Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » cherednik » 2017 » Август » 21
cherednik НЕЗАКОННЕ РІШЕННЯ ВИКОНКОМУ МАЄ БУТИ СКАСОВАНИМ

cherednik


Оценка: 3.0/5 Голосов: 2

НЕЗАКОННЕ РІШЕННЯ ВИКОНКОМУ МАЄ БУТИ СКАСОВАНИМ

21.08.2017, 09:41:16 2433 3.0 4

Виконавчий комітет Житомирської міської ради, порушивши Закон та регламент, прийнявши незаконне рішення, яке виходить за його повноваження.

Мене, як і багатьох житомирян, обурює те, яким чином приймаються рішення міською радою та виконкомом: з порушенням законів та процедур, тишком-нишком без оприлюднення проекту рішення.

Звісно, можна багато про це говорити та жалітися, що влада знову порушила Закон та зробила житомирян дурнями, але від цього нічого не зміниться. Саме тому я звернувся до суду, де доведу, що виконавчий комітет порушив регламент та Закон України. Громада міста має право та можливість завчасно знати, які рішення плануються прийматися. Чи влада на чолі з міським головою забула, що вона працює в інтересах усієї громади міста, а не конкретних її представників?

Суть питання:

На позачерговому виконкомі міської ради 2 серпня розглядалося питання про відзначення 1133-ї річниці від дня заснування міста Житомира. Проект рішення був оприлюднений лише за 2 дні до розгляду, хоча, відповідно до Закону та регламенту, він мав бути оприлюднений не менше ніж за 20 робочих днів. І виникає запитання, що у міській раді не знали, що у вересні відзначається День міста? Чому усе робиться в останній момент та з порушеннями?

Після того, як виконком 2 серпня не дозволив продавати алкоголь на святкуванні Дня міста, через два дні, а саме 4 серпня, скликається позачергове засідання виконкому. При чому журналістів запросили на 10.00, а саме засідання розпочали о 9.00. Саме за цей час без представників ЗМІ та громадськості заступником міського голови з голосу було внесене додаткове питання про дозвіл продажу алкоголю на святкуванні Дня міста, і виконкомце рішення підтримав.

Виникає запитання, чому люди, які два дні тому голосували проти цього рішення,різко змінили свою думку? Що або хто на них вплинув?

Виконавчий комітет, як і міська рада, у своїй роботі має дотримуватися процедур, правил та законів. І якщо хтось думає, що для нього закон не писаний, то він помиляється.

Проблема в тому, що усі обурення в соціальних мережах ні до чого не призводить. Адже на цьому уся активність завершується.

Люди не використовують своє право звертатися до правоохоронних органів або суду та притягати винних до відповідальності. І попри недовіру до багатьох інститутів у нашій державі, це єдиний дієвий та найголовніше легальний спосіб впливу на беззаконня, яке чинять представники влади.

Жодні гнівні дописи у соцмережах не змінять ситуації. Люди, які обіймають владні посади, і далі будуть використовувати своє становище для власних цілей та вигоди.

Саме тому я звернувся до суду з метою скасувати незаконне рішення, яке прийняли всупереч законам України та регламенту Житомирської міської ради. І не дивним є те, що окремі ЗМІ роблять акцент на тому, що це рішення стосувалося продажу алкоголю, але оминають казати про незаконне його прийняття, що і стало приводом до позову.

Це не перше рішення, яке приймається з порушеннями. Але це буде першим рішенням, яке громада скасує через суд, щоб в подальшому у міській раді зрозуміли, що не можна приймати рішення через «коліно», порушуючи при цьому закони, бо комусь дуже потрібне прийняття рішення.

Я хочу звернутися до житомирян, не будьте байдужими, якщо влада або чиновники порушують закон: у своїх цілях використовують службове положення, причетні до корупції або вимагають хабар, і ви маєте докази цього. Невідкладно звертайтеся до правоохоронних органів, якщо Ви самі боїтеся або з тих чи інших причин не можете цього зробити повідомте мене, я зроблю звернення від свого імені.

Лише разом зможемо домогтися справедливості та виконання законів.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 4
Юрко
1 Градовський (Юрко)   • 11:42:46, 22.08.2017 [Материал]

Прокуратура вже оскаржила рішення?
cherednik
2 Микола Череднік (cherednik)   • 19:50:07, 22.08.2017 [Материал]

до прокуратури звернувся з депутатським зверненням, поки вони мовчать.
Юрко
3 Градовський (Юрко)   • 20:19:20, 22.08.2017 [Материал]

До Генеральної?
GuyFawkes
4 Гай Фокс (GuyFawkes)   • 14:36:14, 23.08.2017 [Материал]

Тебе нех*й чем заняться?


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо