Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » cherednik » 2018 » Июль » 11
cherednik Про перспективи Житомирського аеропорту

cherednik


Оценка: 4.5/5 Голосов: 8

Про перспективи Житомирського аеропорту

11.07.2018, 11:58:32 2134 4.5 3

     Нещодавно два літаки авіакомпанії YanAir в один день через технічні проблеми були вимушені здійснити аварійні посадки в Одесі та Києві. Як наслідок, компанія, яка є власником Житомирського аеропорту та з 30 липня планує запустити рейс «Житомир-Батумі», ризикує втратити сертифікати на право здійснювати пасажирські авіаперевезення.

     Це не перший подібний інцидент з даним авіаперевізником. Влітку 2016 року компанія відмінила декілька рейсів через поломки літаків. На сайті компанії зазначено, що її флот складається з 9 літаків. Середній вік літаків становить 25 років: найстарішому літаку 30 років, а найновішому – 20. Для порівняння: середній вік літаків іншого авіаперевізника МАУ близько 12 років. Житомирський аеропорт, який мав стати базовим для YanAir, починаючи з 2014 року планувався для внутрішніх рейсів, а з 2016 – для міжнародних. Але маємо лише те, що перші рейси з житомирського аеропорту відбудуться лише у 2018 році.

     Основна проблема аеропорту – це злітна смуга, яка закоротка для посадки Боїнгів та Аеробусів. Минулого року злітну смугу прийняли на комунальний баланс Житомира, щоб мати можливість залучити бюджетні кошти на її ремонт. Але за рік ситуація суттєво не змінилася. Діючий аеропорт для Житомира – це додаткові робочі місця, податки та привабливість міста для інвесторів і туристів.

     Наразі перспектива Житомирського аеропорту виглядає так: аеропорт буде використовуватися в якості майданчика для ремонту та технічного обслуговування літаків. Літаки наразі прилітають до Житомира саме для технічного обслуговування та ремонту. Враховуючи, що на території аеропорту добудовують два ангари, скоріше за все, Житомирський аеропорт розглядається авіакомпанією як своєрідний технічний базовий аеропорт. Звісно, пасажирські рейси будуть також літати, але їх буде не багато, декілька в місяць.

     Про аеропорт згадували під час виборів, коли його вміло використовували у своїх кампаніях та при появі можливості пропіаритися на цій темі. Якщо врахувати, що завантаженість аеропорту Бориспіль значно менша від половини його потужності (один працюючий термінал з трьох) та ще меншу завантаженість аеропорту «Жуляни», перспективи Житомирського аеропорту виглядають сумнівними. Як би не хотілося, щоб Житомирський аеропорт функціонував на повну, найближчі 2-3 роки цього не буде.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
Легионер
1 Александр (Легионер)   • 15:12:22, 11.07.2018 [Материал]

Львовский аэропорт отказался принимать борта YanAir через задолженность.
MAS-ter
2 Mast (MAS-ter)   • 13:07:08, 13.07.2018 [Материал]

Собственник Янэйр - жлобастый до предела. Летать на его самолетах - самоубийство. Авиапарк изношен совершенно.
Аэропорт строил почти нормально, но сейчас перешел на все дешевое и вонючее.
Так что с таким хозяином аэропорта не будет не два года, а до тех пор пока там управляет жлоб.
Гражданин
3 Гражданин (Гражданин)   • 11:01:29, 14.07.2018 [Материал]

Аэропорты перегружены сейчас, найдется работа и для житомирского.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо