Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » TarasS » 2017 » Февраль » 11
TarasS Климпуш-Цинцадзе посадила в калюжу євродистрофіків

TarasS


Оценка: 2.2/5 Голосов: 20

Климпуш-Цинцадзе посадила в калюжу євродистрофіків

11.02.2017, 10:51:25 1998 2.2 5

В п’ятницю у німецькому виданні Die Welt вийшла друком стаття віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе із заголовком "Угода з Путіним – це угода з дияволом" про політику Заходу щодо України та пов’язані з цим загрози. Адресатом цієї публікації є західна аудиторія, але меседжі варті того, щоби їх почули в Україні.

Останнім часом Україну переслідували здебільшого погані новини. Тисячі мирних жителів виявилися заручниками між морозом та вогнем. Путін почав наступ на Донбасі – найсильніший з початку 2015 року. Кремль потирає свої закривавлені руки в очікуванні нового переділу світу, сподіваючись, що Україна скоро належатиме йому. Водночас багато хто на Заході, схоже, розглядає "усі можливі варіанти", аби укласти угоду з Путіним.

Коли все стало настільки погано? Адже все не почалося минулого тижня чи минулого року. Почасти це почалося у лютому 2014 року, коли Росія вторглася в Україну. Ми всі пам'ятаємо ті дні. Україна благала Росію cпинитися. Захід благав Україну не чинити військового опору. І тільки Росія ні про що не благала – вона просто робила свою справу: підрив, маніпуляція та окупація землі, яка їй не належала. Тоді ніхто не був до цього готовий.

Україні знадобилися три довгих місяці 2014 року – березень, квітень, травень – аби подолати шок і почати відповідати. На жаль, здається, на Заході багато хто й досі не усвідомив, що відбулося. Росія втручається у ваші вибори, корумпує вас, грає з вами – а ви продовжуєте благати. Ви, як і раніше, звертаєтеся до доброї волі країни, яка вважає звичайною річчю розривати на шматки своїх сусідів. Деякі з вас, напевно, думають: якщо дати Росії те, чого вона хоче, цей кошмар скінчиться. Ви просто не можете зрозуміти, чого вона хоче.

Ну що ж, ось вам чесна відповідь: вона не вірить в те, що Захід та Росія можуть бути на підйомі одночасно. Росія знає лише одне: прийшов її час підвестися, і час Заходу піти на дно. ...

Так, це суперечить усьому, чому ми навчилися за останні 25 років. Але хіба не прагне Росія відкрутити ці 25 років назад? Не дуріть себе – все це сталося не через те, що Росія не зрозуміла ваших намірів. Це сталося через те, що всі ми не зрозуміли намірів Росії. Ми думали, що Радянський Союз був мертвий усі ці роки, але це не так. Він просто перегруповувався. Він готувався до реваншу.

"Х'юстон, у нас проблема". І ця проблема – СРСР 2.0, держава, якою керує КДБ і яка здатна до речей, про які СРСР 1.0 міг лише мріяти: втрутитися до вашого політичного дискурсу і руйнувати його, обезцінювати ваші цінності, корумпувати ваші еліти, руйнувати ваші союзи. Ні, правителі Росії не є великими мислителями. Вони – звичайні колишні оперативники КДБ з необмеженими грошима та відсутністю совісті. У них немає власних грандіозних ідей, але вони добре руйнують інші: ЄС, НАТО, "американську мрію", "європейський дім".

То повернемося до питання: чому насправді не дати Росії те, чого вона хоче? А тому що перш за все вона хоче Україну. А Україна на це не погодиться. Це основне протиріччя: Україна хоче бути вільною, в той час як Путін хоче утримувати Україну на повідку. Які угоди можуть вийти з цього, крім тих, що будуть нехтувати базовими і правомірними інтересами України? Угода з Путіним може бути схожою на угоду з дияволом: він дає вам щось – а ви у відповідь віддаєте йому усю вашу систему переконань та цінностей. Він дає ще щось – і ви погоджуєтеся з новим поділом світу. Він дає ще – і ви відводите очі у той час, як він знищує своїх сусідів.

Десять тисяч українців віддали своє життя не за те, щоб Путін, врешті-решт, отримав те, чого хотів. Ми зробили свій вибір, як вільна нація. Тепер ви, на Заході, маєте зробити свій...

Не може бути чесної угоди між Заходом та Росією без чесної угоди між Україною і Росією. Єдина можлива чесна угода між Україною та Росією має базуватися на відновленні територіальної цілісності України. Не за російськими умовами, а за умовами міжнародного права. На жаль, наразі не виглядає, що Росія до цього готова.

Прийшов час відстоювати своє...

Європейська правда

Прикреплённые изображения:
TarasS Климпуш-Цинцадзе посадила в калюжу євродистрофіків
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 5
sonnet
1 вадик (sonnet)   • 11:05:13, 11.02.2017 [Материал]

Ось про це мали б говорити перші особи держави і бити в набат на всіх рівнях і повсякчас.
Якщо вони мовчать, то прийшлось викласти правду цій тендітній жінці.
Але і це не все!
Чому вона не згадала ту угоду, якою нам гарантували безпеку при здачі ядерної зброї?
Якби глузливо чи іронічно пройшлась по керівникам інших країн-підписантів, присоромила за бездіяльність, ось тоді була б повна картина "маслом".
Нам обіцяли повну безпеку, то чому її нема?
А путін в своїх фашистських намірах не зупиниться ніколи, доки його не зупинять чи внутрішні проблеми, чи доки не дадуть по зубах так, щоб він відлетів на свою територію зі всіма своїми посіпаками.
Але це може бути тоді, коли цих знахабнілих і злобних московитів не поставлять на місце чи санкціями чи силою.
TarasS
2 Тарас (TarasS)   • 11:39:43, 11.02.2017 [Материал]

Це тільки початок артпідготовки. Україна рухається до виходу з фейкових мінських угод - які не гарантують їй нічого, крім продовження повзучої агресії за планом Путіна.
Юрко
3 Градовський (Юрко)   • 12:19:13, 11.02.2017 [Материал]

Однак не варто так захоплюватись Климпуш-Цинцадзе
TarasS
4 Тарас (TarasS)   • 20:57:01, 11.02.2017 [Материал]

А хто захоплюється? Людина зробила корисну справу. Я це відзначив.
Юрко
5 Градовський (Юрко)   • 22:32:20, 11.02.2017 [Материал]

Я лише застеріг на майбутнє. Це не та людина.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо