Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2007 » Ноябрь » 26 » 09:09:35

Убийца Тараса Пухкого, сына депутата, оправдан житомирским судом

26.11.2007, 14:33:19 5253 0
Убийца Тараса Пухкого, сына депутата, оправдан житомирским судом

Депутати Житомирської міської ради вимагають справедливого наказання для вбивці 28-річного Тараса Пухкого та судді, який його відпустив, визначивши справедливою кару в 65 гривень.

26 травня цього року, в ночі на пероні залізничного вокзалу було вбито молодого хлопця Тараса Пухкого. Смерть стала наслідком суперечки, коли в хід з боку нападника пішов ніж. Місто декілька тижнів обговорювало подію, тим більше, що вбитий був сином депутата Житомирської міської ради Валерія Пухкого. Обговорення цих подій навіть перейшло до сесійної зали. Колеги депутати вимагали швидкого розслідування справи. Говорили навіть про необхідність «зачистки» міста від нелегалів, хоча вбивця азербайджанець Намік Фармак-огли Алієв у цьому відношенні проблем із законом не мав.

Розслідування, очевидно, з огляду на тиск депутатів, пройшло швидко, вбивця був затриманий на місці злочину, зброя - ніж також був у розпорядженні слідства. Наприкінці літа справа була передана до Корольовського суду міста Житомира.

Тут і почались непорозуміння. Потерпілого, яким по справі є батько, «забули» запросити на судове засідання. Натомість на адресу родини прийшло повідомлення про те, що батько може забрати речі вбитого сина і рішення суду, яке звільняє Алієва від кримінальної відповідальності. Вбита горем родина не вірила своїм очам, читаючи вирок судді Побережного. Невідомо яким чином, суддя перекваліфікував вбивство у самозахист, до того ж назвав його не важким злочином, і згадавши про те, що на утриманні Алієва перебуває дитина, застосував до підсудного амністію. У підсумку вирок склав 65 гривень! які вбивця повинен за проведення слідчих дій.

У допомозі судді стала обставина, що свідків злочину нібито не було. Насправді, як заявив батько вбитого Валерій Пухкий: «Вбивство відбувалось на очах міліціонерів». Останні, як виявилось чомусь вирішили не втручатись, а далі замовчали свою присутність, щоб уникнути пояснень своєї бездіяльності. Хоча і з урахуванням цього факту говорити про справедливість суду не доводиться.

Таким чином питання справедливості знову перейшло у сесійну залу Житомирської міської ради. Цього разу депутати змушені були звернутись до Вищої Ради Юстиції та Генеральної прокуратури у пошуках правосуддя. Цього разу наказання вимагають не лише для вбивці, але й нечистого на руку служителя Феміди.
   По матеріалам: АКВ

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: