Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » » yulyayulya » 2018 » Май » 17
yulyayulya ДМС маразм. Цикл

yulyayulya


Оценка: 5/5 Голосов: 1

ДМС маразм. Цикл "Недодержава без мабутнього, без шансів і т.д."

17.05.2018, 17:36:35 2104 0.0 1

Майже завершила квест з одержанням внутрішньої ID- картки. Незважаючи на те, що на дворі 21 сторіччя - стійке відчуття, що кріпосне право ніхто не відміняв. Наш інститут прописки чи то реєстрації маразм ще той.
Який .... придумав, що ті картки потрібно одержувати з 14 - річного віку. Який .... придумав, що дитина в 14 років вже сама має ставити підпис як на паспорті, так і різних бумажках про його отримання. Хоча повноліття в нас же ж здається з 18 років. 
Ладно по порядку. Щоб отримату оту нещасну ID-картку потрібно паспорти двох батьків,  щоб підтвердити громадянство України, свідоцтво про народження, довідка з номером платника податків з податкової. ТО ще нічого. Дальше  з сільської ради, а в місті я так розумію з ЖЕКУ, потрібно докумети про ПРОПИСКУ. Тобто реєстрацію. БЛІН там три різні бланки, довідка, обмінна картка і ще не помню що. В яких в 3 різних видах одна і та ж інформація. Питання - .... для чого. Сталось так, що в місто мені ближче набагато ніж до моєї сільської ради - тому брала ті довідки за декілька тижнів до 14 річчя. Була там у справах. В сільській раді попередили, що такі документи можуть не прийняти, можуть вимаггати датою після 14-річчя. Але в ДМС на це уваги не звернули. Коли ми прийшли здавати документи на паспорт, пройшло трохи більше місяця від дати видачі отих бумажок з пропискою з сільської ради. Сказали, що бомажки дійсні лише місяць. На моє зауваження, що про це нічого ні в них на інформаційних стендах ні в інтернеті не сказано , "зжалились" та пийняли довідки прострочені на тиждень. Тому думаю, що вимога була не зовсім правомірна. 
Дальше, думала, так як дочка неповнолітня - то хоч забрати готовий паспорт зможу сама. А дідька лисого. Щоб забрати, потрібно знову тягнути з собою дитину, чекати в черзі, бо бачиш там доступ до паспорта ініціюється по відбитку пальця  та потрібно ще, щоб дитина підпис за отримання поставила. Забрали паспорта. Те що до паспорта дають ще одну бумажку з роздрукованими даними знала. Але  БЛІН, з тією бумажкою знову потрібно їхати в сільську раду і на її знову видадуть ще одну бумажку. Я та зрозуміла знов якусь довідку про ПРОПИСКУ. 

P.S. Недодержава без майбутнього, без шансів
P.P.S. Чстина перша серії тут http://zhzh.info/blog/2018-05-12-23100
P.P.P.S. Кому потрібно оформляти ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ. То в ДМС Житомирського району перехрестя Котовського-Мануільського (раніше там Богунський паспортний стіл був), якщо прийти після обіду можна за 1-3 години подати документи. Там такого, що записуються з 4-х ранку немає.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
Arina1985
1 Арина (Arina1985)   • 06:41:53, 19.05.2018 [Материал]

Еще слышала, что загранпаспорт можно сделать по адресу ул. Леси Украинки, 1.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо