Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Надзвичайні події » 2007 » Март » 23 » 11:46:56

На житомирском рынке пьяная женщина родила мальчика

23.03.2007, 11:46:56 5956 0
На житомирском рынке пьяная женщина родила мальчика

Лікарі кажуть, якби не щасливий випадок - ні мати, ні дитина - не вижили б.
Поруч проходила фельдшер із навколишнього села. Вона і врятувала життя обом.

Пологи на цьому ринку приймають вперше. Перейми почалися у жінки біля ятки з пресою.

Майя Лабунець – кіоскер:
"Жінка прийшла, почала кричати - «Рожаю». Я лякалася, взагалі відійшла в сторону. Сорок хвилин «Скора» їхала. Поки «Скора» їхала, Аліна вже прийняла дитину. "

Аліна Савчук опинилася у потрібний час в потрібному місці. Приїхала до Житомира в особистих справах, але робота наздогнала її і тут. Жінка вже кілька років завідує фельдшерсько-акушерським пунктом в селі Іванівка.

Аліна Савчук – фельдшер с. Іванівка:
"Я бігом з неї куртку знімаю, підстеляю…і все …І хапаю дитя і вже тримаю. Шльопаю його вже по попі, щоб воно закричало. Дитятко почало хапати повітря, почало кричати."

Хлопчик народився семимісячним. Ледь дотягує до двох кілограмів. Зараз він – в обласній дитячій лікарні у відділені для недоношених немовлят.

Дмитро Ярмолюк – керівник неонатологічного центру:
"Якби не була вчасно надана допомога цією акушеркою із Іванівки, то могло б мати місце ускладнення з боку мами, тому що е передчасні пологи й переохолодження і навіть смерть дитини. Це – однозначно. "

Немовля житиме у родині, яку соціологи називають кризовою. Акушерка згадує – коли приймала пологи, від матері тхнуло самогоном.

Хлопчика у лікарні та відвідує, але ім‘я надати не спромоглася. Породіллі – 28 років. Хоча вона незаміжня – народжує вже п’яту дитину. Із пресою не спілкується.

Слова подяки акушерка-рятівниця від жінки так і не отримала.
   По матеріалам: 1tv

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: