Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » an1234 » 2017 » Март » 15
an1234 Хто замовив Чиж? За кулісами скандалу

an1234


Оценка: 4.2/5 Голосов: 10

Хто замовив Чиж? За кулісами скандалу

15.03.2017, 13:09:55 5470 4.2 3

Вже третій день місто обговорює «маски-шоу» в кабінеті секретаря міської ради Наталі Чиж. І як всі скандали, які останнім часом, що відбувались в Житомирі, тут також все шито білими нитками. І хоча акцент обговорення подій зсунувся в бік розмов Чиж-гроші-коханець, хочеться повернутись до суті і подивитись на ситуацію з іншого боку. Адже головне питання: хто і чому «замовив» Наталю Чиж?

Те, що СБУ розслідує справу по КП «Парк» було відомо Наталі Чиж вже давно. За декілька днів до обшуку, який відбувся в понеділок у міській раді, колишнього директора цього підприємства, екс-депутата від Партії регіонів Володимира Шуста викликали до СБУ. І, очевидно, так у цієї структури і з’явилась ниточка до Наталі Михайлівни. Але, те що СБУ буде «штурмували» кабінет секретаря міської ради здивувало навіть самих есбеушників. Адже за процедурою, вони спочатку мали провести слідчі дії з нинішнім директором КП «Парк» Ольгою Кузьминською та її заступником Вадимом Поповиченко. Далі обшук мали провести у безпосереднього куратора підприємства – заступника міського голови Матвія Хренова, а не у Наталі Чиж, яка до культури, куди відноситься КП «Парк» вже більше 7 місяців жодного стосунку немає. Справедливості заради скажу, що у підрозділу, що проводив обшук, був намір провести обшук в кабінеті Хренова, але не виявилось ключів. Звучить смішно і тут дуже проглядаються ті самі білі нитки.

Вже через кілька хвилин після початку обшуку в кабінеті Наталі Чиж про спецоперацію знало все місто. Інформацію злили в Житомир.інфо. Чи хтось був зацікавлений в такому квапливому розголосі, складається враження, що так і це було одним із пунктів плану тих, хто замовив секретаря. І далі користувачі Інтернету почали жваво обговорювати Чиж, яку судячи з коментарів, не дуже люблять в місті. Мою увагу в усіх цих обговореннях привернуло питання: «Неужели начнут сажать всех этих присосавшихся к бюджету чиновничков?» Аж одразу захотілось відповісти на питання: «Ні». Адже мета цього шоу зовсім не в тому, щоб посадити «чиновничків» чи навіть одну Наталю Чиж. Мета: крісло, в якому вона поки ще сидить. Це і є відповідь на питання «чому?» Щоб зрозуміти хто, потрібно лише зв’язати деякі деталі.

По-перше, інформацію про обшук першим викинули у Житомир.інфо – сайт, що належить Євгену Яремчуку (балотувався від «Самопомочі» на останніх місцевих виборах). Йому інформацію «злив» піарник Сергія Сухомлина Вадим Шевчук, який в гарних стосунках із Матвієм Хреновим, а, до слова, ще і кум губернатора Ігоря Гундича. Проти Чиж в середині «Самопомочі» є опозиція, до якої входить Хренов, Балакшиєв (пов’язаний із заступником Гундича Ясюнецьким через тендери) і Ко. Список «Ко» за рік виріс. Можна навіть сказати, що більшість представників «Самопомочі» сплять і бачать як Чиж падає за борт.

По-друге, Володимир Шуст, який підставив Наталю Чиж належить до опоблоківської тусовки. Директор КП «Парк» - дружина начальника 8го ЖЕКа, який злив його Світлані Пивоваровій, яка в свою чергу «дружить» з «Опоблоком». Опоблок при цьому вже давно мріє посадити в крісло замість одної Наталі іншу – Наталю Леонченко. І останнім часом дії опозиції стали в цьому напрямку агресивнішими. Взяти хоча б останню «атошну» акцію на сесії міської ради, за якою явно стирчать вуха опоблока. І найголовніше, «маски-шоу» в кабінеті Чиж проводив підрозділ, в якому працює брат начальника департаменту бюджету та фінансів міської ради Сергія Гаращука, якого в своючергу поставила та тримає Наталя Леонченко.

І тут інтереси «Опоблока» та «Самопоміч» зійшлись і в результаті Житомир отримав скандал, якого в місті ще не було. Хотілося б піти знову глибше, а не просто констатувати факт. Заганяючи Чиж, заганять перш за все Сергія Сухомлина, який вперто тримає Наталю Михайлівну. Останні події нагадують те, як мисливці заганяють дичину. Спочатку натравили на Сухомлина «айдарівців». Тепер на Чиж СБУ. Що далі?

Ще одне питання, яку роль в цьому процесі грає вже згаданий Ігор Гундич. Якому така ситуація в місті також вигідна. Сухомлин прокидається з ранку з думкою, від кого сьогодні отримає удар в спину, губернатор розставляє своїх людей і відсовує людей з команди Сухомлина, наприклад Вадима Калініна, який був начальником управління освіти. Гундич стає все більш незалежним.

Тим часом репутацію Геннадія Зубко сильно підточують житомирські скандали та хаос створений Сергієм Сухомлиним і його «видатною» командою.

З кожним днем Сухомлина обкладають все більше, а його спроби протистояти (як прес-конференція київського «Айдару» та незрозумла позиція по Чиж) виглядають смішними. Якщо так піде і далі, то дичина скоро потрапить в руки мисливців. Проблема тільки в тому, що для міста це боротьба одних шакалів з іншими

Прикреплённые изображения:
an1234 Хто замовив Чиж? За кулісами скандалу
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
Девушка_Кошка
1 Ася Перегуда (Девушка_Кошка)   • 13:16:18, 15.03.2017 [Материал]

Какие хитросплетения!)
Юрко
2 Градовський (Юрко)   • 20:03:42, 16.03.2017 [Материал]

Чиж сама себе замовила - красти не треба було
Crespito
3 Hernan (Crespito)   • 16:10:33, 26.03.2017 [Материал]

Очень хорошо сказано, в кое то веки согласен с Юрком


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо