Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » GoldenFish » 2017 » Октябрь » 24
GoldenFish Оліївський переділ

GoldenFish


Оценка: 5.0/5 Голосов: 5

Оліївський переділ

24.10.2017, 11:52:01 2305 5.0 1

Вибори в ОТГ в селах навколо Житомира викликали такий ажіотаж, що не снилось навіть Житомиру. Але такий галас на виборах навколо волевиявлення селян підігрівають саме з обласного центру, ті хто вже відчув смак того, як бути ляльководом. Наразі мова про Оліївську ОТГ та БПП.

Напередодні виборів фанати президента намагались отримати перемогу ще до виборів, тобто поставити на завідомо виграшного кандидата. Таких на справді не багато: Михайло Скок голова Оліївської сільради та Валерій Петрук – Кам’янський сільський голова. Обидва були головами понад 15 років та загалом, судячи з результатів останніх виборів людей влаштовували. Але БПП не вдалось домовитись зі старожилами сільради, тож мусили шукати кандидата зі сторони. Ним виявився житомирянин Олександр Романчук. Кандидат на себе бренд БПП вішати не став. В селі він би навряд чи сильно допоміг, проте підтримку президентської партії не приховує. А щоб допомогти своєму кандидату перемогти, БППшні політтехнологи пропхнули технологію розпорошення голосів - зареєстрували ще одного кандидата на прізвище Петрук, тільки не Валерія, а Володимира. Копія Петрука з Реї Бердичівського району та товаришує з колишньою головою Житомирської райради Тетяною Парфентієвою, яка є сестрою дружини Геннадія Зубка.

Але «видатні» технологи не врахували те, що Михайло Скок, який на вибори не збирався, буквально в останній момент вирішив все-таки на них піти. А шукати Скока № 2 було вже пізно.

Не виключено, що задуми технологів не обмежаться вже зробленим і десь за день до виборів на типографії Руслана Годованого з’явиться тираж з повідомлення про зняття кандидата конкурента Романчука.

Ще пару слів про Романчука. Кандидат за два тижні до виборів змінив місце роботи в своїх даних у Фейсбук. Написав, що працює головою сільської ради Оліївської ОТГ. Що це було зрозуміти важко, але виглядає так, що такий фальстарт – то погана прикмета. А поки, в очікуванні коли збудеться мрія, кандидат вішає борди та поїть місцеве населення в місцевих кабаках.

Окрім голови, БПП висунуло «своїх» само висуванців на кожному окрузі. Загалом балотується в сільраду ОТГ безпрецедентна кількість кандидатів в депутати. На 26 мандатів аж 167 осіб. Чому так зацікавила ОТГ БПП здогадатись не важко. По-перше, скоро президентські вибори, тож потрібно качати м’язи, щоб бути готовими. По-друге, і найголовніше, якщо провести свого голову та більшість депутатів, є шанс «здати» громаду села Житомиру. Тобто приєднати Оліївську ОТГ до міста. А в ОТГ ще є земля, і бюджетоутворюючі підприємства (той же «Кромберг енд Шуберт» ) – є що дерибанити. Поки БПП при владі, такий ласий шматок упускати не хочеться.

Другий фронт виборів Оліївської ОТГ – війна ринків Малинського та новоствореного «Рингу» Годерзи Кварцхеліа (власник мережі «Квара»). Якщо перші просто хочуть мати голову та депутатів з якими можна говорити, то для Кварцхелії пройти – питання «життя і смерті». Земля під його ринком досі не оформлена, тож щоб вирішити це питання він не лише сам пішов на вибори, але й зареєстрував дружину Олену. Агітацію він веде так, ніби балотується не депутата сільради, а як мінімум у Верховну Раду. Агітація та гуляння, асфальтування доріг… Чесно кажучи простіше було би купити рішення по землі.

Самі жителі ОТГ трохи шоковані такою увагою та кількістю претендентів. Ставки ростуть, за голоси обіцяють 1500-2000 грн за голос за кандидата на голову та депутата. Не виключено, що до виборів ставки зростуть. Залишився останній тиждень, протягом якого може статись що завгодно, наприклад, дезінформація про зняття лідерів перегонів, викриття підкупів чи застосування інших технологій. Тиждень може бути гарячим, залишається сподіватись, що громада потім не шкодуватиме про те, що відбудеться 29 жовтня.

Прикреплённые изображения:
GoldenFish Оліївський переділ
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
chlor1
1 alex (chlor1)   • 22:33:51, 24.10.2017 [Материал]

Да, такая у нас интрига,- а что хотите, самая богатая ОТГ в области.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо