Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Февраль » 23
antikorZt Сміттєзвалищем займеться поліція

antikorZt


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

Сміттєзвалищем займеться поліція

23.02.2017, 09:56:14 1740 4.2 0

Звернулися нещодавно до правоохоронних органів стосовно ситуації на сміттєзвалищі з заявою про злочин. Справа в тому, що компанія, яка має сортувати сміття не виконує основних умов договору з міською радою - власне саме сортування сміття і відрахування коштів у сумі 60 тисяч гривень до міського бюджету.
 Тим часом виконавчий комітет міської ради не виносить претензій, розглядає це питання більше 10 місяців, а до бюджету не надходять кошти.

Заява про злочин

Громадською організацією «Антикорупційний рух Житомирщини» проведено власне розслідування щодо ситуації, що склалася на полігоні твердих відходів за адресою м. Житомир вул. Андріївській.
Нами було встановлено, що від 16.10.15 з 2015 року, міська рада (договір підписаний Любов’ю Цимбалюк) та ТОВ «Екопромімпекс», було підписано інвестиційний договір. За даним договором сторони повинні були об’єднати зусилля «по експлуатації полігону твердих побутових відходів в сфері впровадження комплексу заходів із сортування, переробки та утилізації побутових відходів, обмеження їх шкідливого впливу на навколишнє середовище та здоров’я людей, вдосконалення робочої карти та рекультивації полігону твердих побутових відходів». Договір укладений на 10 років.

Балансоутримувач полігону, а саме КАТП 0628, мало забезпечувати ТОВ «Екопромімпекс» необхідною кількістю побутових відходів, в свою чергу підприємство за договором щомісяця повинно перераховувати в бюджет 60 000 тисяч гривень з урахуванням індексу інфляції. В договорі відзначається, що ТОВ «Екопромімпекс», має надавати банківські виписки, щоб міська рада мала можливість контролювати перерахунки від підприємства за використання сміття. Тобто угода не узгоджена, з одного боку сума фіксована, з іншого міська рада має контролювати надходження. З договору зрозуміло, що за сміття, реалізоване ТОВ «Екопромімпекс», мав іти відсоток до міського бюджету, але сума стала фіксованою.
Головна умова договору – а саме відрахування до міського бюджету 60 000 гривень щомісяця дотримана не була. Від ТОВ «Екопромімпекс», за інформацією департаменту фінансів міської ради, надійшло лише 120 тисяч (за два місяці). Недотримання цієї умови є підставою для розірвання договору.

Проте Житомирська міська рада, не дивлячись на те, що ТОВ «Екопроімпекс» кошти не перераховує з липня 2016 року, договір не розірвала та навіть не виставила претензії.
Під час вивчення документів та листів, які нам надавав виконавчий комітет міської ради, нам стало відомо, що листом від 1.08.2016 року на ім’я міського голови, керівництвом ТОВ «Екопромімпекс» було повідомлено про пошкодження сміттєнакопичувального майданчика та опорних стін бункера, зупинення сортування ТПВ та призупинення платежів в бюджет.
Далі серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень – працівники виконавчого комітету, на нашу думку, затягуючи час, вивчали усі обставини.

10 листопада 2016 року начальник КАТП С.В.Колесник, на балансі якого знаходиться полігон ТПВ, на ім’я міського голови Сергія Сухомлина та його заступника Олександра Фещенко написав доповідну щодо того, що ТОВ «Екопромімпекс» перегородило в’їзд на майданчик трактором та порушило регламент роботи міського полігону твердих відходів. У доповідній від 15.11.2016 вказано, що підприємство не приймає сміття та не сортує його, чим знову ж таки порушило умови договору (з доповідної можна зробити висновок, що до цього часу підприємство приймало сміття).

Лише у січні місяці 2017 року, після втручання нашої організації та неодноразових звернень, виконавчий комітет Житомирської міської ради направило лист до ТОВ «Екопромімпекс» з проханням надати пояснення щодо невиконання умов інвестиційного. Проте станом на 15.02.2017 року відповідь не надійшла. 
В свою чергу, посадові особи виконавчого комітету майже два місяці чекають відповіді на лист, не виносячи претензій підприємству. Як зазначив заступник міського голови Олександр Фещенко, на разі йде збір інформації стосовно виконання ТОВ «Екопромімпекс» робіт з сортування, переробки і утилізації твердих відходів, об’ємів відходів, наданих помісячно КАТП 0628 для сортування (на наш інформаційний запит начальник КАТП зазначив, що підрахунок об’ємів сміття, наданих ТОВ «Екопромімпекс» не вівся, що ускладнює написання претензії).

На нашу думку, в діях посадових осіб Житомирської міської ради, керівництва КАТП 0628 наявна можлива корупційна складова, через яку процес розірвання договору та винесення претензій продовжується понад 7 місяців. На разі через цю ситуацію, міський бюджет не отримує кошти, які передбачені згідно договору. Разом з тим, ТОВ «Екопромімпекс» не сортує сміття, що може призвести до проблем на полігоні, як у Львівській області.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Сміттєзвалищем займеться поліція
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо