Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Июнь » 22
antikorZt На що чиновники здатні заради піару

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 6

На що чиновники здатні заради піару

22.06.2017, 08:57:57 4206 5.0 0

Минулого місяця ми досліджували ситуацію із встановленням будинкових лічильників на газ, воду та тепло. Міській голова Житомира Сергій Сухомлин намагається всіляко публічно протидіяти встановленню лічильників на газ не ПАТ «Житомиргаз» не дивлячись на те, що таку модернізацію обліку вимагає у газопостачальника законодавство України. Мер знайшов порушення у чужого підприємства, але, як з’ясувалось, у двох своїх не побачив. Чому?

 

Навколо встановлення лічильників «Житомиргазом» міська влада провела цілу піар-кампанію. Загалом з осені минулого року складається враження, що на газовиків хочуть «повісити всіх собак». КП «Житомиртеплокомуненерго» не може розрахуватись за газ – винен «Житомиргаз», міська влада не може провести облік людей, що проживають в кожній квартирі багатоповерхівок – винен «Житомиргаз», і в тому, що вони виконують законодавство України, покращують облік, а також сприяють економії природних ресурсів, на що намагається спрямувати українців держава газівники теж винні. Дивно, як їх ще не зробили винними в проблемі з реконструкцією тротуарів. По суті замість того, щоб пояснити людям необхідність нововведень (нагадаємо, що і теплокомуненерго, і водоканал також встановлюють будинкові лічильники) міська влада намагається зробити для житомирян штучного ворога та піаритись на «боротьбі» з цим ворогом. При цьому не розуміючи, що собі закладають міну сповільненої дії.


Навесні міський голова Сергій Сухомлин заявив, що управління державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) Житомирської міської ради знайшло порушення у газівників в тому, що на встановлення лічильників ПАТ «Житомиргаз» не отримав дозвільні документи на такі роботи. Підприємство ж наводить доводи на правомірність своїх дій. Наразі справа розглядається в суді. Але нас зацікавив інший факт: чому, якщо в місті одночасно встановлюють лічильники на газ, воду та тепло, претензії тільки до однієї структури. Чи все в порядку з дозвільними документами у теплокомуненерго та водоканалу. На наш запит ДАБК з цього приводу відповіло: «Перевірки щодо законності встановлення будинкових лічильників КП «Житомирводоканал» та КП «Житомиртеплокомуненерго» не проводились. Вищепереліченими комунальними підприємствами не подавались на реєстрацію дозвільні документи щодо встановлення будинкових лічильників». Знову ж таки виглядає що міська влада аж занадто упереджено ставиться до газівників. Під час своїх гучних заяв мер міста говорив про те, що від мешканців будинків, де встановлені лічильники, надходять скарги до міської ради на нарахування оплати за газ, але з відповіді на наш запит до теплокомуненерго, ми дізнались, що скарги надходять і від споживачів тепла. Після того як з встановлення вузлів обліку активізувався нарешті водоканал, то незабаром житомирянам доведеться жалітись і на нові платіжки за воду. До речі, ми звернулись із запитом також до ПАТ «Житомиргаз» і серед інших питань про всяк випадок вирішили перевірити достовірність наданих міським головою Сергієм Сухомлиним даних по збільшенню платежів за газ, які він демонстрував в інформаційних повідомленнях, що нібито зросли в декілька разів після встановлення лічильників. Зокрема було вказано 3 адреси: вул. Героїв Крут, 66, Князів Острозьких, 110 та Лесі Українки, 61. У відповідь на наш запит ми отримали звіт по лічильниках по вказаних будинках. З’ясувалось, що жодна сума з прес-конференції мера за вказаними адресами не відповідають дійсності. Схоже, що данні в мерії просто взяли зі стелі, щоб піар Сергія Сухомлина виглядав правдоподібно.

Проблема як і незадоволення житомирян однозначно буде, адже зі встановленням лічильників комусь доводиться платити за газ, воду і тепло, яку споживають сусіди незареєстровані в помешканні. Саме через це можуть збільшитись платіжки і за газ, і за тепло, і за воду.


Дослідивши ситуацію і зрозумівши, що комунальні підприємства залишились поза увагою УДАБК, ми звернулись до міського голови з проханням перевірити законність встановлення вузлів обліку водоканалом та теплокомуненерго. Відповідь на звернення отримали від УДАБК. Краще було би сказати – відписка. Вона зводиться до того, що будівельні роботи мають проводитись з дотриманням закону. Хто ж сперечається? А от про намір перевірити чи законно встановлені лічильники водоканалом та теплокомуненерго – жодного слова. Що, власне, ще раз підтверджує намір влади шукати зовнішнього ворога та піаритись на ньому, розповідаючи житомирянам, як нібито дбають про їхні інтереси.

Прикреплённые изображения:
antikorZt На що чиновники здатні заради піару
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо