Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2007 » Январь » 30 » 18:04:44

Главный архитектор Валерий Головатенко рассказал о новых проектах в Житомире

30.01.2007, 21:21:44 6469 0
Главный архитектор Валерий Головатенко рассказал о новых проектах в Житомире

Главный архитектор города Валерий Владимирович Головатенко дал пресс-конференцию, на которой рассказал о будущих планах по благоустройству города Житомира.

Конкретнее он остановился на темах: расширении границ Житомира и центра города и территории в районе Житнего рынка, о кинотеатре "Украина", о Замковой горе, о Монументе славы и об улице Михайловской.


Расширение границ Житомира и центра города

Поступово місто розширюється, cтихійно житомиряни купують ділянки в прилеглих населених пунктах. Вкотре постає питання про внесення цих селищ до генерального плану міста, - підкреслив під час пресс-конференції начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Валерій Головатенко, призначений на цю посаду кілька місяців назад. До речі, у 1975 році Зарічани входили до цього плану.

Близько 35% звернень громадян стосуються облагородження присадибних ділянок. Планується переглянути існуючий план розбудови, навіть створити майстерню генерального плану, де б його постійно проводилася корекцію та моніторинг. Суттєво (майже втричі) розширено центральну частину міста.

О территории в районе Житнего рынка

Нині розглядається проект реконструкції центрального універмагу. Проект розроблений варшавською фірмою, яка виграла першу премію на конкурсі на Європейську площу в Києві. Разом із тим попросили дати пропозиції щодо розвитку всього кварталу у межах вулиць Київської, Московської, Львівської та Щорса.

Що ж до конфлікту між дворами та пішоходами. Райони навколо ринку - це склади, незаконне будівництво, бродяги. В цьому районі планується не лише ізолювати двори будинків там, де це можливо. Тобто щоб діти мали, де гуляти, щоб у дворі не було чужих. Хоча без додаткових інвестицій самотужки центр міста не зможемо підняти до пристойного виду.

О кинотеатре "Украина" и Замковой горе

За задумом, це будуть бізнесові, естетично гарні, культурні об'єкти. Поблизу кінотеатру - з використанням підземного простору для паркування. До речі, варто братися і за підземні та надземні переходи.

Планується створити проект реконструкції Замкової гори. Створити територію, на якій поєдналися б сучасність, історія та бізнес. Тут можна буде і відпочивати, і проводити різноманітні святкування. Таким чином, "розгрузити" Соборний майдан. Тоді не виникало б додаткових проблем із рухом транспорту в святкові дні.

О Монументе славы

Пропонується обстежити і реконструювати обеліск. І це потрібно робити терміново. На самому верху колони багато дірок, куди потрапляє вода. Коли за зиму багато циклів замерзання-таїння, то вода "рве" зсередини Монумент. Можна було б взяти приклад з інших міст і зробити поблизу пам'ятника музей військової техніки під відкритим небом.

Про улицу Михайловскую

Коштів на реконструкцію головної вулиці немає. Як один із виходів - розглянути Михайлівську як комплекс з прилеглими територіями. Тоді, надаючи право вкладати інвестиції в будівництво навколо, за рахунок якихось відрахувань займатися благоустроєм Михайлівської.  Хоча на Михайлівській майже всі перші поверхи розкуплені, але й велика кількість об'єктів - у комунальних руках. Нині ж зробити вулицю такою, як хотілося б її бачити, коштів немає. Підприємці ж з Михайлівської самотужки цього зробити не зможуть.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: