Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2016 » Декабрь » 14
antikorZt Відкритий лист Сухомлину

antikorZt


Оценка: 4.4/5 Голосов: 13

Відкритий лист Сухомлину

14.12.2016, 14:11:59 2127 4.4 0

Відкрите звернення

Цього року в Житомирі декілька разів ми ставали свідками сандалів навколо використання бюджетних коштів, які були розподілені згідно тендерних процедур. Багато питань було вже на самому етапі проведення тендерів. За даними наших розслідувань є також так звані фірми-одноденки. 
Найгучніші скандали, проте це не остаточний список, виглядає наступним чином:

• Укладання тротуарної плитки по вулицям Театральна, Київська, Велика Бердичівська. Роботи відкрито ведуться з порушенням технології, якість вже виконаних робіт не відповідна. 
• Асфальтування прибудинкових територій. Проведена експертиза ДП «Дорцентр», згідно якої жодна з чотирьох фірм по 9 адресах не виконала роботи якісно.
• Утеплення будівель закладів освіти. Тільки по нашим розслідуванням було подано декілька заяв про злочин до Нацполіції.
• Ремонтні роботи в закладах освіти. Багато порушень щодо якості і термінів виконання робіт.
• Реконструкція пішохідного мосту. Якість робіт не відповідає обіцяному і має сумнівну якість.
При цьому можна відзначити, що особи, які мають контролювати роботи, «покривають» замовників та підписують документи, закривши очі. Наприклад, по утепленню ЗОШ № 17 представник технагляду підписав акти по роботах, які не виконувались, що можна побачити навіть неозброєним оком.

Ще одна особливість в тому, що всі тендери розподіляються, як правило, між декількома фірмами, які виконують з порушеннями один об’єкт, потім інший і так далі. І знову ж таки з нашого досвіду розслідувань витікає, що порушень, як правило, не помічають, якщо справа не набула резонансу.

Ця ситуація стала тенденцією. Бюджетні кошти використовуються не зовсім за прямим призначенням і навіть, не дивлячись на резонанс, винні просто звільняються, жоден чиновник не поніс адекватну відповідальність. Тож система очевидно працює неефективно та потребує докорінних змін. З огляду на це, ми просимо Вас підготувати та забезпечити внесення ряду змін до угод із підрядниками робіт за бюджетні кошти:

1. Посилити штрафні санкції за неякісне та несвоєчасне виконання робіт.
2. Передбачити гнучкіші можливості для розірвання угод із підрядниками, які неякісно та несвоєчасно здійснюють роботи.
3. Кінцеву оплату здійснювати тільки після проведення незалежних експертиз, які будуть передбачені умовами угоди. 
На наше переконання, такі зміни, якщо вони не будуть формальними, можуть значно змінити ситуацію щодо використання бюджетних коштів та якості робіт. І в цьому зацікавлені всі житомиряни, як платники податків, та сподіваємось особисто Ви, як міський голова.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Відкритий лист Сухомлину
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо