Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Август » 10
antikorZt Газ Житомиру постачатиме компанія пов’язана з криміналом

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 5

Газ Житомиру постачатиме компанія пов’язана з криміналом

10.08.2017, 11:06:33 2058 5.0 0

Нарешті здійснились плани міського голови Серія Сухомлина: КП «ЖитомирМіськгаз» 7 серпня провів тендер на закупівлю газу не у ПАТ «Житомиргаз». Це обійшлось місту у 86 млн 840 тисяч гривень. І все б було не погано, якби не одне «але». Новий постачальник газу – компанія, яка пов’язана з екс-депутатом від «Фронту змін» Миколою Мартиненком, та є фігурантом декількох кримінальної проваджень.

Історія з придбанням дешевого газу, яка в Житомирі триває вже рік, сама по собі цікава. Після того, як КП «ЖитомирМіськгаз» рік тому отримав друге дихання, він спромігся налагодити постачання газу лише 2 комунальним структурам через управління освіти. В прямому ефірі на «Союз-ТВ» 25 липня та в газеті «Місто» 21 липня цього року мер говорив про те, що проблеми комунального підприємства в тому числі в тому, що багато хто незадоволений таким ходом подій на ринку газопостачання в Житомирі, тож не виключав зриву тендерів через те, що фірма, яка виграє тендер, відмовиться від підписання угоди. Звідки такий настрій незрозуміло, але це більше схоже на те, що мер штучно згущував фарбу: якщо у нас не виходить, то це не у нас руки криві, а хтось заважає. Тож про тендери. Управління освіти провело 2 тендери, один з яких не відбувся через брак учасників https://www.dzo.com.ua/tenders/588433. Другий виграло підприємство з Черкас «Енергогазрезерв». При цьому підприємство пропонувало не найнижчу ціну. Учасник з найбільш вигідною пропозицією був дискваліфікований через неподання необхідних документів. Управління медицини тендери не проводило. Газ закуповували обидві міські лікарні. У ЦМЛ №1 газ постачає ТОВ «Газпромпостач», у ЦМЛ № 2 ТОВ «Житомир-збут». Хоча тендери проводило не КП «ЖитомирМіськгаз», а інші комунальні структури, видно, що перестороги явно надумані, тим більше, що тендер 86 млн 840 тис гривень також ніхто не зривав. 

До речі, одним з аргументів відмови від постачання газу через облгаз Сергій Сухомлин називав те, що облгази пов’язані з олігархом Дмитром Фірташем. Тож йому ймовірно цікаво буде дізнатись, що черкаський «Енергогазрезерв» належить Олексію Кивенку, якого повязують з групою Дмитра Фірташа.

За рахунок тендеру, який проведено 7 серпня планують забезпечити школи міста. До участі в тендері були допущені 2 підприємства ТОВ «Енерго-сервісна компанія «Еско-північ», яка зареєстрована на Кіпрі та ТОВ «Енерджі трейд груп». Остання і виграла тендер. На відміну від іншого учасника, переможець – доволі відома компанія в Україні. У своїй аналітичній статті "Кто отбирает у Фирташа "Голубые" заработки" видання «Деловая столица» пише про те, що «Енерджі трейд груп» це друга по об’ємам постачання газу компанія, після того як відбувся перерозподіл ринку газу. Далі цитуємо видання.

"Энерджи трейд груп": «Учредителем компании является офшор из Белиза Redshire Solutions, бенефициаром которого компания называет некую Норин Джозеф. Впрочем, эту структуру в реальности считают близкой к топ-менеджменту государственного предприятия "Объединенная горно-химическая компания", которое управляет Иршанским ГОКом и Вольногорским ГМК. В материалах уголовного производства, которое открыла в минувшем году Генпрокуратура по факту незаконной разработки Межиреченского месторождения, "Энерджи трейд груп" была названа "транзитером" ОГХК, проводившей с последней "фиктивные хозяйственные операции".

В СМИ уже давно высказываются предположения, что  "Объединенная горно-химическая компания" входит в орбиту Николая Мартыненко - близкого соратника экс-премьера Арсения Яценюка и ключевого спонсора его "Народного фронта".  Еще одна деталь: "Энерджи трейд груп",по данным "ДС", в в 2015-2016 г. закупал газ у австрийской компании Antra GmbH. В свое время ее возглавлял житель Вены с киевскими корнями Леонид Марчук. До 2007 года он был акционером и членом наблюдательного совета некоторых предприятий из группы "Бринкфорд" того же Мартыненком».

І це, як виявилось, тільки верхівка айсбергу. Перевіривши досьє підприємства в системі «YouControl», ми з’ясували, що ТОВ «Енерджі трейд груп» є фігурантом декількох кримінальних справ (див. скріншоти). В ухвалах суду, про переможця тендера в Житомирі можна прочитати наступне:

«Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ГУ ДФС у м.Києві зловживаючи службовим становищем, сприяють в ухиленні сплати податків службовими особами ТОВ «Енерджі трейд груп» (код за ЄДРПОУ 36716332) шляхом приховування результатів податкових перевірок, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам та ненадходженню до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Так, у ваказаній схемі ухилення від сплати податків та протиправного обготівковування коштів задіяні виключно комерційні підприємства з ознаками фіктивності або підконтрольні керівникам ТОВ «Енерджі трейд груп»… (див. скріншот з ухвали суду).

Нагадаємо також, що самому Миколі Мартиненко, який за інформацією «Деловой столицы» є власником структури, в квітні цього року НАБУ повідомило про підозру в розтраті коштів  державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» та того ж дня затримала екс-депутата.

Ось такий бекграунд за проведеним КП «ЖитомирМіськгаз» тендером. Що далі буде з фірмою постачальником в ході кримінальних справ зараз сказати важко. Але вся ця історія нагадує іншу, яку в житомирських політичних колах називали «Тролейбуси мами Вєри». Під час каденції мера Віри Шелудченко ТТУ закупило на сході України тролейбуси. А з фірмою, якій встигли перерахувати кошти, сталась халепа і тролейбуси Житомир досі не побачив і вже ніколи не побачить, як і грошей.

 

Прикреплённые изображения:
antikorZt Газ Житомиру постачатиме компанія пов’язана з криміналом antikorZt Газ Житомиру постачатиме компанія пов’язана з криміналом antikorZt Газ Житомиру постачатиме компанія пов’язана з криміналом antikorZt Газ Житомиру постачатиме компанія пов’язана з криміналом antikorZt Газ Житомиру постачатиме компанія пов’язана з криміналом
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо