Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Надзвичайні події » 2007 » Ноябрь » 28 » 09:12:13

Спасатели прекратили поиски житомирского студента, пропавшего на Говерле

28.11.2007, 11:13:12 9597 0
Спасатели прекратили поиски житомирского студента, пропавшего на Говерле

Через ускладнення метеоумов рятувальники припинили пошуки житомирського студента, який заблукав біля Говерли.

11 листопада тургрупу із Житомира у складі 35 осіб на КПП Карпатського національного парку попередили про неможливість сходження на Говерлу через складні метеоумови — сильний вітер, мороз до 12 градусів за Цельсієм та снігопад. Приїжджі письмово пообіцяли не підніматися на вершину, а лише оглянути околиці. Проте слова не дотримали і пішли на штурм Говерли. За якийсь час від групи відділилися троє хлопців, які мали намір першими ступити на висоту 2061 метр. Двоє невдовзі повернулися, втративши зв’язок з п’ятикурсником Житомирського національного університету, уродженцем Кіровоградщини Валерієм Петричуком. Досягнувши лише Малої Говерли і не зустрівши товариша, житомиряни почали спускатися донизу. Того ж вечора шукати зниклого мандрівника вирушили дві групи ворохтянських та дві групи закарпатських рятувальників, але жодних його слідів виявити не вдалося. Другого дня до пошуків приєдналися співробітники правоохоронних органів та працівники Карпатського національного парку. Пошукові роботи тривали два тижні, проте безрезультатно.

«Через місцеві засоби масової інформації ми оповістили про надзвичайну пригоду мешканців гірських районів з надією, що Валерій міг добратися до спорожнілих на зиму поодиноких осель пастухів у високогір’ї і там очікувати на допомогу, але ніхто про зустріч із ним не повідомив, — розповіла помічник начальника Головного управління МНС в ІваноФранківській області Галина Омельчук. — Пошуки припинено минулих вихідних, бо товщина снігового покрову в районі Чорногірського хребта вже сягає 1,5—3 метрів і не залишилося жодних шансів на врятування хлопця, одягненого в коротку шкіряну куртку, светр, штани і в’язану шапочку. За більш сприятливих умов відновляться пошуки його тіла», пише Укрїна молода.

Минулого тижня з Кіровограда на ІваноФранківщину прибула згорьована родина Валерія Петричука. Вітчим зниклого студента, як розповів начальник ІваноФранківського гірського рятувального загону Олег Ковтун, разом із рятувальниками двічі, 24 і 25 листопада, піднімався в район Говерли, аби особисто переконатися, що нині пошуки безперспективні. Батьки ні з чим повернулися додому.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: