Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Октябрь » 23
antikorZt ЄБРР, НЕФКО та SECO фінансують корупцію в Житомирі?

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 6

ЄБРР, НЕФКО та SECO фінансують корупцію в Житомирі?

23.10.2017, 11:03:10 1983 5.0 0

На минулому тижні у нашому місті розпочалося зародження чергової авантюри житомирської влади. Була підписана тристороння угода «Про підготовку кредитного фінансування» представниками міської влади, комунального підприємства «Трамвайно-тролейбусного управління» та Європейського банку реконструкції та розвитку.

ЄБРР має намір надати кредит КП «ЖТТУ» в сумі 10 мільйонів євро для закупівлі нового рухомого складу та обладнання для його обслуговування, ремонту та модернізації депо, тягових підстанцій та розширення контрактної мережі. Згідно з угодою, погашення кредиту передбачено строком до 13-ти років.

Ми з повагою ставимося до іноземних організацій, які допомагають нашому місту та щиро вдячні їм, за те, що вони надають кошти як грантові, так і кредитні для розвитку Житомира. Проте контролю за грошима немає. Ми чудово розуміємо, що коли мова йде про кредит, то інтерес кредитора аж ніяк не в тому, на що ці кошти витрачаються. Проте, погодьтеся, прикро буде, якщо у житомирян ЄБРР буде асоціюватися з корупцією на місцях.

До слова, у ЄБРР вже є досвід співпраці з Житомиром, зокрема з теплокомуненерго. Кредитні кошти виділялися на модернізацію котелень, проте були конфісковані виконавчою службою за борги підприємства. Справа і досі в судах.

У нас є приклад використання частково грантових та кредитних коштів НЕФКО на утеплення садочків та шкіл, з приводу якого ми робили не одне розслідування. В результаті чого правоохоронці відкрили кримінальні провадження. Є приклад проекту SECO, за яким також мають утеплювати дитячі садочки, проте в реальності вийшло просто розкрадання іноземних коштів.

Ми відчуваємо відповідальність за те, що наші діти змушені будуть віддавати кошти, які сьогодні розкрадають місцеві чиновники.

Найближчим часом ми плануємо звернутися в представництво ЄБРР в Україні з проханням посилити контроль за використанням коштів. Також плануємо відвідати центральний офіс ЄБРР у Києві, щоб надати докази розтрати коштів, які у нас є по іншим об'єктам.

Прикреплённые изображения:
antikorZt ЄБРР, НЕФКО та SECO фінансують корупцію в Житомирі?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо