Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » viktorzt » 2021 » Сентябрь » 24
viktorzt Чому день, коли розіп’яли Христа, перетворили на суцільну «развлєкуху»?

viktorzt


Оценка: 1.0/5 Голосов: 3

Чому день, коли розіп’яли Христа, перетворили на суцільну «развлєкуху»?

24.09.2021, 17:49:33 4738 1.0 2

Минулого вівторка, 21 вересня, ошатний столітній Свято-Різдво-Богородичний храм у с. Оліївка Житомирського району відзначив престольне свято. Під час Великого посту цього року газета "Сільське життя" взяла велике інтерв'ю у настоятеля цього храму отця Андрія Погорова. В ньому сказано багато необхідного кожному з нас, зокрема і про те, наскільки важливими для всіх нас є середа та п'ятниця.

Давно хотів написати про це. Адже в суспільстві п’ятницю - цей найбільш скорботний день, коли розіп’яли Христа, - асоціюють з суцільним відпочинком, танцями, спиртним і т.д. Словом, - развлєкуха! Навіть найбільш розважальне радіо назвали «П’ятниця». Пісні пишуть представники нашого шоу-бізнесу, де розповідають, як у всій красі провести цей день. А відомий народний вислів, де слово «п’ятниця» ставлять поряд зі словом «розпуста», – це взагалі наруга над тим, що є святим для жителів землі, і що так трепетно оберігали покоління наших предків уже 2000 років. Зокрема, окремі подвижники у п'ятницю взагалі ні з ким не спілкувалися і усамітнювалися для молитви.

Думається, що більшість людей просто не замислюється над цим, через недостатність інформації про важливість цього дня. І саме тому, через незнання, дозволяє втягнути себе в цей бісівський колововорот. Вчора слухав проповідь відомого священика, який якраз говорив про це. За його словами, навіть очільники держав можуть не розуміти, що, дозволяючи відбуватися тим чи іншим речам, вони таким чином воюють з Господом. А ось ті, хто знаходиться на самому вершечку, вони точно знають, що воюють з Господом:

“Передній ряд шахових фігур - ці знають, що вони воюють з Господом. У другому Псалмі говориться про те, що свідомо "восстают цари земли, и князья совещаются вкупе против Господа и против Помазанника Его", тобто проти Ісуса Христа”.

Тож давайте спробуємо заповнювати інформаційні пробіли про найважливіші речі в нашому житті, аби не дозволяти комусь використовувати наше незнання в своїх зловіщих цілях.

Отець Андрій Погоров:

«Середа і п'ятниця - це такі дні, про які ми взагалі забули. Для нас п’ятниця – найважливіший день! А для загалу це що? Це відпочинок, розваги. Як у тому мультфільмі: сьогодні п’ятниця – день мого народження, - говорить Ослик Іа. Люди так звикли, що п’ятниця – це відразу відпочинок. Але хто православний, хто відчуває, що… совість його мучить… що: ну як в п’ятницю - і розваги?! Ну, це ж такий день, коли Христос зійшов на хрест. Тобто ми маємо цей день пережити. Так само і середа – день, коли Іуда зрадив Христа. І п’ятниця, коли Христа розіп’яли. Коли Бог-Отець віддав свого Сина нам. Ну от уявіть, що Він з нами зробить, якщо ми не будемо притримуватися п’ятниці! Як Він нас може почути?!

І, як результат таких наших дій, у нас в житті щось не складається. Ми шкодуємося на життя, мовляв, і те не так, і те не так. Тож ми маємо трудитися, щоб просити чогось у Бога. А саме, найперше, навчитися правильно молитися».

 

Прикреплённые изображения:
viktorzt Чому день, коли розіп’яли Христа, перетворили на суцільну «развлєкуху»? viktorzt Чому день, коли розіп’яли Христа, перетворили на суцільну «развлєкуху»?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
Stoics
1 Вольдемар (Stoics)   • 19:11:31, 26.09.2021 [Материал]

мдя... переквалифицировавшись, фарисеи и книжники проникли в православие и точат изнутри, вот такими вот дебильными высерами, угнетающими саму светлую суть православия.... не зря в мудрости было сказано
"Он сказал им в ответ: хорошо пророчествовал о вас, лицемерах, Исаия, как написано: люди сии чтут Меня устами, сердце же их далеко отстоит от Меня, но тщетно чтут Меня, уча учениям, заповедям человеческим.
Ибо вы, оставив заповедь Божию, держитесь предания человеческого, омовения кружек и чаш, и делаете многое другое, сему подобное."
Muz
2 Игорь (Muz)   • 23:17:02, 27.09.2021 [Материал]

Немає спокою довбанутим....


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо