Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » cherednik » 2019 » Февраль » 5
cherednik МІСЬКА РАДА ВЧЕРГОВЕ ПРИЙНЯЛА НЕЗАКОННЕ РІШЕННЯ

cherednik


Оценка: 3.5/5 Голосов: 11

МІСЬКА РАДА ВЧЕРГОВЕ ПРИЙНЯЛА НЕЗАКОННЕ РІШЕННЯ

05.02.2019, 22:22:37 1959 3.5 9

З 11 лютого до навчальних закладів міста не будуть допускати дітей, які не мають довідки про щеплення. Відповідне рішення прийнято міською радою.

Міські чиновники, запровадивши обмеження відвідування закладів для дітей, які не мають щеплення, та повідомивши про це за 10 днів, скоріше за все спровокують чергову хвилю ажіотажу серед батьків. Схожа ситуація була декілька місяців тому, коли комусь у міській раді прийшла ідея, щоб батьки принесли довідки про місце реєстрації дітей, як наслідок — батьки вимушені були займати чергу за довідкою з 4 години ранку.

Тому цілком можливе зростання черг до поліклінік та лікарів. Велика ймовірність, що частина батьків будуть просто купувати ці довідки. Хто від цього виграє: батьки, діти, місто? Програють усі, ну майже всі.

Звісно, можна говорити про загрозу епідемії та високий ризик захворюваності серед дітей. Також про те, що міські чиновники такими рішеннями піклуються про дітей. Але це не зовсім так. В першу чергу, є випадки, коли на кір хворіють ті, хто мали довідки про щеплення. Отже, або щеплення не гарантує на 100% незахворити, або наявність довідки не означає наявність щеплення. Чи всі працівники навчальних, виховних, спортивних закладів мають відповідні щеплення?

І хоча чиновники міської ради вважають своє рішення “правильним та законним”, воно не є таким. Міська рада не мала та не має повноваження не допускати дітей, які не мають довідки, до навчання.

При ухваленні рішення, посилаються на Закон України “Про захист населення від інфекційних хвороб“. Однак в цьому Законі немає жодного слова про те, що орган місцевого самоврядування може запровадити подібні обмеження. Має місце маніпуляція міської ради, адже у статті 15 Закону, на який посилаються чиновники, йдеться про інше, а саме:

“Прийом дітей до  виховних, навчальних,  оздоровчих та інших
дитячих закладів  проводиться за наявності  відповідної довідки
закладу охорони  здоров'я, в якому дитина перебуває під медичним
наглядом”.


Тобто дітей не можуть приймати до навчальних закладів без відповідної довідки. Це ніяк не означає, що дітей можна не допускати до навчального закладу без довідки. Це і логічно, адже якщо дитина є учнем (тобто прийнята до навчального закладу), це означає про наявність у неї відповідної довідки.

Рішення міської ради про відвідування освітніх закладів лише за наявності довідки про щеплення виходить за межі повноважень міської ради. Адже органи місцевого самоврядування не мають повноваження встановлювати додаткові вимоги для відвідування навчальних закладів. Відповідно до ЗУ “Про Основи законодавства України про охорону здоров’я” довідку про щеплення вимагати взагалі не мають права, бо це є медичною інформацією. І це далеко не перший випадок, коли міська рада приймає незаконне рішення.

Щеплення в Україні не є обов’язковим. Від нього можна відмовитися - це законе право. Так само ніхто не може примушувати робити щеплення.

Подібні рішення заборонити відвідувати заклади втім, в кого немає довідки, - це справжній совок. Чотири місяці тому два міністерства (Охорони здоров’я й Освіти та Науки) направили лист “Щодо напруженої епідемічної ситуації”. І що за цей час зробила міська рада, з того що є її прямими повноваженнями та завданнями? Могли провести інформаційну кампанію серед батьків, забезпечити якісними вакцинами тощо. Нічого не робили, а як припекло - “заборонити і не пускати”...

p.s. Вже сьогодні батькам телефонують і кажуть, що їхніх дітей з понеділканіхто не чекає (навіть попри те, що у дітей є протипоказання). Сподіваюся, що це рішення скасують до того, як батьки почнуть оскаржувати це рішення в судовому порядку.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 9
cherednik
1 Микола Череднік (cherednik)   • 09:57:06, 06.02.2019 [Материал]

бачу пластинку заїло, звісно коменти на ЖЖ писати легше ніж щось робити. Було спрямовано близько 15 відповідних звернень до (СБУ, МВС, прокуратури, комітетів ВР, профільних міністерств) Практично усі відповіли, що вони а) не можуть нічого зробити б) що не це не їхні повноваження б) що закладів вони знайти не можуть (за наданими адресами 5 закладів поліція не змогла знайти). Поліція та прокуратура здійснила перевірки та відкрила по факту звернення кримінальне провадження ЄРДР № 12016060000000157, відповідні матеріали направлено до СУГУНП в Житомирській області. Якщо потрібно, пиши електрону адресу, відправлю відповіді на звернення щодо автоматів.
Юрко
2 Юрій Градовський (Юрко)   • 10:15:22, 06.02.2019 [Материал]

Звернення і я можу писати, ще краще від тебе)
Юрко
3 Юрій Градовський (Юрко)   • 11:49:02, 06.02.2019 [Материал]

Не мели дурниць: до Майдану існувала недоміліція
cherednik
4 Микола Череднік (cherednik)   • 12:21:55, 06.02.2019 [Материал]

я ніколи не підтримував гральні заклади. Якщо питання в тому, що я мав (чи маю) повноваження на це вплинути і це не зробив - це не так. Єдиний інструмент це депутатські звернення та запити. Знову ж таки, є відповіді (може надіслати), на мою думку ті хто можуть вплинути на це, цього не роблять. Бо коли в ЗМІ є інформація про викриття 1-2 закладів при цьому в місті їх десятки - це свідчить про те, що правоохоронці не хочуть/не можуть цього робити. Якщо до мене є якісь питання/пропозиції/тощо 0501387571 я відкритий до спілкування та критики. Але я не люблю коли вішають ярлики та говорять те чого не має.
Hasan
5 Олександр (Hasan)   • 19:55:55, 06.02.2019 [Материал]

"Відповідне рішення прийнято міською радою"

А можна взнати номер і дату відповідного рішення МІСЬКОЇ РАДИ?
cherednik
6 Микола Череднік (cherednik)   • 09:34:38, 07.02.2019 [Материал]

Рішення міської комісії з питань ТЕБ і НС - 1.02.2019

Наказ Департаменту освіти Житомирської міської ради, від 04.02.2019

п. 1.3 (наказу) Заборонити з 11 лютого 2019 року відвідування закладів дітям, які не отримали щеплення.
Sandra
8 Sandra (Sandra)   • 10:07:02, 08.02.2019 [Материал]

Тобто, якщо в дитини немає кількох щеплень, вона не може відвідувати школу пів року? А хто нестиме відповідальність за невиконання ЗУ "Про освіту" тощо?
Юрко
9 Юрій Градовський (Юрко)   • 01:03:53, 09.02.2019 [Материал]

Дитину переведуть на иншу форму навчання
Юрко
7 Юрій Градовський (Юрко)   • 10:46:13, 07.02.2019 [Материал]

І тут депутат сів у власну калюжу))


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо