Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Демчик » 2018 » Июль » 30
Демчик Порядок в беспорядке

Демчик


Оценка: 3.5/5 Голосов: 8

Порядок в беспорядке

30.07.2018, 12:19:19 1887 3.5 5

Можно сколько угодно местным властям прикрывать бардак в транспортной сфере города красивой отмазкой: «мы формируем новую транспортную сеть», но на сегодняшний день ситуация уже не выглядит нормальной.
Начиная с сентября 2016 года начальник управления транспорта и связи единолично определяет перевозчиков на городские автобусные маршруты и подписывает с ними временные договора на организацию перевозок пассажиров на городских автобусных маршрутах в Житомире. Кстати, на маршрут 53 и 53а, который обслуживают ТТУ и где ездят новые автобусы, тоже временный договор.
 
Написали от организации «Антикоррупционное движение Житомирщины» заявление о преступлении.
Вполне логично, что предприниматели, с которыми подписан временный договор, не хотят обновлять свой подвижной состав. Зачем им брать машины в лизинг, брать на себя определённые обязательства, если через три месяца этот маршрут, например, отдадут кому-нибудь другому и если конкурсы на долгосрочные договора никто не проводить не собирается? Конечно, мелким жуликам, занимающимся транспортом в городе, эта ситуация очень удобна. Держать на коротком поводке перевозчиков им выгодно и ситуацию они менять не собираются.
Что же, ждем реакции правоохранителей. Антимонопольный комитет, к сожалению, никак не реагирует.
 
P.S. Полностью поддерживаю предложение Романа Мусийчука пустить новые автобусы, которые простаивают на площадке на Ольжича, на другой маршрут. Почему житомиряне должны платить по кредиту и при этом не иметь возможности пользоваться в полном объеме за что они платят?
 
Заява про злочин
 
Відносини між автомобільними перевізниками, замовниками транспортних  послуг, органами виконавчої влади  та органами місцевого самоврядування, пасажирами, власниками транспортних засобів, а також їх відносини з юридичними та фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які забезпечують  діяльність автомобільного  транспорту та безпеку перевезень регулюються Законом України «Про автомобільний транспорт» (далі - Закон).
Статтею 43 Закону чітко встановлено, що визначення автомобільного перевізника на автобусному маршруті загального користування здійснюється виключно на конкурсних засадах.
На даний час Законом не передбачено випадків укладання тимчасових договорів про організацію перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, а також не визначено випадків, коли посадові особи органів місцевого самоврядування одноособово приймають рішення про визначення перевізника на той чи інший міський автобусний маршрут загального користування.
Постановою КМУ від 03.12.2008 року затверджено Порядок проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування (далі - Порядок), який визначає процедуру підготовки та проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування і є обов'язковим для виконання органами місцевого самоврядування, підприємствами (організаціями), залученими  на договірних умовах для організації забезпечення проведення конкурсів, конкурсними комітетами та автомобільними перевізниками.
Відповідно до п. 2 Порядку конкурсний комітет  - постійний бо тимчасовий орган, утворений  організатором для розгляду конкурсних пропозицій та прийняття рішення про визначення переможця конкурсу.
06.06.2018 року управлінням транспорту і зв’язку Житомирської міської ради, в особі начальника управління Грищук М.В., укладено тимчасовий договір № 61/Т/53(1-7)/53-А(1-7) про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування з КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління»  Житомирської міської ради із строком дії з07.06.2018 року по 06.09.2018 року.
Відповідно до п. 1.1. вказаного вище договору (договір є типовим) організатор, тобто управління транспорту і зв’язку в особі начальника, надає право КП «ЖТТУ» здійснювати перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування № 53 «Крошня – Залізничний вокзал – Крошня» та № 53-А «Крошня – Смолянський майдан – Крошня» щоденно, у режимі маршрутного таксі.
Крім того, починаючи з вересня місяця 2016 року, управлінням транспорту і зв’язку міської ради, в особі начальника, одноособово визначаються перевізники на міські автобусні маршрути загального користування та постійно укладаються з одними і тими ж перевізниками тимчасові договори про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Житомирі.
Вже протягом двох років бездіє територіальний антимонопольний орган і не вживає заходів з метою припинення порушень антимонопольного законодавства на ринку пасажирських перевезень у м. Житомирі та відновлення конкуренції з метою надання якісних та безпечних послуг в сфері перевезень пасажирів.
Так, в порушення ст. 43 Закону України «Про автомобільний транспорт» начальником управління транспорту і зв’язку, в одній особі,  систематично визначаються автомобільні перевізники,  з якими укладаються тимчасові договори на наступних міських автобусних маршрутах:
№ 1 «Малікова - Космонавтів»;
№ 4 «Крошня – Комбінат силікатних виробів»;
№ 10 «Крошня – Обласна дитяча лікарня»;
№ 11 «Красовського – Паперова фабрика»;
№ 19 «Лісове - Біомедскло»;
№ 25 «Саєнка - Корбутівка»;
№ 37 «Мальованка – Северина Наливайка»;
№ 44 «Корбутівка – Малинська».
На підставі вищевикладеного, прошу зареєструвати заяву про злочин у ЄРДР та провести відповідне розслідування щодо фактів порушення посадовими особами чинного законодавства у сфері автомобільного транспорту та антиконкурентного законодавства та перевищення своїх повноважень.
Притягнути до відповідальності посадових осіб управління транспорту і зв’язку міської ради:
  за протиправну бездіяльність (не проведення конкурсу з визначення автомобільного перевізника на автобусних маршрутах загального користування,);
за порушення антиконкурентного законодавства та надання переваг у господарській діяльності окремому суб’єкту господарювання (визначення одноособово автомобільного перевізника та укладення з ним тимчасового договору);
за перевищення службових повноважень щодо визначення автомобільного перевізника одноособово та надання переваг у господарській діяльності (рішення про визначення перевізника має приймати виключно конкурсний комітет);
за знищення конкурентних умов на ринку пасажирських перевезень у м. Житомирі.
Притягнути до відповідальності посадових осіб Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України  за бездіяльність щодо не виявлення порушення антиконкурентного законодавства посадовими особами органів місцевого самоврядування та знищення конкуренції на ринку пасажирських перевезень у м. Житомирі і як наслідок незадовільний рівень надання послуг перевізниками пасажирам.




 
 




 
 
 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 5
manitu
1 Keeper (manitu)   • 14:19:26, 30.07.2018 [Материал]

давненько ты про туалеты в гидропарке не упоминал?
в чем подвох?
manitu
2 Keeper (manitu)   • 18:03:15, 30.07.2018 [Материал]

Ну дык ссылку на его обещание покажи?
Може ты брешеш по всегдашней привычке!
Сalikusu
3 Çalıkuşu (Сalikusu)   • 06:49:39, 31.07.2018 [Материал]

Игорь, нахуя ты материшься, если в русском языке дохуя пиздатых слов?
Любитель
4 Владислав Радченко (Любитель)   • 07:50:08, 31.07.2018 [Материал]

Меня терзают смутные сомненья... Почему админ не реагирует на истеричного матерщинника ZaPravdu? В чём фишка, так сказать? Почему так происходит? Называют ZaPravdu пидаром, замечу справедливо называют - блокировка до декабря, а он на всех кидается - и ничего. Как-то несправедливо! Или же этот педик сам является админом,а?
Юрко
5 Юрій Градовський (Юрко)   • 10:01:28, 31.07.2018 [Материал]

Я б тебе заблокував))


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо