Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2007 » Ноябрь » 12 » 12:20:00

Власти заявляют что требования голодающих рассматриваются

12.11.2007, 12:20:00 4071 0
Власти заявляют что требования голодающих рассматриваются

Підстав для акцій публічного протесту під стінами Житомирської облдержадміністрації та обласної ради у родини Біляків немає – Микола Черненко.

Про це заступник голови Житомирської облдержадміністрації Микола Черненко повідомив журналістам житомирських ЗМІ під час прес-конференції, яка відбулася 9 листопада в облдержадміністрації.

Він наголосив, що всі вимоги родини Біляків – Наталії (32 роки) та її сестри Беати-Марії (11 років), які вони тривалий час висловлюють в формі протесту (голодування) біля приміщення облдержадміністрації та обласної ради, розглядаються винятково в правому полі. Зокрема, питання отримання їхнім братом Віталієм (01.02.1988 року народження) статусу особи із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, надання йому відповідних соціальних гарантій.

Микола Черненко зазначив, що юридичних підстав надати такий статус Віталію Біляку згідно з чинним законодавством України немає. Натомість, враховуючи скрутне матеріальне та моральне становище, родині Біляків було запропоновано гуманітарну допомогу за рахунок спонсорських коштів. Керівництвом Центру професійно-технічної освіти, в якому навчається Віталій, було організовано для учня безкоштовне харчування та куплено квиток для проїзду в громадському транспорті. Родина Біляків від цієї та іншої допомоги з боку органів влади відмовилася.

„Фахівці причетних служб облдержадміністрації, міської ради, ніколи бездушно не відхрещувалися від розв’язання проблем родини Біляків. - підкреслив заступник голови облдержадміністрації, - Навпаки – постійно намагалися сприяти в позитивному їх розв’язанні. Але ми ніколи не підемо на те, щоб переступити закон. Фахівці, які йшли цій родині на поступки, порушуючи чинне законодавство, покарані”. Микола Черненко сказав, що питання допомоги цій сім’ї – під особистим контролем голови облдержадміністрації Юрія Забели.

Представники міськвиконкому повідомили, що опікун Наталія Біляк, незважаючи на неодноразові попередження органів опіки, продовжує залучати малолітню Беату-Марію Біляк до акції протесту шляхом голодування, що становить загрозу здоров’ю підопічної дитини. Зважаючи на це, виконком Житомирської міської ради вирішив тимчасово відібрати в опікуна Біляк Наталії Вікентіївни малолітню підопічну Беату-Марію для її медичного обстеження та можливого лікування.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: