Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2007 » Апрель » 2 » 12:14:01

Чиновника арестовали во время получения взятки $500. ФОТО

02.04.2007, 12:14:01 4306 0
Чиновника арестовали во время получения взятки $500. ФОТО

Сотрудники милиции совместно с сотрудниками прокуратуры задержали 30 марта начальника одного из управлений Житомирской областной государственной администрации по подозрению в получении взятки 500 долларов. Об этом сообщила пресс-служба Управления Министерства внутренних дел в Житомирской области.

По предварительной информации, взятку госслужащий получил за помощь в оформлении документов. Прокуратура возбудила уголовное дело по статье 368 части 2 Уголовного кодекса (получение взятки).

500 доларів США - ціна вирішення питання

Сталим пріоритетом діяльності органів внутрішніх справ залишається боротьба з хабарництвом. Проте час від часу в суспільстві можна почути нарікання на те, що виявляються хабарники лише серед посадовців та керівників найнижчої ланки влади.

Однак, сьогодні пріоритети у боротьбі з цим негативним явищем міліцією зроблено на виявлення хабарників серед посадовців, які мають реальні розпорядчі функції держави, наділені регуляторними та дозвільними повноваженнями. З цією метою проводяться комплексні перевірки дотримання вимог Законів України „Про державну службу”, „Про боротьбу з корупцією”, інших нормативно-правових актів з питань державної служби та запобігання корупції і хабарництва в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування. Такий підхід дозволив правоохоронцям Житомирщини виявити у 2,3 рази більше таких злочинів, а серед викритих посадовці райдержадміністрацій, митники та ін.

Зокрема, 30 березня 2007 року співробітниками управління МВС України в Житомирській області спільно з прокуратурою області був затриманий „на гарячому” під час отримання хабара в сумі 500 доларів США головний спеціаліст одного із управлінь Житомирської обласної державної адміністрації, в функції якого входить обслуговування населення.

За попередніми даними хабар 42-річний держслужбовець отримав за прискорення та сприяння в оформленні документів.

Держслужбовець затриманий у порядку ст. 115 КК України. Прокуратурою порушено кримінальну справу за статтею 368 ч. 2 (Отримання хабара) КК України, якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

   По матеріалам: Пресс-службы УМВС України в Житомирській області

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: