуті вищого навчального закладу.

Як бачимо, про жодного представника студентського корпусу мова навіть не йде. Вчена рада вирішила провести зміни – провели. Все законно, і студенти тут ні до чого.

Шановне студентство – ваша справа гарно навчатися, а не втручатися в організаційний процес. Як говориться – кожному своє!

Однак, картина у нас зовсім інша вималювалася. Видно не зовсім «простою» виявилася Портницька Наталія Федорівна. Само собою напрошується припущення, що пані Наталя відчула неприйнятні для себе зміни та заручилася підтримкою якихось можновладців, які ж, в свою чергу, притримуючись принципу «студенти – то є рушійна сила перемін» підняли «кіпіш» чужими рукама, сподіваючись що П.Саух дасть задню. Прогадали. Ректор виявився рішучою людиною та вчинив все як книжка пише.

Шановні студенти може вже досить щоб вами керували «ляльководи». Безпідставні страйки призведуть лише до ще більших негативних наслідків, а вигоду отримають всі окрім Вас Вашими ж зусиллями.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
Mira
1 Irina (Mira)   • 18:54:17, 04.11.2016 [Материал]

Следующий декан опять может им не понравиться и опять все пойдет по новому.Уверена,что студентов использовали,а они даже не подозревают об этом.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо