Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » an1234 » 2016 » Декабрь » 12
an1234 ​«Дах» для Лампочки

an1234


Оценка: 4.6/5 Голосов: 9

​«Дах» для Лампочки

12.12.2016, 11:10:58 4368 4.6 1

Останніми днями в Фейсбуці на очі часто стала потрапляти тема незаконного видобутку піску у Коростишівському районі. Читаючи цю інформацію, складається враження, що Михайлу Пухтаєвичу, який власне стоїть за піщаним кар’єром, хтось активно намагається влаштувати чорну смугу у житті. І цих доброзичливців вистачає. Але ситуація насправді не така проста як її подають в цих дописах.
Перш за все варто зауважити, що Михайло Пухтаєвич далеко не безвинний янгол в цій історії. Тема Стрижівського піску не нова. Кар’єром Лампочка (як називають Михайла Пухтаєвича) розжився ще за часів Януковича. Тоді про незаконний видобуток піску згадували, але якось пошепки. Після приходу нової влади почались проблеми. Воно й логічно адже кожна нова влада у нас за традицією перенаправляє грошові потоки хабарів та відкатів у новостворені кишені. Пухтаєвич почав бігати до БПП, в пошуках «даху».  Будучи досвідченим «рєшалой» (починав він з МВД та прокуратури», Лампочка «порєшал» і з БПП, і так, що в 2014 році балотувався по Малинському округу до Верховної Ради, щоправда змушений був знятись через домовленості між БПП та «Народним фронтом», від якого йшов Павло Дзюблик.
Щоб забезпечити захист своїм копалинам Пухтаєвич днював то у губернатора Мошковського, то у мера Сухомлина, частіше у першого заступника - Ясюнецького. Але останній, до речі, незабаром переселяється до ОДА. Хто буде його наступником не відомо. Будемо сподіватись цього раз професіонал, а не недолугий напівполітик типу решти мерських заступників. Після звільнення Мошковського Лампочка побіг до Гундича і там також нібито все «порєшал», але галасу стало ще більше.
Основними гонителями Лампочки стали нардепи від «Народного фронту»: той же екс-опонент на виборах до ВР Павло Дзюблик  та Вадим Кривенко. Прикупили також і активістів, які раптом вирішили зупиняти машини з піском, які їдуть з кар’єру. Нардепи ж в свою чергу штурмують депутатськими зверненнями Авакова та Луценка. Борцям за справедливість щоправда самім ніде клеймо ставити. Але у нас так завжди: не зрозуміло, хто більш винний суддя чи підсудний. І про бурштин забули, і про свого лідера Яценюка, одна проблема залишилась – Лампочка.
А тепер до мотивів. Чи є хтось хто вірить у те, що всі ці «поборники закону» насправді борються за Закон? Хіба що вони самі вже так себе переконали, що аж повірили у власні благі помисли. Реальних же мотивів може бути три. Перше, розповсюджений депутатський вид заробітку – «рекет». Все як у 90ті. Ми вам створюємо проблему, ви нам приносите гроші для її вирішення, ми вирішуємо. Другий мотив – прибрати конкурента. Адже депутатські амбіції Михайло Пухтаєвич не залишив і цілиться на той же округ. В цей же час багато хто думає про те, що вибори до ВР можливі уже навесні. Третій мотив – суміш першого та другого – розжитись на гроші та прибрати конкурента водночас.
Поки що містечковий медіа-магнат Михайло Пухтаєвич інформаційну війну програє. Таке враження, що окрім того, як відчувати себе власником медіа ресурсів та бути з цього гордим, він не розуміє, що СК1 та Житомир.тудей насправді може бути зброєю. Але поки що Лампочка і його медіа ресурси нагадують мавпу з гранатою. Особливо, коли в програмі «Диванні генерали» ведучі жартують з власника телеканалу на тему піску.
Чим закінчиться тема піску подивимось, але в будь-якому разі дуже скоро вона затихне. І це буде означати або, що нардепи і Ко перемогли і розвели Пухтаєвича на гроші чи  прибрали зі свого шляху, або що Пухтаєвич заніс гроші комусь іншому і посилив «дах» до наступної історії с піском. Чи можливо Лампочка шукатиме собі політичне прикриття, особливо враховуючи його непосидючість то БЮТ то БПП. Де ми побачимо «піщаного генерала» найближчим часом?
 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1683457601944117&set=a.1405152126441334.1073741828.100008396806174&type=3&theater

Прикреплённые изображения:
an1234 ​«Дах» для Лампочки
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
Cobalt
1 Cobalt (Cobalt)   • 23:42:22, 12.12.2016 [Материал]

"... Де ми побачимо «піщаного генерала» найближчим часом?..."

Давно вже бажано бачити подібних "генералів" на лаві підсудних.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо