Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Июль » 13
antikorZt Мерію влаштовує якість неякісного асфальту

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 5

Мерію влаштовує якість неякісного асфальту

13.07.2017, 10:01:54 3483 5.0 0

Нещодавно ГО «Антикорупційний рух Житомирщини» інформував читачів про продовження історії з ремонтом асфальтобетонного покриття на Польовій. І ось отримали інформацію від міської ради, і, як виявилось, якість ремонту їх влаштовує. Але про це по порядку.

Нагадаємо, що у 2016 році Житомирською міською радою було проведено реконструкцію прибудинкових територій району Польова вартість якої становила 11,7 мільйонів гривень. Питання до якості виконання робіт у місцевих жителів виникли одразу. Наша громадська організація неодноразово піднімала це питання та зверталася до міського голови Сергія Сухомлина, після чого міською радою було проведено експертизу асфальтного покриття в ДП «Дорцентр». За результатами перевірки було встановлено, що жодна з проб покриття не відповідала встановленим нормам.

Як повідомляли ми у попередніх матеріалах управлінням житлового господарства було створено комісію з обстеження асфальтобетонного покриття, за результатами роботи якої було складено акти з зазначенням виявлених недоліків, які потребують виправлення та відправлені кожній підрядній організації з вимогою усунути недоліки за власний рахунок. У травні 2017 року заступником міського голови Олександром Фещенко було проведено нараду з підрядниками, де їх було зобов’язано виправити усі недоліки за власний рахунок до 4.06.2017.

Починаючи з 6.06.2017 року ГО «Антикорупційний рух Житомирщини» проводив обстеження об’єктів, вказаних управлінням житлового господарства як ті, де будуть виправлені недоліки. Усі матеріали обстеження ми оприлюднювали на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук та на місцевих сайтах новин. Окрім того, роздруковані фотографії неякісно виконаного ремонту ми відправили до міського голови з проханням надати інформацію чи перевірялися об’єкти після такого усунення недоліків та чи понесуть підрядники хоча б якусь відповідальність.

Відповідь, яку ми отримали за підписом заступника міського голови Олександра Фещенко нас, м’яко кажучи, шокувала. Спочатку нас запевняють у тому, що по деяким адресам, які ми сфотографували ремонт прибудинкових територій взагалі не виконувався, (хоча у попередній відповіді на наш запит, вказали саме ці, до того ж видно, що покриття там порівняно нове) або виконувався, але не повністю. Нагадаємо, що ремонт був капітальним, а не ямковим, тому цей варіант не є правильним.

Далі про бордюри. Те, що вони потріскані, нерівно порізані, а місцями замість них просто лежить каміння, ніхто не помітив. Нас лише повідомили про те, що з метою економії бюджетних коштів суцільна заміна бортового каменю не проводилася. Не помітили у мерії також і те, що поряд з об’єктами, де проводився ремонт, і досі лежить будівельне сміття, що є порушенням норм благоустрою.

Та найбільше, що нас здивувало – це те, що мерію такий ремонт цілком задовольнив. Як повідомив заступник міського голови Олександр Фещенко: «У результаті перевірки було встановлено, що недоліки, зазначені в актах обстеження, яке проводилося в період з 16 по 22 березня 2017 року, підрядними організаціями виправлені». І тут два варіанти: або так були складені акти, а пізніше проведена перевірка, або з житомирян знову хочуть зробити дурнів. То ж для чого було проводити експертизу асфальтобетонного покриття, витрачати на це бюджетні кошти? В результаті – підрядники все одно вийшли сухими з води та отримали гроші з наших податків за звичайну халтуру.

І як тут не згадати міського голову Сергія Сухомлина, який брав це питання під особистий контроль. Забув чи вже все подобається?

Прикреплённые изображения:
antikorZt Мерію влаштовує якість неякісного асфальту antikorZt Мерію влаштовує якість неякісного асфальту
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо