Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Март » 9
antikorZt «Житомиртеплокомуненерго» займатиметься Нацполіція

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 10

«Житомиртеплокомуненерго» займатиметься Нацполіція

09.03.2017, 13:21:32 2179 5.0 0

Наша організація вже писала про перевірку КП «Житомиртеплокомуненерго», яка проводилась Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) минулого року. Нагадаємо, в ході перевірки з’ясувалось, що комунальне підприємство протягом двох років (період, за який проводилась перевірка) працювало з численними порушеннями. Серед основних те, що попри включення до тарифу складової на встановлення лічильників, ці кошти не використовувались. Тому за рішенням НКРЕКП, яке було ухвалено на засіданні комісії вже цього року з тарифу було вилучено понад 11 млн. гривень.

Але найголовніше з порушень, яке тягне на кримінальну відповідальність – те, що гроші проходили не через рахунки із спеціальним призначенням. В ході перевірки з’ясувалось, що за два роки понад 40 млн. гривень чомусь пройшло не по спец рахунках. Зокрема, у вересні-грудні 2014 року повз спецрахунки пройшло 15 826,91 тис. грн., що склало 21,4 % від загальних надходжень за цей період, у 2015 році – 24 187,30 тис. грн., що склало 9,1% від загальних надходжень коштів.

Таким чином за результатами перевірки НКРЕКП звернулась до Міністерства внутрішніх справ України для реагування на дуже серйозне порушення. Чи залишиться після цього на посаді директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин – питання. Відтепер його доля в руках Нацполіції, а от мер міста Сергій Сухомлин після більше ніж двох місяців, які пройшли із засідання НКРЕКП та оприлюднення очевидних порушень, в тому числі нами, поки що ніяк не реагує.
Нагадаємо, що через дії керівництва комунального підприємство місто постало перед загрозою втратити комунальні тепломережі після того, як ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" звернулась до суду з позовом про визнання КП "Житомиртеплокомуненерго" банкрутом.

Прикреплённые изображения:
antikorZt «Житомиртеплокомуненерго» займатиметься Нацполіція antikorZt «Житомиртеплокомуненерго» займатиметься Нацполіція antikorZt «Житомиртеплокомуненерго» займатиметься Нацполіція
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо