Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » » antikorZt » 2017 » Апрель » 24
antikorZt Житомир купує бензин у офшорних підприємств

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 2

Житомир купує бензин у офшорних підприємств

24.04.2017, 12:45:35 1536 5.0 0

До офшорних скандалів в Україні, здається усі вже звикли. Проте справжньою несподіванкою для нас стало те, що деякі комунальні підприємства Житомира та державні установи купують паливо у підприємств, що зареєстровані як не на Кіпрі, так на Сейшелах.

Скандальне КП «Зеленбуд»

Після розголосу скандалу, що відбувся на комунальному підприємстві «Зеленбуд» минулої осені, коли бензин списувався на неіснуючу техніку, за документами висаджувалися тисячі дерев, а кошти підприємства знімалися приватними особами в банкоматах міста, ми слідкуємо за діяльністю цього підприємства дуже прискіпливо. Тому про фірму ТОВ «Пром Гарант Плюс» наша громадська організація дізналася саме під час моніторингу закупівель КП «Зеленбуд».

У 2016 році КП «Зеленбуд» підприємство починає співпрацювати з ТОВ «Пром Гарант Плюс». Основною діяльністю підприємства є оптова та роздрібна торгівля паливом. ТОВ «Пром Гарант Плюс» згідно єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зареєстровано у м. Дніпро, має розмір статутного капіталу 100 гривень і створена п’ятьма компаніями, які зареєстровані в офшорах: «Бі-сі Карго Сервіс Лімітед», «Денніеллі Лімітед», «Прістеллі Холдінг Інк» знаходяться на Віргінських островах, інші – «Дівелопмент Інвесторс Лімітед» та «Кендлвуд Файненсіал Корп» у Белізі, що розташований на березі Карибського моря. Усі ці фірми можна знайти у переліку підприємств, що «вивело» закордон $1,82 млрд, який оприлюднило видання «Наші гроші». Кінцевий бенефіціарій у ТОВ «Пром Гарант Плюс» відсутній.

Загалом підприємство постачає пальне майже по всій Україні за що отримує сотні мільйонів гривень. Не залишило воно без уваги і Житомир.

Сотні тисяч на паливо для маленького комунального підприємства

Комунальне підприємство «Зеленбуд» за IV квартал 2016 року та І 2017 року (нас цікавив саме період після перевірки контрольно-аналітичним відділом Житомирської міської ради) у ТОВ «Пром Гарант Плюс» ймовірно без тендеру за 5 місяців закупило 7875 л бензину на суму 138 тисяч 630 гривень та 10 795 л дизпалива на суму 175 тисяч 374 гривні.

Цікаво, але у грудні 2016 року використання палива на підприємстві зросло майже в три рази, бо як інакше пояснити закупівлю 2910 літрів бензину, якщо зазвичай «Зеленбуд» купував від 790 л до 1200л (трохи більше у березні – 2000 л). Така ж ситуація і з дизпаливом: грудень 2016 року – 4310 л, коли зазвичай від 1200 л до 2000.

Тож для чого підприємству, на балансі якого знаходиться не так багато техніки, така кількість пального? Тим паче, що взимку КП «Зеленбуд» не має такої кількості роботи, як наприклад, влітку. Тому пояснити використання паливно-мастильних матеріалів у такій кількості через те, що працюють газонокосарки (як це і робило керівництво КП «Зеленбуд» раніше) не вийде. І хоча керівник на підприємстві змінився, бо з серпня 2016 року його очолює Олександр Шевчук, схеми залишилися ті ж самі, а, можливо, стали масштабнішими.

У лютому 2017 року КП «Зеленбуд» провів тендер на закупівлю знову ж таки паливно-мастильних матеріалів на суму 943 500 гривень. Переможцем стало ТОВ «Торговий ДІМ "Запорізька трейдингова компанія", що зареєстрована у вересні 2016 року, але так само успішно, як і ТОВ «Пром Гарант Плюс» працює на ринку України, бо за 7 місяців роботи вже встигла отримали замовлень майже на 100 мільйонів гривень.

До слова, у вищезгаданого ТОВ «Пром Гарант Плюс» окрім комунального підприємства «Зеленбуд» паливо закуповувала і Житомирська міська рада: управління комунального господарства на суму 14 620 гривень та управління житлового господарства – 14 405. Суми, порівняно з потоками у міській раді, незначні, проте цікаво, що перерахування коштів відбулося лише один раз і майже в один час, з різницею в два-три дні.

Мерія обирає Кіпр та Сейшели

Від комунального підприємства «Зеленбуд» Житомирська міська рада, яка мала б контролювали принаймні періодично своє підприємство, далеко не пішла. У лютому 2017 року міська рада провела тендер на закупівлю 8000 л бензину на суму 179 450 гривень у ТОВ «Альянс Еволюшн». Фірма зареєстрована знову ж таки в м. Дніпро, у травні 2016 року та має офшорні фірми у засновниках. Зокрема, «Деззлінг Інвестментс Лімітед», що зареєстрована на Сейшелах, «Делстанто Холдінгс ЛТД» на Кіпрі, «Найтентра Коммершіал Лімідет», «Сенбіан Інвествент Лімітед» та «Рівандж Лімітед»  в Белізі. Кінцевий бенефіціарій також відсутній, а статутний капітал всього 4000 гривень. Зараз ТОВ «Альянс Еволюшн» один з лідерів  постачання палива держпідприємствам по Україні. До слова, підприємство постачає паливо через АЗС, підконтрольних групі «Приват», зокрема «Авіас».

Отож ситуація у Житомирі з закупівлею палива доволі цікава. Мер, його заступник, зокрема Олександр Фещенко, який є куратором вищезгаданих дотаційних комунальних підприємств та управлінь, фіндепартамент міської ради не контролюють бюджетні кошти та навіть не перевіряють ниточки, які ведуть від підрядників. Або ж, можливо, попереджені і просто мовчать, маючи скромний відсоток від великого пирога.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Житомир купує бензин у офшорних підприємств
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо