Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2020 » Май » 18
antikorZt Безкарність породжує свавілля

antikorZt


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

Безкарність породжує свавілля

18.05.2020, 09:36:07 4444 4.2 0

У жовтні 2019 року громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» писала про те, як будівництво будівельного гіпермаркету «Олді» у центрі міста може бути пов’язане з подальшою ліквідацією житомирського трамвая.
Нагадаємо, що на місці колишнього підприємства ПАТ «Електровимірювач» має з’явитися торгівельний центр площею 21 000 кв.м. На даному етапі торговий центр планується висотою в один-два поверхи: одноповерховий у зоні якірних орендарів, і двоповерховий – у зоні торгової галереї. Ключові оператори, які вже підтвердили свій інтерес до об’єкта – будівельний гіпермаркет OLDI та продуктовий супермаркет Сільпо.

Решта площі – понад 7000 кв. м – відведена під торгову галерею для магазинів, кафе та ресторанів. Також передбачена парковка на 230 машиномісць.
В рамках проекту заплановано облаштування прилеглої території: ремонт та будівництво нових під’їзних шляхів і парковки, нове асфальтування, укладання тротуарної плитки, пішохідні зони, транспортну розмітку; озеленення прилеглої території, розповідає забудовник. Також повідомлялося, що запланований термін введення об’єкта в експлуатацію – березень 2020 року. Однак, ймовірно, карантин вніс у плани забудовника певні корективи.
Одне з найпоширеніших запитань житомирян щодо цього будівництва стосується саме організації системи руху транспорту по вулиці Грушевського.
Наразі вулиця Грушевського у час пік переповнена, адже нею водії зазвичай об’їжджають вулицю Київську. Вранці та в обід біля гімназії №3 утворюються затори, бо батьки підвозять чи забирають дітей. Вулиця Грушевського має лише дві смуги руху, а також там розташовані дві трамвайні колії.
Питання виїзду/заїзду машин відвідувачів власники гіпермаркету намагаються вирішити наступним чином. Опори контактної мережі трамвайно-тролейбусного управління декілька тижнів тому були зміщені вглиб дороги. Найімовірніше, на місці, де вони раніше розміщалися, буде смуга розгону та гальмування.
Ми звернулися з інформаційним запитом до виконавчого комітету Житомирської міської ради стосовно того чи розглядалося на комісії з питань безпеки дорожнього руху схеми виїзду/заїзду транспорту до торгівельного комплексу. У мерії нам повідомили, що зазначені схеми в управління транспорту та зв’язку не надавалися та не виносились на розгляд комісії з безпеки дорожнього руху.



Разом з тим, таку з схему виїзду/заїзду не погоджувалися в управлінні патрульної поліції в Житомирській області.




Далі більше. Минулого тижня розпочалися роботи по облаштуванню заїзду для великогабаритних автомобілів до гіпермаркету зі сторони вулиці Покровської фактично на земельній ділянці трамвайно-тролейбусного управління. Комунальне підприємство скромно відгородилося від гіпермаркету забором.


Тож наразі ситуація наступна. Ні міська влада, ні патрульна поліція немає уявлення, яким чином буде здійснюватися виїзд/заїзд транспорту відвідувачів до гіпермаркету у центрі міста. По-друге, підвіз товару, скоріш за все, буде відбуватися через територію комунального підприємства. Чи є погодження – дізнаємося згодом.

А поки спостерігаємо за тим, як влада Житомира абсолютно втратила контроль за містом. Якщо з «Олді» незрозуміло як буде організований рух транспорту, то гіпермаркет «Епіцентр», за інформацією місцевих активістів, взагалі побудувався без погоджувальних документів.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо