Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » cherednik » 2019 » Июнь » 5
cherednik Якщо хочемо справжніх змін - ми маємо бути чесними

cherednik


Оценка: 3.0/5 Голосов: 10

Якщо хочемо справжніх змін - ми маємо бути чесними

05.06.2019, 10:02:59 1447 3.0 2

Після перемоги Зеленського в Україні з’явився термін “електоральний майдан”. Зміна влади відбулася в мирний спосіб, коли перемогла абсолютно нова людина без жодного дня в політиці до цього.

 

Те, що відбулося, є одним з елементів політичної еволюції в країні. Дострокові вибори до Парламенту мають стати продовженням цієї еволюції.

 

Про що я? В першу чергу про те, що в країні нарешті має з’явитися політична конкуренція між різними партіями. До цього вона була в бюджетах та обсягах реклами.

 

Зараз грошові ресурси, телеканали, підкуп голосів не будуть гарантувати результату! Ніхто до останнього дня не зможе точно сказати результати по мажоритарним округам. Можна сказати, а як же соціологія, вона ж показує настрої суспільства?

 

Соціологія точно показує загальнодержавний рейтинг і, як показали президентські вибори, соціологія на рівні держави співпадає з офіційними результатами виборів. Але зовсім інша справа з мажоритарними округами.

 

Вся соціологія, яка буде публікуватися на мажоритарних округах, буде спотвореною. Соціологічні компанії, яким можна довіряти, не будуть досліджувати окремі округи. Відповідно, будуть з’являтися сотні нікому не відомих соціологів, які за гроші малюватимуть будь-які рейтинги.

 

Замовна соціологія - це одна із технологій маніпуляції думкою людей та нав’язування завчасно переможця або лідерів.

 

Якщо ми хочемо змін, справжніх змін по суті, а не лише по формі - ми маємо бути чесними. Ми усі: партії, політики, журналісти, виборці.

 

Бути чесними для партії - означає не продавати місця в списку, не розмінюватися інтересами виборців на противагу інтересам спонсорів, не брати в партії корупціонерів та корупційних грошей.

 

Бути чесними для політиків - означає не обіцяти виборцям того, що не плануєш робити, доносити до суспільства правду, навіть якщо вона йде у розріз із партійною чи політичною позицією.Ставити інтереси країни вище власних або партійних інтересів.

 

Бути чесними для журналістів -  не продаватися цілими колективами при зміні власника каналу або сайту, висвітлюючи новини необ’єктивно та в інтересах власників. Не публікувати замовні статті з неправдивою або сумнівною інформацією.

 

Бути чесними для виборців - означає не продавати свій голос за дитячий майданчик, квитки в кіно або продуктовий набір. Вивчати програми кандидатів та партій, не піддаватися на маніпуляції і робити свідомий вибір.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
TarasS
1 Тарас Стрільчик (TarasS)   • 13:47:25, 06.06.2019 [Материал]

"Після перемоги Зеленського в Україні з’явився термін “електоральний майдан”

Оральний дрободан.

Череднік, поясни популярно, чим ти займався у Богунській районній раді протягом декількох років? По пунктах.
Semen1952
2 Semen (Semen1952)   • 16:52:51, 06.06.2019 [Материал]

Так он же написал "хотел быть честным". а получилось "как всегда".


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо