Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » olegmalinovskij » 2017 » Март » 7
olegmalinovskij За сто метрів від трьох житомирських храмів уже місяць струменить смердюча вода

olegmalinovskij


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

За сто метрів від трьох житомирських храмів уже місяць струменить смердюча вода

07.03.2017, 22:54:38 2080 4.2 1

Вчора побував у надзвичайно цікавому місці. Однак його нинішній стан мені, як корінному житомирянину, завдає невимовного болю. Центр Житомира, поряд з майданом Перемоги, величезний яр по вулиці Басейній. Ліворуч – Преображенський кафедральний собор, праворуч – Успенський (Подольський) собор, прямо – Костел святої Софії. 70 років тому цей яр повністю був у воді. Старожили пам’ятають, як купалися тут. Певно, нинішня влада вирішила відновити цю традицію. Адже вже місяць у цьому яру в чотирьох місцях струменить справжній гейзер. Що саме прорвало – каналізацію чи водопровід – незрозуміло. Через неприємний запах місцеві жителі не можуть відкрити вікна, аби насолодитися весною.

Тиждень тому ми від ГО «Спортивна асоціація «Молода сила» направили запити на міського голову Сергія Сухомлина та в екологію з проханням розібратися. Як мені стало відомо, вчора нарешті інспектор виїхав на місце. Раніше комунальники пробили дірку в колодязі, що знаходиться поруч у яру. Певно, сподівалися, що вода буде збігати сюди. Однак стихія обрала собі інший напрямок руху і, протікаючи певну відстань, іде в землю. Мені відомо, що неподалік, біля Хрестовоздвиженського собору, є джерело з цілющою водою. Місцеві кажуть, що сюди приїздять люди навіть з інших міст. Важко уявити, які сюрпризи в собі несе смердюча вода з яру, яка розливається навколо.

Зверху в яр систематично скидають причепи сміття. Тож якщо цей порив не ліквідувати найближчим часом – його можуть просто засипати сміттям, і подальші наслідки важко передбачити.

ВІДЕО ТУТ!!!

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
viktorzt
1 Мельниченко Віктор Михайлович (viktorzt)   • 08:54:13, 08.03.2017 [Материал]

Важливі питання піднімаєте! Житомиру так треба небайдужість!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо