Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Ноябрь » 15
antikorZt Таємниці угоди ТТУ з Європейським банком розвитку та реконструкції

antikorZt


Оценка: 4.4/5 Голосов: 7

Таємниці угоди ТТУ з Європейським банком розвитку та реконструкції

15.11.2017, 11:29:30 1825 4.4 0

Нещодавно Житомирською міською радою, трамвайно-тролейбусним управлінням та Європейським банком розвитку та реконструкції була підписана угода про підготовку кредитного фінансування (ЄБРР). У разі якщо останній вирішить надати позику, вона буде надана в розмірі 8 мільйонів гривень від ЄБРР та 2 мільйонів від Фонду Чистих Технологій. Строк погашення до 13 років з трьохрічною відстрочкою погашення основної суми під 7% річних. Кредит надається на закупівлю нових тролейбусів, супутнього ремонтного та діагностичного обладнання, ремонту та модернізації депо, тягових підстанцій, розширення тролейбусної контактної мережі.

Проте є речі, про які міські чиновники чемно промовчали. Зокрема мова йде про те, що КП «ЖТТУ» має сплатити банкові комісію у розмірі 30 тисяч євро за оцінку проекту. Хоча ці кошти і будуть враховані в разовому комісійному зборі, сума для підприємства є чималою. Якщо рада директорів банку не затвердить фінансування, банк відшкодує кошти за оцінку.

Також ТТУ буде зобов’язане відшкодувати банкові його фактичні витрати в межах 40 тисяч євро на сторонніх юридичних радників, пов’язані з підготовкою надання Банком фінансування, а також підготовкою, аналізом, переговорами, розглядом фінансових договорів або пов’язаних з ними документів.

Тобто, щоб отримати кредит у 10 мільйонів євро, ТТУ має сплатити 70 тисяч євро, тобто близько 2 мільйонів 100 тисяч гривень (важливо ще врахувати коливання курсу іноземної валюти). Варто згадати, що ТТУ є дотаційним комунальним підприємством, яке знаходиться майже на межі банкротства. У нього просто не має коштів на такі витрати.

Питання також викликає чи потягне такі витрати міський бюджет, адже нині Житомир має дефіцит близько 200 мільйонів гривень. Та чи зможе взагалі не те, що повертати основну суму позики, а хоча б платити відсотки, які за перший рік складатимуть мінімум 21 мільйон гривень. Тож чи варто взагалі житомирській владі просити такі кредити, завчасно розуміючи, що віддавати нічим?

Прикреплённые изображения:
antikorZt Таємниці угоди ТТУ з Європейським банком розвитку та реконструкції
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо