Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2020 » Май » 19
antikorZt Транспортна реформа: скоротити не можна залишити

antikorZt


Оценка: 3.4/5 Голосов: 5

Транспортна реформа: скоротити не можна залишити

19.05.2020, 11:56:15 4846 3.4 0

У березні громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» опублікувала статтю під назвою «Транспортна реформа: усі говорять, але ніхто не бачив».

У ній ми розповідали про роботу валідаторів та системи GPS-моніторингу для обраних, яка насправді не працює. Також говорили і про розробку нової транспортної концепції, яку міський голова Житомира зі своєю командою реформаторів обіцяли житомирянам ще з 2015 року. Щоправда, реформатори пішли, а от концепція так і не з’явилася.

З призначенням нового заступника міського голови Олександра Шевчука питання нікуди не зникло, однак за пів року похизуватися розробкою транспортної реформи ще не встиг.
Коли у березні наша громадська організація робила запит щодо нової маршрутної мережі, яка є чимось більш конкретним, ніж обіцяна транспортна реформа, від Олександра Шевчука ми отримали відповідь, що розробляється проект рішення виконавчого комітету міської ради про затвердження нової маршрутної мережі. Пройшло вже майже два місяці, а віз і нині там.
На початку травня ми надіслали новий інформаційний, щоб уточнити якісь конкретні терміни представлення цієї мережі. Однак, отримали абсолютно ідентичну відповідь, як і в березні. Виконавець навіть не змінив номер нашого запита за травень, а залишив лютневий.

Чим насправді займається підпорядковане заступнику міського голови Олександру Шевчуку управління транспорту і зв’язку? Як таку транспортну мережу для міста з населенням трохи більше 250 тисяч можна розроблювати понад 5 років?

І якби це не впливало на життєдіяльність міста. Нова транспортна мережа – це перш за все шанс трамвайно-тролейбусного управління заробляти кошти. В умовах, авжеж, якщо мережа не буде створена для приватних перевізників.

А поки чиновники пишуть відписки та просиджують від зарплати до зарплати, за нашою інформацією, вже розпочалися скорочення на комунальному підприємстві «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради. І відбувається воно не в рамках реформи та оптимізації роботи підприємства, а просто тому, що підприємству не вистачає коштів на зарплату. А не вистачає тому, що підприємство не може конкурувати з приватними перевізниками ні зараз, в умовах карантину, коли приватники возили житомирян без перепусток, а комунальне підприємство лише з ними. Не могло воно конкурувати і поза карантином, коли комунальні маршрути дублюються приватними і мерія вперто закриває на це очі.

Нагадаємо, що у березні голова ГО «Антикорупційного руху Житомирщини» Євгеній Демчик брав участь в ефірі на телеканалі СК1, де був присутній начальник управління транспорту і зв’язку міської ради Костянтин Підпокровний. На запитання, що на підприємстві планується скорочення – Костянтин Володимирович сміявся та запевняв, що це усе нісенітниці. Що скаже зараз?

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо