Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2018 » Апрель » 25
antikorZt Щасливе життя чиновника: до зарплати ще й мільйони на матеріальну допомогу

antikorZt


Оценка: 3.7/5 Голосов: 6

Щасливе життя чиновника: до зарплати ще й мільйони на матеріальну допомогу

25.04.2018, 11:55:29 1621 3.7 0

Наша громадська організація вже неодноразово опубліковувала інформацію щодо заробітної плати та премій працівників Житомирського міського виконавчого комітету. Вже пізніше місцеві ЗМІ також стали публікувати таку інформацію регулярно.

Ми раді тому, що заробітні плати та премії чиновників тепер постійно стають надбанням громадськості. Хочеться сподіватись, що працівники виконкому, розуміючи, що усе місто знає про те, яка кількість бюджетних коштів витрачається на їх утримання, почнуть працювати більш сумлінно і відчувають підвищену відповідальність.

До речі, нещодавно ми надіслали інформаційний запит щодо обґрунтування нарахування премії чиновникам за березень місяць. Як ми зазначали раніше, усі заступники міського голови, а також секретар міської ради отримали премії у розмірі 200%. Зокрема заступник міського голови Дмитро Ткачук за впровадження інноваційних рішень та ідей у сфері транспортних перевезень та понаднормову роботу. А секретар міської ради Наталія Чиж за забезпечення координації роботи щодо підвищення  рейтингу прозорості міської ради, взаємодії з громадськістю та понаднормову роботу. Начальник управління по зв’язкам з громадськістю за березень отримала 120% преміальних. В клопотанні за підписом секретаря міської ради одним з пунктів вказано, що управлінням по зв’язкам з громадськістю здійснюється наповнення офіційного сайту міської ради 10-12 повідомленнями щодня «з метою всебічного висвітлення роботи   міськради та її виконавчого комітету, ознайомлення користувачів Інтернет з містом і його інфраструктурою, налагодження зв’язків із мешканцями обласного центру та його потенційними інвесторами». Ще ведуть акаунт міської ради у мережі Faceboоk. Такі обґрунтування навіть читати не смішно і назвати їх, на нашу думку, ніяк інакше, як «взагалі по загалям» не можна.

Враховуючи захмарні премії, зокрема до Дня місцевого самоврядування, які склали від 10 до 20 тисяч гривень і більше, закордонні поїздки за бюджетний кошт та те, що заробітна плата у виконкомі значно більша від середньої по місту, зокрема зарплата директора департаменту реєстрації за березень 2018 року склала 26 тисяч 986 гривень, ми вирішили поцікавитися чи отримували у 2018 році чиновники матеріальну допомогу, яка виплачується фізичним особам як заохочення або компенсації на оздоровлення, оплату лікування, у зв’язку з сімейними обставинами тощо. На жаль, дана інформація містить персональні дані, тому у відповіді на наш інформаційний запит нам надали лише посаду без конкретної прив’язки до управління чи департаменту. 

Отож, за січень, лютий, березень найбільша матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових питань становила 24 тисячі 959 гривень, найменша – 6 тисячі 345. Лише за три місяці таких допомог у Житомирському міськвиконкомі було видано 139 на загальну суму 2 мільйони 42 тисячі 149 гривень. У нашої громадської організації є в наявності копії розрахункових листів муніципальної інспекції Житомирської міської ради, які ми отримали на інформаційний запит. Згідно з вказаною там інформацією заробітна плата заступників начальника відділу муніципальної інспекції за березень склала близько 38 тисяч гривень, з урахуванням близько 19 тисяч на матеріальну допомогу. Зарплата спеціалістів відділу, які також отримали матеріальну допомогу в розмірі від 8,5 до 11,5 тисяч гривень, варіюється від 16 тисяч 065 гривень до 23 тисяч 392 гривень.

Чималі суми,  чи не так?

 

Прикреплённые изображения:
antikorZt Щасливе життя чиновника: до зарплати ще й мільйони на матеріальну допомогу
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо