Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2018 » Июнь » 6
antikorZt Вода каміння точить

antikorZt


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

Вода каміння точить

06.06.2018, 08:17:16 1867 4.2 0

Громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» нещодавно розповідала про результати розгляду нашого звернення народним депутатом Бориславом Розенблатом.

У відкритому звернені ми розповіли про проблеми міста від яких народний депутат чомусь відсторонився, зокрема щодо ганебного утеплення садочків за кошти SECO, утеплення шкіл за кредитні кошти НЕФКО, яке не може закінчитись вже 3-й рік. Писали і про будівництво станції водних видів спорту, яке зупинилося у минулому році, а справа по підряднику застрягла у судах, про проекти на будівництво ЦНАПУ, на які викинули сотні тисяч гривень з бюджету, бо наразі вони нікому непотрібні.

Як і очікувалося, після того як нардеп надіслав копію нашого звернення до Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ, з боку місцевих правоохоронних органів пішла певна реакція.

Від прокуратури Житомирської області ми отримали цікавий лист. Зокрема у ньому перелічені номери кримінальних проваджень, які були внесені в ЄРДР за нашими зверненнями та вказані у листі до народного депутата. Далі у листі йдеться, що «вивчення матеріалів вищевказаних кримінальних проваджень засвідчило, що органами досудового розслідування всі передбачені законом заходи для забезпечення ефективності досудового розслідування не застосовано». У підсумку зазначено, що прокуратурою області перед керівництвом управління ГУ Нацполіції в Житомирській області ініційовано питання щодо проведення службового розслідування стосовно слідчих та їх керівників.

Цим листом прокуратура області підтвердила наші припущення щодо того, що розслідування затягуються. Навмисно чи ні, доведеться вже визначати органам прокуратури. 

У листі також зазначено, що 29 травня було відкрито кримінальне провадження за №42018061020000123 за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Житомирської міської ради за ч.1 ст. 364 КК України. Ми можемо лише припускати, адже доступу до ЄРДР у нас немає, що дане кримінальне провадження відкрито по матеріалам публікації про начальника управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірини Ковальчук. У ЗМІ є інформація про те, що у міській раді по цьому факту вже проводять перевірку. Проте нас здивувало, що головою комісії стала заступник міського голови Вікторія Краснопір, яка є безпосереднім начальником Ірини Ковальчук. Кажуть, що у будь-якому розслідуванні важливо не вийти на самого себе, тому на об’єктивність ми поки що не чекаємо.

Загалом даний лист засвідчує непогану тенденцію: деякі правоохоронні органи все ж почали працювати. Ми ж сподіваємося що їх завзяття не згасне через декілька тижнів і вони доведуть до кінця розпочаті досудові розслідування, які в переважній більшості пов’язані з розкраданням бюджетних коштів.

 

Прикреплённые изображения:
antikorZt Вода каміння точить antikorZt Вода каміння точить
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо