Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2018 » Май » 3
antikorZt Дивні збіги чи «тупий» лобізм у стінах міської ради

antikorZt


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

Дивні збіги чи «тупий» лобізм у стінах міської ради

03.05.2018, 12:17:45 3204 4.2 0

За 2018 рік управління культури Житомирської міської ради провело ряд тендерних закупівель. Декількома з них зацікавилися наші читачі, тож ми публікуємо те, що нам вдалося дізнатися.

Наприкінці березня управлінням був проведений тендер на послуги із створення та інтерпретування мистецьких і літературних заходів. Вартість надання послуг 135 тисяч 250 гривень. Переможцем став ФОП Осіпов Анатолій Анатолійович.

6 квітня була проведена ще одна закупівля послуг. Цього разу на «Організацію та проведення Міжнародного культурного фестивалю Всеукраїнського товариства Едварда Гріга (ВТГ) GRIEGFEST». Переможцем став знову ФОП Осіпов Анатолій Анатолійович, який запропонував надати послуги за 49 тисяч гривень.

Нашу увагу привернули рекомендаційні листи ФОПа Осіпова. Зокрема таких документів, які він подавав на тендер, два: перший від управління молоді та спорту Житомирської міської ради і другий від ГО «Цілком природньо».

І тут є декілька цікавих нюансів. Начальник управління Ірина Ковальчук у листі повідомляє про позитивний досвід співпраці з ФОП Осіпов Анатолій Анатолійович, зокрема під час Дня молоді та Другого космічного напівмарафону. Але, День молоді у 2017 році святкували 25 червня, тоді як ФОП, згідно з державним реєстром юридичних та фізичних осіб, зареєстрований  1 серпня 2017 року, тобто через місяць після того, як він нібито співпрацював з управлінням молоді та спорту.

Другий рекомендаційний лист, як було зазначено вище, від ГО «Цілком природньо», керівником якої є Ілля Грицанюк – чоловік начальниці управління молоді та спорту Ірини Ковальчук.

ФОП Осіпов Анатолій Анатолійович насправді надавав послуги з організації фестивалю «ВульБа», який відбувся за підтримки Житомирської міської ради. Цікаво, що сталося це лише через 4 дні, як сам ФОП був створений, а договір був підписаний у день проведення фестивалю – 5 серпня. Ми не заперечуємо факту співпраці підприємця та «Цілком природньо». Цілком ймовірно, що вони настільки тісно співпрацюють, для того щоб мати навіть одну поштову адресу на двох: [email protected]. Ця адреса зазначена у контактах ФОП Осіпов та на офіційній сторінці ГО «Цілком природньо».

Чи можна сказати, що рекомендаційні листи підприємця мають наліт фіктивності? На нашу думку, так, можна.Чи можна сказати, що вказана електронна адреса, яка є спільною, є необачністю з боку ФОПівця та викриває його зв'язок з громадською організацією, яка в свою чергу пов’язана з чиновницею Житомирського міськвиконкому? На нашу думку, так, можна.

Проте дивує інше, наші чиновники навіть не намагаються лобіювати чиїсь інтереси так, щоб це не було не помітно неозброєним оком. Просто «в тупу» протягують свої інтереси. Інше питання на скільки така участь в долі ФОПа була безкорисливою з боку начальниці управління молоді і спорту? Залишимо питання поки що без відповіді.

Ми ж звернемося до міського голови з відкритим зверненням щодо цієї ситуації. Цікаво, як відреагує Сергій Іванович.

P.S. Дякуємо нашим постійним читачам за пильність та інформацію, яку вони вишукують самостійно.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Дивні збіги чи «тупий» лобізм у стінах міської ради antikorZt Дивні збіги чи «тупий» лобізм у стінах міської ради antikorZt Дивні збіги чи «тупий» лобізм у стінах міської ради antikorZt Дивні збіги чи «тупий» лобізм у стінах міської ради
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо