Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » danza » 2017 » Апрель » 5
danza Мукачеве - молодці!!! А ми, Житомир?

danza


Оценка: 4.0/5 Голосов: 4

Мукачеве - молодці!!! А ми, Житомир?

05.04.2017, 20:22:13 1992 4.0 4

Газові мережі повернулися на баланс Мукачева: що це означає

Газові мережі повернулися на баланс Мукачева: що це означає
Середа, 05.04.2017 | 20:49245 0

Якщо просто, то після вчорашнього рішенням Мукачівської міськради містяни зможуть самі обирати постачальника газу і не платити абонплату.

У квітні 2009 року, після проведення інвентаризації та визначення вартості, газорозподільча мережа Мукачева була безоплатно передана на баланс Мукачівській філії ВАТ "Закарпатгаз", - компанії, яка на той час була державної форми власності. Мережу передали газівникам на баланс, але без зміни власника. 

На позачерговій сесії Мукачівської міської ради від 4 квітня 2017 року було прийнято рішення повернути на позабалансовий облік управлінню міського господарства майно підвідної газової мережі, яка складається із майже 65 км вуличних газопроводів, 1 споруди ГРП, 49 штук ШРП та 20 штук КСС. 

Для приймому-передачі газової мережі від ПАТ  «Закарпатгаз» на позабалансовий облік УМГ було затверджено спеціальну комісію, яка вивчить всі ньюанси, відкорегує можливі зміни у фактичній протяжності мережі вуличних газопроводів. Тільки після цього місто фактично знову стане повноправним власником газової мережі. 

У такому випадку, як коментують Mukachevo.net в Мукачівській міськраді, будучи юридичною особою, міська влада має право сама обирати для себе постачальника газу за найвигіднішими для себе умовами через відкриту процедуру держзакупівель Prozorro. На території Закарпаття діє понад 30 компанії-постачальників газу, по України - у рази більше. Тому логічно, що місто обере для себе найбільш підходящий варіант. 

По друге, повернення газової мережі на баланс міста - безпрецедентний випадок для державного регулятора - Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). На сьогоднішній день, у них не розроблений чіткий механізм співпраці з органами місцевого самоврядування щодо користування газовими мережами. Фахівці НКРЕКП, до прикладу, можуть звернутись до міськради з пропозицією прорахунку за користування мережею чи введення абонплати за газ.

У такому випадку місто може саме вирішувати якою буде абонплата і чи буде вона взагалі. Питання залишається відкритим. 

Вчора стало відомо, що державний регулятор НКРЕКП вирішив на 3 місяці призупинити абонплату на газ. 


Mukachevo.net

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 4
Cobalt
1 Cobalt (Cobalt)   • 20:31:48, 05.04.2017 [Материал]

Уже две революции в Украине прошли, а всё никак не можем стратегические, когда-то сворованные, объекты народного хозяйства назад национализировать...
TarasS
4 Тарас (TarasS)   • 10:50:38, 06.04.2017 [Материал]

"а всё никак не можем стратегические, когда-то сворованные, объекты народного хозяйства назад национализировать..."

...і посадити туди якихось злодійкуватих державних нікчем.
SUGS
2 Сашко Павуч (SUGS)   • 08:26:00, 06.04.2017 [Материал]

- Семен Маркович, Слава Украине!

- Ой вэй! Ви таки будете смеяться, но Героям слава!

- Семен Маркович, а шо у вас мнение на лице такое загадочное?

- Ви не поверите. Но я только что узнал, что та газовая труба, что била проведена ко мне в дом после того как Британия признала советскую власть, но до того как это сделала Франция, била опасна и очень неудобна!

- Та вы шо!?

- Ни шо! А, как сказал какой-то поц в телевизоре: введение абонплаты позволит сделать транспортировку газа таки безопасной и удобной! Ви представляете? Теперь труба безопасна! Моя Розочка смотрит на ту трубу уже третий час и молчит как Рабинович, когда я просил у него взаймы. Я уже начинаю волноваться с такой безопасностью!

- Семен Маркович, а где еще случилось?

- Та, пара незаметных пустяков! Ну, разве что, теперь у президента в советниках не только засранцы, но еще и зассанцы.

- Это как?

- А вот так! Ви знаете за Машу Гайдар?

- Маша с Пересыпи?

- Ой, та я вас умоляю – не обижайте Пересыпь! Маша – что била в оппозиции к Путину, а потом сбежала моделью в витрину реформ Саакашвили и получила таки гражданство…

- Ну?

- Эта Маша, как-то в одном из интервью сказала, что в советской школе её натуральным образом не пускали в туалет! Это самое кошмарное воспоминание Маши из советского детства!

- И шо?

- А ни шо! Пока все советские дети ходили нормально в туалет, ви уж извините за те подробности, получается, что Маша сцалась в штаны… А, теперь, ту Машу таки назначили нештатным советником президента!

- Да-а-а… Ну, ничего Семен Маркович! Вы, главное, не волнуйтесь – у вас же язва!

- Это ви за Розу?

- Нет, это я за то, что доктор не велел вам впечатляться. До свидания, Семен Маркович!

- И вам не хворать!
Марио
3 Батхет (Марио)   • 09:35:43, 06.04.2017 [Материал]

Мы козацького роду??? Мы рабського роду, только рабы могут платить такие коммуналки и нормально воспринимать абанплату за газ и скоро такие абонплаты на все появится, что бы украинцы козацикого роду экономить не могли, повысив цены на воздух люди стали меньше дышать, это возмутительно


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо